Käyttäjätunnus (sähköpostiosoitteesi)
Salasana

BLOGIARKISTO

Aihesanalista

© 2012-2021 Tekstit Antti Heikkilä
Powered by NettiSite


Kirjoitettu 19.05.2014

KUULUMISIA KIRJAKIERTUEELTA

Olen käynyt jo seitsemällä paikkakunnalla puhumassa uudesta Diabeteksen ruokavaliohoito -kirjastani. Viimeksi olin Seinäjoella, Raumalla ja Porissa. Esiintymispaikka on aina Suomalainen kirjakauppa. Tämä siksi, että kirjakaupan kynnys on matala kaikille eikä tarvita sisäänpääsymaksuja. Kirjakaupassa tulee tavattua lukijoita, terveysklubilaisia ja niitä, jotka ovat lähettäneet viestejä minulle netin kautta. Joka paikassa on ollut fantastinen tunnelma. Ihmiset keskustelevat, kyselevät ja jakavat omaa kokemustaan. Suomalaiset eivät ole tuppisuita! Tarkoituksena on kiertää koko maa tämän vuoden aikana. Kiertue jatkuu seuraavasti: to 5.6 Tampere, ma 9.6. Oulu, ke 11.6. Mikkeli, to 12. 6. Kajaani ja ti 17.6. Kemi ja Tornio. Haluan kiittää kaikkia tähän mennessä tapaamiani ihmisiä ja Suomalaisen kirjakaupan henkilökuntaa näistä todella antoisista ja rikastuttavista kohtaamisista.

Seinäjoki kasvaa vauhdilla, Yyterin hotelli on arkkitehtoninen helmi ja Vanha Rauma tietysti oma lukunsa. Vanhasta Raumasta löytyi luomuruokapuoti Lumo, paras alan liike maassa tällä hetkellä. Pääkaupunkiseudulla luomuinnostus on laantunut ja kauppojen konseptit ovat sekaisin. Lumosta löytyi bretangelaista luomuvoita. Voin suola on aitoa Guéranden merisuolaa, maultaan paras ja kuulunut jo kauan meidänkin keittiöömme. Jo pelkästään voin takia kannattaa matkustaa Raumalle.

Keskustelu ihmisten kanssa on ollut hyvin avartavaa. Lisääntyvässä määrin ihmiset alkavat olla kurkkuaan myöten täynnä tämän maan surkeaa asioiden hoitoa. Terveyskeskusten palvelutaso on heikko ja yleensäkin lääkäreiden käytös alapuolella arvostelun. Vanhemmat eivät voi päättää, mikä ruoka on sopivaa heidän lapsilleen. Tässä maassa hyysätään muslimeita ja monia muita erikoisruokavalioilla, mutta jos tavallinen suomalaislapsi saa ripulin muokatusta maidosta tai viljoista, niin sillä ei ole merkitystä. Ehkä olisi aihetta perustaa oma uskontokunta. Sen perussääntöihin kuuluisi Jumalan käsky luonnon ruuasta vähän samaan tapaan kuin juutalaisilla on kosher. Monella paikkakunnalla ihmiset ovat vaatineet lapsilleen voita margariinin sijaan, mutta paikallispomot ovat mitätöineet näinkin vaatimattomat toivomukset perustellen margariinia virallisilla suosituksilla. Suomi on valitettavasti täynnä näitä suositusten taakse pakenevia pikkuvirkailijoita. He eivät edes ymmärrä, mitä suositukset ovat. Nehän eivät perustu tieteelliseen totuuteen, vaan ovat kasa poliittisia päätöksiä. Monessa suhteessa yhteiskunta on rapautumassa. Enää ei ole päättäjiä, on vain suositusten toteuttajia olipa kysymys sitten ruoasta, terveydenhoidosta, lasten- ja vanhustenhoidosta. Koko maa on myynnissä. Terveydenhoito valuu ulkomaisten sijoittajien käsiin, samoin myydään lasten- ja vanhustenhoito. Äänestäjänsä pettäneet poliitikot pakenevat Eurooppaan toimiakseen siellä lobbareiden kumileimasimina. On naurettavaa luulla, että he ajaisivat siellä isänmaan asiaa, kun eivät tee sitä täälläkään. Tässä vaiheessa voi kysyä, miksi maksamme veroja, kun kaikki myydään? Ilmeisesti meidät on orjuutettu ylläpitämään tätä suositusten noudattajien armeijaa. Valumme vääjäämättömästi fasismiin. Esimerkkinä juuri nämä ravintosuositukset. Suositus edustaa suosituksen antajan ideaalimallia, minkä ei tarvitse olla millään tavalla suhteessa kohteena olevan todellisuuteen. Aidossa demokratiassa huomioidaan yksilölliset tarpeet, mutta sellaisissa järjestelmissä, joissa takuumiehinä olivat sellaiset kuin Hitler ja Lenin, suositukset tulivat ylhäältä ja kaikkien oli niihin sovittava. Pekka Puskan viimeisiä niittejä oli suositus, että tarvitaan lääkärintodistus ellei hänen ruokavalionsa kelpaa.

