Käyttäjätunnus (sähköpostiosoitteesi)
Salasana

BLOGIARKISTO

Aihesanalista

© 2012-2021 Tekstit Antti Heikkilä
Powered by NettiSite


Kirjoitettu 23.03.2015

LASTEN RUOKA

Äidit ovat havahtuneet ruuan vaikutuksesta lastensa vaivoihin. Espoossa äidit aktivoituivat ja vaativat parannusta koulu- ja tarharuokiin. Asia on ollut esillä myös mediassa. Äidit ovat havainneet että lapset saavat oireita koulun ruuasta, kun taas kotiruoka ei niitä aiheuta. Tämä on klassinen kliininen koe, jolla on todistearvoa, mutta mitä vielä! Äitien huoli on kuitattu elitistisenä narinana. Tämäkin tapaus kertoo, missä tilassa tämä maa ja sen terveydenhoito ovat. Äideillä ei ole merkitystä, vaan järjestelmä tietää, mikä on lapsen paras. Äidit eivät ole eliittiä, vaan eliitti kyykyttää äitejä. Eliitti omistaa ruokatehtaat ja myötäjuoksijat todistavat kemikalisoidun rehun puolesta. Maailma on kääntynyt päälaelleen. Ylppö ja Hallman opettivat Lastenklinikalla, että äitiä on uskottava siinä, mikä koskee lasta. Enää se ei pidä paikkaansa. Markkinavoimat ovat riistäneet totuuden tässäkin asiassa.

Monen muun ohella en itse enää usko järjestelmän kykenevän vastaamaan millään tavalla ihmisten tarpeisiin. Lapset, vanhukset, oikeudenmukaisuus ja kaikki muu ovat pelkkää sanahelinää, kun pitää varmistaa oma paikka eduskunnassa. Poliitikot ovat hiljaa ihmisten todellisuudesta ja tekevät päätökset "asiantuntijoiden" suositusten mukaan, ja ne tulevat taas lääke- ja ruokateollisuudelta. Ei ole enää tutkittuun tietoon perustuvaa terveyspolitiikkaa, vaan kaikki on markkinointia. Ainoa, mistä puhutaan, on raha, ei ihminen. Miljardien menot kuitataan pelkällä olan kohautuksella, mutta kun kyse on eurosta, niin keskustellaan vaikka aamuun. Euro on sen kokoinen asia, joka mahtuu pieneen päähän. Sekin on liian paljon, sillä päättäjien aivot täyttyvät senteistä eli saako lapsen ruoka maksaa 89 senttiä vai jopa euron.

Kukaan ei mieti, mitä sopimaton ruoka saa aikaan ja mikä sitten maksaa sairauksien myötä monin kerroin enemmän kuin säästetyt sentin puolikkaat. Jos ajateltaisiin rahaa järjellä eikä kanalauman ryhmäajattelun voimalla, niin joihinkin asioihin kannattaa satsata, sillä se on panostusta tulevaisuuteen. Mutta tärkeintä on omalla poliittisella pelaamisella ansaittu palli. Siitä ei luovuta, vaikka koko yhteiskunta kaatuisi.

Ei kannata odottaa mitään. On tehtävä asiat itse. Itse asiassa tämä on maailmanlaajuinen liike. Näin on tehnyt perheensä suhteen Hanna Jäntti. Hän on kirjoittanut kirjan Sokerit pois! Tervettä järkeä lasten ravitsemukseen. Kirja on Hannan toinen. 2013 ilmestyi Vauvasta vaariin, missä Hanna kuvaa, kuinka kolme sukupolvea toipui pelkästään muuttamalla ruokavaliota. Tässä uudessa kirjassaan Hanna kertoo, kuinka varjella lapsia ruualta, joka aiheuttaa ongelmia. Hanna on kolmen lapsen äiti, mutta myös terveydenhoitaja. Hanna kertoo myös, kuinka ruokateollisuus ohjeineen on vallannut koko terveydenhoidon vauvasta vaariin- periaatteella. Mainokset määräävät, mikä on totta myös ammattihenkilöstön mielissä. Suosittelen mitä lämpimimmin Hannan vaalien jälkeen ilmestyvää kirjaa. Se lähtee arkipäivän todellisuudesta ja näyttää, millaisilla valinnoilla perhe voi toteuttaa herkullisen, ravitsevan ja edullisen ruokavalion.

