Käyttäjätunnus (sähköpostiosoitteesi)
Salasana

BLOGIARKISTO

Aihesanalista

© 2012-2021 Tekstit Antti Heikkilä
Powered by NettiSite


Kirjoitettu 08.03.2012

KEINONIVELTEN VAARAT

Tuskin rintaimplanttimyrsky on laantunut, kun seuraava, todella suuren luokan rymistys on nousemassa esille. British Medical Journal julkaisi huolestuttavan artikkelin keinonivelten todellisista vaaroista. www.bmj.com

On todettu, että metallinen keinonivel hajoaa ja siitä irtoaa mikroskooppisia metallisiruja ympäröiviin kudoksiin. Metalli aiheuttaa ympäröivissä kudoksissa tulehdusreaktion, joka vuorostaan aiheuttaa huomattavaa kipua. Lonkkanivelproteesin kohdalla kipu tuntuu pahiten nivusessa. Tulehdus aiheuttaa lihas- ja luukudoksen tuhoutumista. Metalli leviää muualle elimistöön verenkierron ja imusuonten välityksellä. Kukaan ei tiedä, mitä tämä kaikki sitten saa aikaan pitkällä aikavälillä, mutta metalli vaikuttaa ainakin haitallisesti immuunijärjestelmään.

BMJ katsoi asian niin tärkeäksi, että laati asiasta erillisen lehdistötiedotteen.

www.bmj.com

BBC alkoi tutkia asiaa. Haastateltu asiantuntija totesi, että

”tämä on taas yksi niistä kontrolloimattomista kokeiluista, joilla miljoonat ihmiset altistetaan tuntemattomille riskeille. Me tiedämme näiden proteesien todellisuuden vasta, kun valtava määrä ihmisiä on altistettu niiden vaikutuksille”.

www.bbc.co.uk

BBC sai käsiinsä sisäisen muistion, mistä käy ilmi, että valmistajat ovat tienneet haitoista, mutta salanneet asian. DePuy Orthopaedics Johnson & Johnson ryhmään kuuluva keinonivelien valmistaja toteaa:

“Potentiaalisten immuunijärjestelmän häiriöiden lisäksi on ollut jo jonkin aikaa huolena se, että tuo irronnut metalli on mahdollisesti syöpää aiheuttavaa..... on olut myös huolen aiheena metallin etävaikutukset. Yksi tutkimus olettaa, että on kolminkertainen riski sairastua lymfoomaan ja leukemiaan 10 vuoden sisällä.

Keinonivelien ongelmat ovat nousseet esille myös Atlantin toisella puolella. Potilaat ovat pitkään valitelleet oireita, joita sitten ei ole huomioitu lainkaan. Artikkelin potilas kertoo, että on kuin olisi poistettu sisäinen tuli, kun hänen keinonivelensä vaihdettiin.

www.nytimes.com

Keinonivelbisneksessä pyörii suuret rahat. Yhä nuorempia ja vähäoireisimpia potilaista leikataan. Ei tarvitse valittaa kuin lonkkakipua, niin heti joutuu leikkausjonoon, ja nivel vaihdetaan sen kummempia ajattelematta. Nykyortopedit eivät juuri ajattele kipujen todellisia syitä. Ennen harkittiin leikkausta tarkoin, ja vaivoja yritettiin hoitaa muilla keinon. Ei nivelrikon itsessään tarvitse olla kipeä. Useimmiten lonkan alueen kivut johtuvat tukilihaksista, rakenteista jotka eivät näy röntgenkuvissa. Kun potilasta ei kunnolla tutkita, niin siitä vain leikkausjonoon.

Viime viikolla vastaanotolla kävi mies, joka kärsi polvikivusta. Polveen oli laitettu kivun takia keinonivel, mutta kipu vain jatkui. Kun katselin kuvia ennen leikkausta, niin en parhaalla tahdollakaan nähnyt mitään objektiivista syytä nivelleikkaukseen. Kun sitten asiaa selvitettiin enemmän, niin kävi ilmi, että kipujen syy johtui jännittyneistä lonkan alueen tukilihaksista. Lihaskipu heijastuu usein etänä seuraavaan niveleen autonomisia ratoja pitkin. Mutta, kun yrittää puhua asiasta puukkomaniaan juuttuneille, on samaa kuin puhuisi seinille. Olisi vaadittava, että leikkaava lääkäri hoitaisi potilaan loppuun asti, niin voisi oppia jotain. Vaikka keinonivel röntgenkuvissa istuisi kuinka kauniisti tahansa, potilas voi olla todella kipeä. Kipu on todellista, eikä kuviteltua. Sitä nämä edellä mainitut tarinat yrittävät kertoa.

Täältä Pariisista katsoen Suomi on tekopyhä paikka. AKT:n johtajaa ollaan lynkkaamassa, vaikka kukaan ei tiedä totuutta, kun tutkinta on vielä kesken. Mutta ilmeisesti tarkoitus onkin toimia näin. Siten saadaan tuhottua hankala kaveri, joka häiritsee monien bisneksiä.

Edellinen Seuraava