Helsingin sanomissa oli 17.5. mielenkiintoinen juttu. En tiedä, toimiko toimittaja tarkoituksella vai tahattomasti. Jutussa tentattiin THL:n pääjohtaja Juhani Eskolaa, kuinka hyvin hän kykenee vastaamaan kevään ylioppilaskirjoitusten terveydenhoidon kysymyksiin. Valitettavasti aiheesta ei ole linkkiä. Eskola sai miettimisaikaa 2 tuntia, joka on pitkä aika. Eskola sai vastauksistaan C:n. Surkea tulos asiantuntijalta. Erikoisinta oli, että Eskola töppäsi sellaisissa kysymyksissä kuin insesti ja eutanasia. Hän ei kyennyt käsittelemään aiheita, jotka ovat ihmistä lähellä ja eettisesti tärkeitä. Hän kuittasi insestin sanalla "sukurutsa" ja eutanasiasta hän totesi, että se on kiistan alainen asia. Periaatteessa tämä kysely voisi olla myös testi, jolla tunneköyhät erotetaan tavallisista ihmisistä. Täytyy nostaa hattua toimittajalle. Nyt tiedämme, minkälaisia ihmisiä ovat nämä sopivat, joita valitaan virkoihin poliittisin perustein. Avoimilla markkinoilla he eivät pärjäisi. Ei siis kannata ihmetellä, miksi asiat ovat miten ovat ja miksi tässä maassa eletään suositusten varassa. Suositukset ovat tapa paeta vastuusta. Niiden ansiosta ei tarvitse vaivata päätään.

Näin ihmisiä tavatessani olen optimisti. Jaloilla äänestäminen on kasvava ilmiö tässä maassa. Suuret marketit tulevat olemaan lähitulevaisuudessa katoavaa kansanperinnettä. Lidl näytti, miten asioita voi hoitaa. Ruokapiirit ovat kasvava ilmiö.

Matkalla selasin lehtiä baareissa kahvitaukojen aikana. Iltalehdessä oltiin huolestuneita diabeteksen aiheuttamista kustannuksista. Ei ihme, että kustannukset nousevat, kun asioita on hoitamassa artikkeleissa mainittu professori. Hän on heittänyt jo pyyhkeen kehään. Hänen päähänsä ei ole tullut ajatusta, että yli puolet Suomen kansasta omaa geenistön, jonka takia nykyinen ruokavaliosuositus ajaa heidät auttamattomasti diabeetikoiksi. Samainen professori näpräilee pikkuasioilla varoittamalla, että melatoniiniin sisältyy diabetesriski. Jos tutkimuksen lukee pieteetillä, niin se ei olisi edes maininnan arvoinen, mutta tämä kuuluukin sarjaan kyykytys. Ei ole hyvä, että ihmiset hoitavat itse itseään. On mentävä lääkäriin ja pyydettävä unilääkettä, joka taatusti koukuttaa. Miksi professori ei ole huolissaan statiineista, joihin liittyy todellinen diabetesriski. Ja sitä vähätellään.

