Käyttäjätunnus (sähköpostiosoitteesi)
Salasana

BLOGIARKISTO

Aihesanalista

© 2012-2021 Tekstit Antti Heikkilä
Powered by NettiSite


Kirjoitettu 02.12.2013

KÄYPÄHOITOLÄÄKÄRIN KÄSITYS TERVEYDESTÄ

TV:stä tuttu lääkäri päästelee omiaan asioista, joiden todenperäisyyttä ei ole milloinkaan todistettu. Nykyisin on kerääntynyt aiheesta uutta tutkimustietoa, mikä selvästi osoittaa, että nuo menneen ajan suositukset ovat pahasti pielessä - ja nykykärsimyksen keskeisin syy. Oheisena selkeä tilasto Yhdysvalloista, mistä käy ilmi, millä tavalla virallinen kasviöljyllä höystetty runsashiilihydraattinen ruokavalio on vaikuttanut ihmisten painoon.

blogi-2013-12-02

Kyseinen lääkäri pelottelee edelleenkin kovista rasvoista. Näkee, ettei hän ole lainkaan ymmärtänyt rasvojen todellista olemusta. Alkuvuodesta julkaistiin BMJ:ssä pehmeiden rasvojen todellisista vaikutuksista hyvin tehty tutkimus. Mediakin innostui asiasta. Tutkimuksessa selvitettiin, mitä tapahtuu, jos eläinrasvat korvataan näillä terveellisiksi mainostetuilla pehmeillä rasvoilla. Tulos oli karmaiseva.

" In this cohort, substituting dietary linoleic acid in place of saturated fats increased the rates of death from all causes, coronary heart disease, and cardiovascular disease. An updated meta-analysis of linoleic acid intervention trials showed no evidence of cardiovascular benefit."

Suomeksi sanottuna pehmeät rasvat lisäsivät kaikkinaista kuolleisuutta. Muitakin tutkimuksia löytyy, joissa selvästi todetaan liian linolihapon aiheuttavan sydäntautia.

Ilmeisesti TV:stä tuttu lääkäri ei seuraa aikaansa ja suosittelee sellaista, mistä voi seurata todella pahaa niille, jotka uskovat hänen sanomaansa.

Itse olen pitänyt monityydyttämättömiä (PUFA) kasvirasvoja yhdessä runsaan hiilihydraattimäärän kanssa keskeisenä syynä ylipainoon, diabetekseen, autoimmuunisairauksiin, syöpään ja sydäntautiin. Tämä kuoleman koktailiksi kutsumani yhdistelmä ( PUFA + sokeri = sairaus) on keskeisin nykyajan terveysongelma, joka fyysisten sairauksien lisäksi aiheuttaa paljon mielenterveysongelmia.

Aikojen alussa tiedettiin linolihapon, joka on pääasiallinen kasviöljyjen omega-6-rasva, ehkäisevän immuunijärjestelmän toimintaa. Tämä "terveellinen" rasva on niin tehokas, että sitä käytettiin rutiinisti estämään munuaissiirron jälkeen elimistön hylkimisreaktioita.

Linolihappo poiketen muista rasvoista kerääntyy suuressa määrin ihmisen rasvakudoksiin, missä se helposti hapettuu. Nämä hapettuneet rasvat ovat keskeisin syy tulehdukseen, jota pidetään nykykäsityksen mukaan syynä moniin sairauksiin. Hapettuneet rasvat ja tulehdus vaurioittavat DNA:ta.

Linolihapon määrä kudoksissa on kolminkertaistunut viimeisen 50 vuoden aikana

blogi-2013-12-02-2

Tilasto perustuu useaan eri aikoina tehtyihin tutkimuksiin. Tilastoon on otettu vertailun vuoksi simpanssin linolihappopitoisuudet eri vuosina

Myös äidinmaidon linolihappopitoisuudet ovat nousseet samassa tahdissa. Kukaan ei tiedä, mihin tämä johtaa, mutta olemme kaikki kontrolloimattoman ihmiskokeen kohteena. Sanomattakin on selvää, ettei immunosupressio ja tulehduksen aiheuttamat DNA -vauriot edistä lapsen terveyttä pitkällä aikavälillä. Tiedetään että linolihappo aiheuttaa lapselle astmaa ja ekseemaa.

Mutta linolihappo aiheuttaa paljon muitakin terveysongelmia. Esimerkiksi Alzheimerin taudin keskeisimpiä syitä on rasvojen hapettuminen. Vuosien varrella elimistöön kertynyt linolihappo on jatkuva happiradikaalien lähde, mikä myös aiheuttaa syöpää.

Linolihappo vaikuttaa myös mieleen aiheuttaen masennusta ja jopa itsemurhia. Suomalaistutkijoiden mukaan liika linolihappo aiheuttaa lukihäiriötä ja ADHD:ta.

Linolihappo on myös yksi keskeisiä syitä nykyiseen lihavuusepidemiaan. Linolihappo vaikuttaa haitallisesti kilpirauhaseen. Kasvirasvat ovat yksi syy niin yleiseen kilpirauhasen vajaatoimintaan. Linolihappo aiheuttaa myös sellaisenaan painonnousua. Vertailun vuoksi. Tutkimusten mukaan voi laihduttaa.