Sain sähköpostia Espoon äideiltä. Viestissä oli esimerkkejä kouluruuista, joiden sisältämät E-koodilla varustetut lisäainelistat olivat uskomattoman pitkät. Meillähän on Marina Heinonen, tuo elintarviketeollisuuden tukema professori, joka aika ajoin ilmaantuu julkisuuteen puhumaan E-aineiden puolesta. Tällä hetkellä lasten autoimmuunisairaudet lisääntyvät vauhdilla, lapsilla esiintyy keski-ikäisten aineenvaihduntasairauksia, suolistot ovat sekaisin, kuten myös lasten mielet. Listaa voisi jatkaa pitkään. Keskeisin syy kaikkeen on immuunijärjestelmän häiriö. Suolisto vastaa noin 60 -70 %:sti koko immuniteetista. Terve suoli tarkoittaa tervettä immuniteettia ja sitä kautta myös tervettä elämää. Suoliston terveys riippuu suoliston bakteereista, joita on enemmän kuin ihmisruumissa soluja.

On bakteereita, jotka tuottavat terveyttä ja sitten niitä, jotka tuovat sairauden. Tärkeintä on ylläpitää hyvien bakteerien kasvua. Antibioottikuuri voi tuhota terveitä bakteereja, jolloin tasapainon saavuttamiseen kuluu yleensä kuukausia. Ruoka on kuitenkin keskeisin tekijä suoliston terveyden kannalta. On ruokia, jotka ylläpitävät tervettä suolistobakteerien tasapainoa ja sitten ruokia, jotka tuhoaa terveet, ja lisäävät huonojen bakteerien kasvua. Tällä hetkellä viljojen gluteeni on yksi keskeisimmistä suolisto-ongelmien aiheuttajista. On todettu, että gluteeni yhdessä rikkaruohomyrkky glyfosaatin kanssa tuhoaa suoliston tervettä bakteerikasvua. GMO -kasvithan on kehitetty juuri kestämään suurempia määriä glyfosfaattia, joten voimme odottaa todellista katastrofia tältä sektorilta, kun GMO–tulee jokaiseen ruokapöytään. Toinen pahojen bakteerien kasvattaja ja immuniteetin tuhoaja on sokeri, mikä todistettiin jo 1970-luvulla. Samaa saa aikaan tärkkelys, joka itse asiassa on pakattua sokeria ja aiheuttaen samoja ongelmia kuin puhdas sokeri. Kolmas keskeinen suolisto-ongelmien luoja on ruuan valmistuksessa käytettävät emulgoivat aineet. Eviran mukaan emulgointiaineet ovat aineita, jotka tekevät mahdolliseksi tai säilyttävät tasaisen seoksen kahdesta tai useammasta toisiinsa sekoittumattomasta olomuodosta, kuten öljystä ja vedestä. Niiden E-koodit asettuvat lukujen 300-400 välille. Monessa tuotteessa käytetty karrageeni E407 on yksi tällainen aine, ja se aiheuttaa suolistotulehdusta. On erikoista, että karrageenia on lisätty muun muassa kermaan. Pirkan kerma, niin tavallinen kuin luomukerma, sisältää karrageenia. Valitettavasti Jalasjärven kerma myös sisältää karrageenia. Valion ja Arlan kermat ovat lisäaineista vapaat. On todella vastenmielistä huijata kuluttajia luomu -sanalla. Mikään ei ole enää ruokamarkkinoilla pyhää. Häiriöt suolistobakteerien tasapainossa johtaa metaboliseen syndroomaan ja sitä kautta diabetekseen, joten ei ole ihme, jos lapset lihovat ja sairastuvat. Kyse ei ole liikunnan puutteesta vaan viranomaisten hyväksymästä roskaruuasta. Juuri siitä, mitä lapsille tarjotaan: sokerista ja keinoaineista.

GRAS on lyhenne termistä Generally Recognized as Safe eli yleisesti todettu turvalliseksi. GRAS-lista sisältää kaikki turvallisiksi todetut ruuan lisäaineet. Tähän listaan perustavat myös Suomen viranomaiset päätöksensä. Yhdysvaltalainen aktivistijärjestö on tutkinut mitä totuuksia tuon listan taakse todellisuudessa piiloutuu. Järjestö on nimennyt GRAS:in uudestaan Generally Recognized as Secret eli yleisesti hyväksytyt salaisuudet. Ruokateollisuus käyttää kylmästi lain porsaanreikiä tuodessaan uusia lisäaineita markkinoille, eikä niiden todellisia vaikutuksia kukaan ole tutkinut

WHO:n sokeria koskevien suositusten julkistamisen jälkeen professori Mikael Fogelholm on saanut poikkeuksellisen paljon tilaa valtamediassa. Valtamedia ei kuitenkaan ole lainkaan käsitellyt sitä, mitä nuo sokerisuositukset todella käytännössä merkitsevät. YLE uutisissa Fogelholm kertoo, kuinka häntä ärsyttää näiden vaihtoehtoruokavaliota noudattavien mustavalkoinen ajattelu. Varmasti ärsyttää, kun itse kiemurtelee kuin mato koukussa tosiasioiden edessä, sillä usein faktat ovat "mustavalkoisia".

