Käyttäjätunnus (sähköpostiosoitteesi)
Salasana

BLOGIARKISTO

Aihesanalista

© 2012-2021 Tekstit Antti Heikkilä
Powered by NettiSite


Kirjoitettu 09.02.2009

LEIPÄÄ JA PERUNAA

– Avoimet kysymykset pääjohtaja Pekka Puskalle ja Diabetesliiton ylilääkäri Pirjo Ilanne-Parikalle

Suomi on siitä erikoinen maa, että täällä vietetään vuosittaisia leipä- ja perunaviikkoja. Näiden kahden peruselintarvikkeen varaan rakentuu ravitsemuksellinen tietous ja käsitys terveydestä. Puuttuu enää rypsiöljyviikko. Ei ihme, että Suomi johtaa länsimaiden diabetestilastoja ja todennäköisesti monia muitakin sairaustilastoja.

Asioita voidaan kaunistella kuten on tehty työttömyystilastoillekin. Kansanterveyslaitoksen nimi muutettiin Terveyden ja hyvinvoinnin laitokseksi. Nimi on kuin minkä tahansa totalitaarisen valtion nimilistasta, jolla yritetään vakuuttaa kansalaisten elävän paratiisissa ja että heidän asioitaan hoidetaan rehellisellä tavalla jokaisen tarpeet huomioiden.

Ei tarvitse lukea kuin aamun lehtiä, ja vuosikausien valehtelu alkaa paljastua. Meille on uskoteltu, että superkapitalismi on ok ja pankit ovat ystäviämme. Sama koskee myös terveyttä. Kaikki mitä meille on uskoteltu terveydestä, on osoittautumassa täydelliseksi valheeksi. Virallinen ruokasuositus sairastuttaa. Diabetes leviää epidemian lailla. Terveysvastaavat pitäytyvät teorioissaan pankkiirien lailla. Vain he ovat oikeassa. Ihmiset ovat niin tyhmiä, etteivät ymmärrä heidän hyvää tarkoittavaa suuruuttaan.

Niin pankkiirien kuin terveysvastaavienkin ajatukset perustuvat teorioihin, joilla ei tarvitse olla mitään yhteyttä todellisuuteen. Teoriat ainoastaan tukevat heidän ahneuttaan ja saavutettuja asemiaan. Pankkiiriteoriasta juuri kukaan ei uskalla puhua tänä päivänä, mutta terveysvastaavat räksyttävät samaa kykenemättä näkemään todellisuutta. Virhettä ei voi myöntää, sillä yhteiskunnan äidinrinnan, viran, voi menettää. Olisi tylsä palata kunnon töihin salonkien sijaan.

Pottu, leipä ja rypsiöljy aiheuttavat 100 %:n varmuudella diabetesta, asia jota tulen käsittelemään blogeissani. Nykyään tämä tiedetään varmuudella. Kun diabetes iskee, voi samalla lyhentää 15 vuotta eliniästään.

Aitoon demokratiaan kuuluu, että asiat esitetään niin selkeästi, että jokainen voi ne ymmärtää. Siksi kysynkin kahdelta keskeiseltä ihmisten sairastuttajalta kolme kysymystä. Haluan selkeän vastauksen, en jotain ylimalkaista ”tuhannet tutkimukset osoittavat, jne”.

Voiko pääjohtaja Pekka Puska kertoa, mihin tieteelliseen tosiasiaan perustuu eläinrasvojen vaarallisuus. Haluan saada luettavaksi yhden tutkimuksen, joka yksiselitteisesti kertoo, miten ja miksi eläinrasvat aiheuttavat sairauksia.

Toinen kysymys kuuluu: Mihin tutkimukseen tai tieteelliseen tosiasiaan perustuu väitteenne, että rypsiöljy on terveellistä?

Toinen, joka pitää kynsin hampain kiinni sairastuttavasta teoriasta, on Diabetesliiton ylilääkäri Pirjo Ilanne–Parikka. Kysyn häneltä: Mihin tieteelliseen tosiasiaan perustuu Diabetesliiton nykyinen lääkelinja ja runsashiilihydraattinen ruokavalio? Ennen diabetesta hoidettiin ensisijaisesti ja hyvällä menestyksellä rajoittamalla potilaan hiilihydraattimääriä?

Veikko Vennamoa mukaellen sanon, että kyllä kansan tulisi saada tietää. Muuallakin on alettu kysellä näiden samojen asioiden perään.

www.aftonbladet.se


Blogin aihesanat:
diabetes, Diabetesliitto, hiilihydraatti, leipä, Pekka Puska, peruna, Pirjo Ilanne-Parikka, rypsiöljy, THL, tutkimus, vale, Veikko Vennamo

Edellinen Seuraava