Käyttäjätunnus (sähköpostiosoitteesi)
Salasana

BLOGIARKISTO

Aihesanalista

© 2012-2021 Tekstit Antti Heikkilä
Powered by NettiSite


Kirjoitettu 01.08.2010

KUN SUOMALAINEN RYSSI VENÄJÄN KAUPAN

Rajalla rysähti. Naapuri pysäytti suomalaiset ruokarekat. Ei siellä tarvittukaan suomalaista voita liebuskan päälle kuten ennen luultiin. Syyksi sanottiin suomalaisen ruuan olevan heikkolaatuista, eikä täytä Venäjän laatuvaatimuksia. Mitä ihmettä, meillähän on maailman puhtain ruoka! Todella röyhkeää.

Eviran pääjohtaja Jaana Husu-Kallio katsoi venäläisten toimivan mielivaltaisesti ja pilkuttavan sääntöjä. Pian koko media näki suuren karhun heränneen ja tarkoituksellisesti kiusaavan pientä rajanaapuria. Ihmeteltiin, että miksi, vaikka olemme nuolleet kielemme karrelle ja eläneet kiltisti kaukaasialaisiin verrattuna. Miksi siis me, mikä ihmeen Moskovan kiero koukku taas tämä oli?

Mielenkiintoiseksi asian teki se, että nyt ensimmäistä kertaa ulkopuolinen (siis ei hyväveli -järjestöön kuuluva) testasi, mitä suomalainen ruoka pitää sisällään. Pistokokeessa todettiin suomalaisessa siassa olevan tetrasykliinin jäämiä. Kyse ei ollut jatkuvasta seurannasta vaan pistokokeesta, mikä pistää kysymään, monessako siassa on tetrasykliiniä. Asia voi tuntua vähäpätöiseltä sillä tuota ainettahan annetaan terveyskeskuksesta lähes joka toiselle nuha-aikana.

Nyt ei ole kysymys flunssaisesta siasta vaan aivan muusta. Tetrasykliiniä käytetään erityisesti sian ja broilerin tuotannossa lisäämään kasvua. Ainetta ei käytetä sairauden hoitoon. Aiheesta on protestoitu pitkään, mutta suurtuottajajärjestöt ja teollisuus on lakaissut asian maton alle. Antibioottien käyttö lihankasvatuksessa on mieletöntä sillä siten syntyy vastustuskykyisiä mikrobikantoja ja ties vaikka sikaflunssaa siinä samalla. Tetrasykliini on aine, jolla on tehoa jopa viruksiin. Vuorotellen meitä pelotellaan niin sika- kuin lintuinfluenssalla, juuri samoilla joiden kasvatuksessa käytetään tetrasykliiniä.

Nyt läntisen isonveljen viranomaiset ovat heränneet (ehkä syynä oli H1N1, kuka tietää). FDA on kieltänyt tänä kesänä tetrasykliinin käytön lihankasvatuksessa.

www.fda.gov


Tietysti bisnesspuoli on mölissyt kuin viimeistä päivää, mutta jossakin yleisen edun pitää ohittaa raha. Mielenkiintoista onkin se, että asiasta päätetään nyt. Venäjäkin on tietoinen asiasta, mutta miten on Suomen laita?

www.businessweek.com

www.bnet.com

Sitten muuttui Husu-Kallionkin asenne. Nyt ollaankin toimittu EU- säädösten mukaan (klassinen selittelyn sylttytehdas) ja lopulta sitten hänkin kertoi laitoksensa alkavan seurata tilannetta. Voi vain kysyä, että mitä on se maaginen suosi suomalaista –ruoka, jos määräykset tulevat EU:lta?