Britti stand up -koomikko John Oliver valottaa omalla tavallaan koko tämän irvokkuuden taustoja ja kuinka "asiantuntijat" ovat todellisuudessa teollisuuden sätkynukkeja lausunnoissaan. Oliver edustaa jotain aivan muuta kuin tämä suomalainen pieruhuumori. Hänen huumorinsa on virkistävän kantaaottavaa. Nykymedia on niin komplementoitunut, että totuus täytyy esittää vitsien välissä. Hiljattain on paljastunut, kuinka Coca-Cola on massiivisella kampanjalla manipuloinut mieliä ravintoasiantuntijoiden tuella väittäen, että heidän tuotteensa ovat terveysruokaa. Tästä manipulaatiosta myös Hanna Jäntti kertoo kirjassaan. Raaka todellisuus on, että neuvoloiden ja terveyskeskusten suositusneuvot tulevat ruokateollisuudelta.

Fogelholm on sitonut osastonsa tiiviisti tutkimukseen, jonka ainoana maksajana on Coca-Cola. Tutkimuksen tarkoituksena on selvittää, miksi lapset lihovat. Tuloshan on selvä, mutta mainosmaailma tarvitsee jotain mitä voi kutsua tutkimukseksi. Miksi media ei kysy Fogelholmilta enempää tuosta tutkimuksesta, joka on markkinakorruption räikeä esimerkki etenkin, kun on käynyt ilmi, kuinka sokeriteollisuus on vedättänyt viranomaisia vuosikausia samalla tavalla kuin tupakkateollisuus aikoinaan. Miksi YLE ei kertonut tästä Fogelholmin ja Coca-Colan avioliitosta vaan antoi hänelle tilaa kuin varajeesukselle, joka on pahoittanut mielensä, kun ihmiset eivät enää usko häneen? Voi myös kysyä, miksi yhteiskunnan pitää maksaa palkkaa miehelle, joka on myynyt sielunsa Coca-Colalle ja korruptoinut oman laitoksensa. Miksi yleensäkään kouluttaa ravintoterapeutteja, jotka papukaijojen tavoin vain toistavat ruokateollisuuden mantraa. Saman infon saa mainoksista, eikä se maksa yhteiskunnalle mitään. Fogelholmille tiedoksi, että myös nollasokeri Coca-Cola lihottaa.

Muualla muutosta parempaan tapahtuu rytinällä. Jopa julkut ovat asettaneet itsensä alttiiksi. Popkokki Jamie Oliver tuomitsee David Beckhamin tavan mainostaa roskaruokaa.

Taito Taskinen Kuopiosta on saanut tilaa Helsingin Sanomien mielipidesivuilla. Taitolla on kertomansa mukaan yhdeksäs vuosikymmen menossa. Se, mistä Taito kertoo, on juuri sitä, mikä ärsyttää Fogelholmin mieltä. Nostan hattua Taitolle. Hän kiteyttää hyvin sen, mistä tässä sokeriasiassa on oikein kysymys. Tehkäämme mekin kuten Taito Taskinen ja Hanna Jäntti.


Blogin aihesanat:
YLE, aineenvaihduntasairaus, antibiootti, Arla, Arvo Ylppö, arvot, asiantuntija, autoimmuunisairaus, bakteerit, Coca-Cola, David Bechamn, diabetes, E-koodi, E407, eduskunta, eliitti, Elvira, emulgointiaine, Espoon äidit, geenimanipuloitu, gluteeni, glysofaatti, GMO, GRAS, Hallman, Hanna Jäntti, huumori, immuniteetti, immuunijärjestelmä, Jamie Oliver, John Oliver, karrageeni, keinoaine, korruptio, kotiruoka, koulu, kouluruoka, lapset, lasten ruoka, Lastenklinikka, liikunnan puute, lisäaine, luomu, lääketeollisuus, Marina Heinonen, media, metabolinen syndrooma, mieli, Mikael Fogelholm, neuvola, oikeudenmukaisuus, pieruhuumori, poliitikko, päiväkoti, Ravitseva ruoka vauvasta vaariin, rehu, rikkaruohomyrkky, roskaruoka, ruokatehdas, ruokateollisuus, ruokavalio, ryhmäajattelu, sokeri, sokerisuositus, Sokerit pois! Lasten ravitsemus, solu, stand up –koomikko, sukupolvi, suolisto, suolistobakteeri, sätkynukke, Taito Taskinen mielipidesivut, tarha, terve järki, terveydenhoitaja, terveydenhoito, terveyskeskus, terveyspolitiikka, tiede, tupakkateollisuus, tutkimus, vaari, Valio, vanhus, vanhusten ruoka, varajeesus, vauva, viljojen gluteeni, WHO, äiti

Edellinen Seuraava