Iltalehdessä oli myös seuraava uutinen: Sisätautilääkäri Heidi Luotolahti ehdottaa Diabetes-lehdessä suosittua 5:2-dieettiä avuksi suomalaisten kansantautiin, 2-tyypin diabetekseen. Voi sanoa, ettei kyseinen lääkäri tiedä mitään ruokavaliohoidoista. Vähähiilihydraattinen ruokavalio on yli 200 vuotta vanha diabeteksen hoitokeino. Sama ruokavalio oli perushoitona, kun aloitin lääkärin hommat, mutta sitten raha astui kuvaan. Lääkäri Luotolahdelta puuttuu historiallinen perspektiivi. Diabetesliitolla on paha neuroosi VHH:n suhteen. Mutta, tekevätpä mitä vain, ikävä kyllä aina potilaiden vahingoksi. Kokemuksesta voin sanoa, että tuo 5:2 voi käydä diabeetikolle kohtalokkaaksi.

Taukopaikkojen taso on romahtanut. Tarjolla on vain tärkkelysmoskaa ja sokerikuorrutusta. Monissa paikoissa haju on sietämätön yhdistelmä likaa ja vanhaa, pinttynyttä transrasvaa. Kannattaa ottaa omat eväät mukaan ja termokseen kahvia tai teetä. Monet luonnonhelmassa olevat taukopaikat ovat ihan siedettäviä ja jopa kauniitakin.

Lopuksi juttu Ruotsista, jossa jotkut älyköt osaavat tehdä kaikesta tavallisesta jotain eksoottista Ikean ja H&M:n tyyliin. Heille ei kelpaa tavallinen termi "vähähiilihydraattinen ruokavalio", vaan he ovat nimenneet sen LCHF:ksi lyhennyksenä sanoista Low Carb High Fat eli vähähiilihydraattinen ja runsasrasvainen. Tämä johti kuitenkin siihen uskomukseen, että laihtuu, kun syö paljon rasvaa välittämättä kaloreista. Vaivihkaa nämä älyköt ovat itsekin huomanneet, että heidän keksintönsä on harhaanjohtava. Nyt he ovat sitten tulkinneet rasvakohdan uudelleen. HF on nyt Healthy Fats. Tiedä, mihin tämäkin johtaa, sillä sylttytehdas on ominut termin "terveellinen rasva" tarkoittamaan Beceliä ja Floraa. Sitten vaan runsaasti kasviöljyjä, jolloin koko touhu menee entistä sekavammaksi.


Blogin aihesanat:
lika, 5:2, asiantuntija, Becel, Diabeteksen ruokavaliohoito, diabetes, Diabetesliitto, erikoisruokavalio, eutanasia, eväät, fasismi, Flora, geenistö, Guerande merisuola, haju, Heidi Luotolahti, insesti, jaloilla äänestäminen, Juhani Eskola, kahvi, kansanperinne, kansantauti, kasviöljy, kiitos, lastenkasvatus, LCHF, Lidl, luomu, luomuvoi, maito, margariini, market, optimisti, orjuus, Pekka Puska, poliitikko, Puska, pääjohtaja, rasva, ravintosuositus, ripuli, runsasrasvainen, ruokapiiri, sokerikuorrutus, statiini, suola, suositus, terveydenhoito, terveyskeskus, terveysklubi, THL, tiede, toimittaja, transrasva, tunneköyhä, tärkkelys, unilääke, uskontokunta, vanhentunut ruoka, vanhustenhoito, vero, VHH, vilja, vähähiilihydraattinen, ylioppilaskirjoitukset, äänestäjä

Edellinen Seuraava