Tätä kirjoittaessa ei voi välttyä ajatukselta, että THL:n vastaavilla on suositustensa kanssa pelkkiä päreitä kainalossa.

Itä-Suomen opiston tutkija Ursula Schwab on henkeen ja vereen kasvirasvojen puolesta. Hän on jopa ehdottanut niiden lasten huostaanottoa, joiden vanhemmat eivät noudata hänen neuvojaan.

Schwabin mukaan maailman terveellisin rasva on rypsiöljy sen sisältämän omega-3 esiaste alfalinoleenihapon takia. Rypsiöljy laskee kolesterolitasoa ja siksi sitä sitten pidetään terveellisenä. Rypsiöljystä ei ole tehty yhtään kliinistä kaksoissokkotutkimusta tai mitään muutakaan kliinistä tutkimusta sydäntautien suhteen. Kuten australialainen tutkimus osoittaa, niin vaikka kasvirasvat laskivat kolesterolia, ne lisäsivät sydänkuolemia. Olisikin mielenkiintoista nähdä, miten rypsiöljy pärjäisi kunnon tutkimuksissa.

Alfalinoleenihaposta on tehty tutkimuksia, joissa sitä on verrattu aitoon omega-3-rasvaan. On todettu, ettei alfalinoleenihappo estä sydänkuolemia, kun taas omega-3 estää. Yksi erikoinen alfalinoleenihapon aiheuttama ongelma on suun aftat, mikä on todella huolestuttava merkki ja voi viitata suun lisäksi laajempaan suolitulehdukseen ja immuniteettihäiriöön.

Canola on rapsiöljy, joka on kehitetty Kanadassa ja on identtinen Suomen rypsiöljyn suhteen. Canola-öljyä on tutkittu ja haittoja on löytynyt. Öljy voi aiheuttaa sydämen sidekudosvaurioita, verihiutalemuutoksia ja koe-eläinten elinaika lyheni. Öljy vaikuttaa heikentävästi lasten kasvuun jopa niin, että viranomaiset ovat kieltäneet sen käytön lasten ruuissa. Mitenkähän asia on meillä, neuvolat kun eivät tunnu tietävän mitään muuta rasvaa kuin rypsiöljy?

Monikaan ei tiedä, että kaikki "pehmeät" kasviöljyt sisältävät transrasvoja, joita syntyy niiden valmistuksen yhteydessä. Transrasvat ovat todellisia myrkkyjä aiheuttaen syöpää, sydäntautia, diabetesta jne. Lista on pitkä. Ongelma on niin vakava, että vihdoin Yhdysvaltojen viranomaisetkin heräsivät asiaan ja tulevat kieltämään transrasvat.

Herääkin mielenkiintoinen kysymys, onko Ursula Schwab mitannut koskaan rypsiöljynsä transrasvapitoisuuksia. Canola-öljyä on tutkittu tässäkin mielessä. Öljyn valmistaja vakuuttaa, ettei transrasvapitoisuus ylitä 0.1 % . Puolueeton tutkimus totesi, että transrasvapitoisuus vaihteli 0.56 %:n ja 4.2 %:n välillä. Jos todella haluaa hoitaa terveyttään, niin transrasvapitoisuuden pitää olla tasan nolla. Siihen pääsee helposti, kun käyttää oikeita rasvoja, eikä syö valmisruokia. Mutta transrasvapitoisuus nousee huomattavasti, jos kasvirasvoja ja etenkin rypsiöljyä käyttää ruuanvalmistuksessa. Pannulla tapahtuu sama ilmiö kuin tehtaassa. Herkästi reagoiva PUFA muuttuu transrasvaksi, mutta tätäkään ei ole kerrottu suurelle yleisölle.


Blogin aihesanat:
ADHD, aftat, Alzheimerin tauti, astma, autoimmuunisairaus, Canola-öljy, diabetes, diabetes, DNA, ekseema, eläinrasva, hapettuminen, hylkimisreaktio, ihmiskoe, immuniteettihäiriö, immunosupressio, immuunijärjestelmä, itsemurha, Itä-Suomen opisto, kaksoissokkotesti, kilpirauhanen, kilpirauhasen vajaatoiminta, kolesteroli, kuolema, kuoleman koktail, kuolleisuus, Käypähoito, laihtuminen, lasten huostaanotto, lasten kasvu, lihavuus, lihominen, linolihappo, lukihäiriö, masennus, media, mielenterveys, mieli, munuainen, munuaissiirto, myrkky, neuvola, pehmeä rasva, päre, rapsiöljy, rasva, rasvakudos, runsashiilihydraattinen, rypsiöljy, suolitulehdus, sydämen sidoskudosvaurio, sydän, sydänkuolema, sydäntauti, sydäntauti, syöpä, syöpä, syöpä, THL, transrasva, tulehdus, tutkija, tutkimus, Ursula Schwab, verihiutalemuutos, ylipaino, äidinmaito

Edellinen Seuraava