Käyttäjätunnus (sähköpostiosoitteesi)
Salasana

BLOGIARKISTO

Aihesanalista

© 2012-2021 Tekstit Antti Heikkilä
Powered by NettiSite


Kirjoitettu 07.04.2009

KOULULAISTEN KAPINA

Sain postia, jossa seuraavanlainen tarina nykyajan Suomesta.

Palaute: Hauska juttu, Keskisuomalaisessa 3.4.2009:

Rasvasota leimahti Viitasaarella. Lukiolaiset vaativat eläinrasvoja takaisin kouluruokalaan. Viitasaaren lukiossa oli eilen torstaina taistelumieliala ja kapinahenki rasvaisemman levitteen puolesta. Opinahjon oppilaat vaativat Oivariinia takaisin koulun ruokalaan ja Keijua "vaikka Saksaan". Wiitaunionin terveydenedistämisryhmä päätti viime syksynä, että kouluruokaloissa on tarjolla vain kevyempi rasvavaihtoehto.- Ette voi pakottaa meitä. Lukiossa on aina ollut vaihtoehtoja. Ei ole terveyden edistämistä, jos vaihtoehdot viedään pois, vaati lukiolainen Alli Lintunen luovuttaessaan 79 oppilaan allekirjoittaman Älä lähde, Oivariini -adressia. Lintusen mukaan suuri vääryys koettiin, kun nuorille ei päätöksestä kerrottu etukäteen. Adressin vastaanottanut koululääkäri Pekka Puustinen kertoi ensitöikseen olevansa juuri oikea henkilö ottamaan nuorten kapinamielialan vastaan.- Olen koko jutun takana, tunnusti lääkäri nuorille.Sanomansa tueksi Puustinen esitteli tutkimustuloksia, jotka kertoivat, että Wiitaunionin alueella on hyvin korkeaa riski saada sepelvaltimotauti, vaarallisen paljon korkeampi kuin keskimäärin. Tauti johtuu eläinrasvoista.- Jos on syntynyt tällä alueella ja omaa tämän alueen geenit, olisi erittäin hyödyllistä opetella syömään kasvisperäisiä rasvoja, kannusti Puustinen.Tätä taustaa vasten ei Puustisen mukaan ole mitenkään perusteltua, että alueen kouluissa tarjottaisiin eläinrasvoja. Seuraavaksi lapsia ja nuoria ohjataan rasvattomampaan elämään siirtymällä rasvattomaan maitoon eli pihtiputaalaisten mukaan "tonkanhuuhteluveteen". Puustinen odottaa virkistävän keskustelun aiheesta jatkuvan.

Jutussa on kuva, jossa koululääkäri Puustinen sohii jollakin kepillä ilmaan elehtiessään molemmilla käsillään; hänen edessään seisoo kaksi lukiolaistyttöä, toinen epäilevän kohteliaana, toinen kapinahenkisen näköisenä. Kuvateksti: Viitasaaren lukiolaiset Alli Lintunen ja Riikka Leppänen vaativat koululääkäri Pekka Puustiselta vaihtoehtoja ruokalan levitteisiin.

Terveysfasismi on edennyt naurettavuuksien rajoille. Koululaisilla ei ole muuta mahdollisuutta kuin olla koekaniineina toteuttamassa joidenkin ajastaan jäljessä olevien pakkomielteitä. Kollega Puustiselta kysyisin, mitkä tutkimukset todistavat eläinrasvojen haitallisuudesta ja margariinin eduista? Vai onko tieto peräisin Raision esitteistä ?


Blogin aihesanat:
adressi, geeni, Keiju, Keskisuomalainen, koulu, margariini, Oivariini, Raisio, rasva, rasvasota, rasvaton maito, sepelvaltimotauti, terveysfasismi

Edellinen Seuraava