Käyttäjätunnus (sähköpostiosoitteesi)
Salasana

BLOGIARKISTO

Aihesanalista

© 2012-2021 Tekstit Antti Heikkilä
Powered by NettiSite


Kirjoitettu 13.04.2009

LAIHDUTUSLEIKKAUKSISTA

Näin pääsiäisenä tulee oltua paikoillaan ja katsottua televisiota. 12.4. MTV3:n klo 19.00 uutisissa oli juttu laihdutusleikkauksista. Ohjelmassa haastateltiin Helsingin yliopiston laihdutustukijaa ja sisätautilääkäriä, professori Aila Rissasta.

www.mtv3.fi

Ohjelmassa professori puolusti leikkauksia. Haastateltiin myös miespotilasta, joka kertoi laihduttaneensa pariin otteeseen yli 50 kg:aa, jotka olivat tulleet kuitenkin takaisin lisien kera. Siksi hän oli mennyt leikkaukseen. Olisi äijä aloittanut VHH:n, niin olisi saanut pysyvää jälkeä aikaiseksi.

Olen tavannut Aila Rissasen aikoinaan TV 1:n Voimala -ohjelmassa, joka jatkaa talon pysähtyneisyyden ajan ohjelmien hengessä. Olin juuri julkaissut kirjan vähähiilihydraattisesta ruokavaliosta ja vastaani sain Rissasen ja kolme hänen assistenttiaan. Se oli ottelu, jossa en juurikaan saanut suunvuoroa. Toimittajat halusivat osoittaa minulla kaapin paikan, sillä eihän järjestelmää saa ravistella. Ohjelman lopusta jäi mieleeni sen loppuhuipennus: toimittaja oli kerännyt eri dieettikirjoja pöydälle ja nosti muistaakseni kirjan, joka käsitteli veriryhmän merkitystä ruokavalioon. Toimittaja kysyi Rissaselta, mitä tällaisille kirjoille pitäisi tehdä. Mihin Rissanen käski polttaa ne. Minä vuorostaan heitin lopuksi, että niinhän ne natsikin aloittivat, kirjarovioilla, mutta se oli leikattu pois. Samat mammat jatkavat ohjelmaa, joten sama linja ilmeisesti jatkuu.

Rissanen on vastustanut raivokkaasti VHH -dieettiä, mutta puolustaa kalliita leikkauksia Niin että sellaisia professoreja tästä maasta löytyy.


Blogin aihesanat:
Aila Rissanen, dieetti, kirjarovio, laihdutus, laihdutusleikkaus, veriryhmä, VHH, Voimala, YLE

Edellinen Seuraava