Huvittavin oli Atrian edustajan tokaisu, että niillähän onkin huippu-vehkeet siellä naapurissa. Mitähän Jeesus sanoisi moisesta sillä ymmärtääkseni Atrialla on vahva helluntailaisomistus

Rehuskandaaleita on ollut aiemminkin. Hullunlehmän tauti johtui kun nautaeläimille syötettiin teurasjätteitä, mistä sitten syntyi prioneita, noita eriskummallisia proteiineja, jotka syövät aivot reikiä täyteen. Meidän annettiin ymmärtää, että tauti tuli taivaasta, mutta totuus on yhtä likainen kuin nytkin.

Tetrasykliini ei ole ainoa suomalaisen sian ongelma. Eläimiä ruokitaan GM -soijalla. Jeffrey Smith, tuo tunnettu GM -ruuan vaaroista kirjoittanut tiedemies, viittaa venäläiseen tutkimukseen, missä selvästi osoitettiin GM -ruuan aiheuttavan steriliteettiä koe-eläimissä. Siis jälleen nuo kiusalliset venäläiset. Mikähän Moskovan jekku tuokin oikein on?

www.huffingtonpost.com

Kukaan ei siis tiedä, mitä tapahtuu, jos syö GM -ruokittua sikaa. Eikö ongelmat siirry ravintoketjun mukana vai mitä EVIRA?

Kun Husu-Kallio vetoaa EU:n säädöksiin, niin mitä mieltä olette seuraavasta. Brittilehti Daily Mail julkaisi jutun broilerin lihasta. EU ostaa halvalla tuotettua broileria Kaukoidästä, joka sitten jatkojalostetaan Belgiassa ja Hollannissa ruiskuttamalla lihaan nesteitä ja kemikaaleja, niin että köntti broileria sisältää lihaa vain 51 %. Sitähän vegaanitkin voivat jo syödä.

www.dailymail.co.uk


Ilmankos Puska ja Fogelholm suosittaa vähärasvaista broileria lapsille. Samaa roskaa myydään eri versioina täälläkin. Meidän Matti -koira on viisas, eikä koske moiseen, mutta ranskalainen luomukana kelpaa niin, että eräänä yönä söi pöydälle unohtuneet tähteetkin.

Sitten vielä sian rasvasta. Kasviöljyillä, viljalla ja soijalla ruokitun sian rasvan koostumus on tulehdusta aiheuttavaa sillä sen omega- 6/3 -suhde on 20/1 mutta tämähän on asia johon THL:n ja EVIRAN ymmärrys ei ulotu sillä hehän toimivat vain isompien kumileimasimena. Kasvirasvathan ovat terveellisiä!

Olen suomalaisena kuluttajana kiitollinen itäisen naapurimaan valppaudesta. Seuraavaksi lähdenkin sinnepäin ostoksille. EU:n sisällä Baltian maat ja eteenkin Puola, ovat maita, joihin kaikkien kunnon sianlihan ystävien kannattaa matkustaa. Ainakin vielä, kunnes tuo EU:n hulluus iskee sinnekin, mutta voihan aina mennä Venäjälle ruokakauppaan.

Kesä on mainiota aika sillä silloin lehtiin ujutetaan kaikki kiusalliset tiedot, kun kaikki ovat lomalla. Ilta-Sanomat uutisoi, että sikaflunssa väistyi Suomesta. Toista aaltoa ei tule sanoo THL:n erikoistutkija Rose-Marie Ölander. Tämähän on ollut alusta asti selvään kaikille niille, jotka hallitsevat virusopin perustiedot. THL:n ylilääkäri Eskolahan on ajanut hysterialinjaa alusta asti. Nyt on pantu taas nainen selittelemään, kun äijät on töpänneet. Taannoin Eskola valitteli, kun oli joutunut hampaisiin suhteistaan lääketeollisuuteen. Voi voi kauheaa, etenkin kun oli tullut valituksi virkaan juuri näiden suhteiden takia.

Tässä jos missään tarvittaisiin VM:n tilimiesten tarkastusta. Miksi Suomi maksaa rokotteista täyden hinnan, kun Ruotsi ja Englanti on saanut rahoja takaisin? Kaupat on selvästi tehty myyjän ehdoilla, miksiköhän ?

Edellinen Seuraava