Käyttäjätunnus (sähköpostiosoitteesi)
Salasana

BLOGIARKISTO

Aihesanalista

© 2012-2021 Tekstit Antti Heikkilä
Powered by NettiSite


Kirjoitettu 17.01.2019

LOPUKSI SITTEN VALVIRA

Onks´ tietoo, kyselevät Helsingin Sanomien toimittajat

blogi-2019-01-17-1

Moni on ollut koko syksyn ihmeissään, mistä tämä mieletön möykkä kirjani ympärillä pohjimmiltaan johtuu. Olen saanut runsaasti palautetta ihmisiltä, jotka ovat lukeneet kirjani eivätkä ole löytäneet mitään vaarallista, eivätkä mitään, mitä media väittää kirjastani. Voisikin väittää, että media on lukenut kirjaani valheellisten silmälasien läpi ja suurennuslasin kanssa vääristelläkseen sitten kaiken esittämänsä. Dosentti Pauliina Aarvan analyysi kertoo, kuinka tuo temppu tehtiin. Tähän ovat sortuneet niin Iltalehti, Yle kuin Helsingin Sanomat. Muut ovat sitten laulaneet tuota valetta kuorossa. Koko maan media joitakin poikkeuksia lukuun ottamatta on vajonnut joukkopsykoosiin.

Herää tietysti kysymys, miksi. Yksi syy on globaali ruoka- ja lääketeollisuus. Moni kaltaiseni lääkäri on joutunut vastaavanlaisen ajojahdin kohteeksi omassa maassaan. Yritykset eivät suoraan aiheuta ongelmia, vaan syyllisiä ovat yritysten kanssa yhteistyötä tekevät lääkärit. He kokevat asemansa uhatuiksi. Yhteistyö tuo kaikenlaista hyvää, mutta todellisin korruption muoto on tutkimusteollisuus, joka on käytännössä täysin teollisuuden käsissä. Kun pääsee mukaan suoltamaan näitä nollatutkimuksia, alkaa oma akateeminen meriitti kasvaa automaattisesti. Sääntö on, että mitä enemmän on kerännyt A4-saastetta, sitä "pätevämpi" on viran haussa. Kun virka sitten siunautuu, on teollisuus tyytyväinen, kun on oma mies tai nainen vahtimassa, että asiat tehdään "oikein". Ei tarvitse olla kummoinen salapoliisi, kun asia selviää julkaisulistaa selatessa. Näiden vihreälle oksalle päässeiden tehtävänä on kytätä minunlaisia oman tien kulkijoita, etteivät he vain saastuta viattomien kollegojen mieliä. Tämä käytäntö on rapauttanut hiljalleen koko terveydenhoitojärjestelmän, sillä nuo esimiesasemaan päässeet eivät hallitse kliinistä työtä, minkä oppii vain töitä tekemällä. Monissa sairaaloissa henkilökunta on paljon pätevämpää kuin esimiehet, jotka eivät edes ymmärrä, mistä alaiset puhuvat. Monet turhautuvat ja lähtevät omille teilleen. Tämä on keskeisin syy, miksi osaajat valuvat yksityispuolelle. Niin minäkin lähdin aikoinani.

Toinen syy on henkilökohtainen. Se on kateus. Olen kyennyt luomaan itsenäisen ja tehokkaan toimintamallin. En ole riippuvainen mistään työterveysautomaatista. Ihmiset tulevat tapaamaan minua ja hakemaan ratkaisua ongelmiinsa. Potilat tulevat koko maan alueelta, ja minulla on myös ulkomaalaisia potilaita. Minun ei tarvitse mainostaa, sillä viesti kulkee suusta suuhun. Erosin Lääkäriliitosta sen korruptuneisuuden takia. En käy yhdessäkään lääketehtaan tilaisuudessa ja ostan jopa omat kynäni. Toimin täysin itsenäisesti ilman mitään taustatukea. Arvostan osaavia kollegoita, joita onneksi on. Toimintani on täysin vastakkainen, mihin Suomen lääkärikuntaa ollaan ajamassa, ja jolle ei saa olla mitään muuta totuutta kuin hoitosuositukset. Pian lääkärit voidaan korvata roboteilla, jotka on muotoiltu kauniiksi ja opetettu kohteliaiksi. Tässä medikalisaation maailmassa minä olen kuin tahra kauniilla valkoisella pöytäliinalla. Niin kauan kuin tahra näkyy, on koko liina saastunut, joten tahra on poistettava hinnalla millä hyvänsä.

Salaliitoille naureskellaan. Termin keksi CIA murhattuaan JFK:n. Kaikki epäilyt virallisen selityksen paikkansa pitävyydestä lakaistiin sanan "salaliittoteoria" alle. Siitä lähtien media ja systeemin yläkasti ovat käyttäneet termiä tehdäkseen kaiken kritiikin naurettavaksi. "Huuhaa" on toinen termi mihin Suomen lääketieteen eliitti on ihastunut kykenemättä edes määrittelemään sanan merkitystä. Se on kuin Teuvo Pakkalan lastentarinoiden stignafuulia -sana, joka sai porukan hämmennyksiin. Leimaamalla ihmisiä saadaan joukon suut tukittua, kun ei ole keinoa kritisoida sanaa, jolla ei ole vastinetta todellisuudessa. Se on kuin haamu, josta ei saa otetta, vaikka kuinka huitoisi.

Tätä minun asiaani voi pitää todellisena salaliittona. Olen löytänyt materiaalia, joka tulee tätä ajatusta. Olen kerännyt materiaalia. Tämän tarinan keskeiset konnat ovat professorit Juhani Knuuti, Matti Uusitupa, Lääkäriseura Duodecimin pääsihteeri Matti Rautalahti ja sitten myös Lääkäriliiton toiminnanjohtaja Kati Myllymäki. Median puolelta löytyy kaksi keskeistä henkilöä: Annvi Gradberg ja Satu Vasantola

Duodecim-seuran nettisivuilla Uusitupa ja Rautalahti keskustelevat joulukuussa, mitä tehdä Heikkilälle. Eivät he käytä nimeä, mutta näytelmän kuvio on selvä: pitää saada potkut Eirasta, ja sitten Valvira seuraavaksi. Pauliina Aarvan blogissa on linkki tuohon keskusteluun, mikä ilmeisesti on poistettu. Knuuti on ollut ahkerasti yhteydessä näihin kahteen. Olen kuitenkin säilönyt kaiken. Myllymäki on oma juttunsa, josta on myös kaikenlaista materiaalia kasassa.

Annvi Gardberg teki ohjelman, joka oli leikattu niin, että väittäisin hoitavani syöpäpotilaita pelkästään ravinnolla, mikä ei pidä missään tapauksessa paikkaansa. Jokainen, joka on lukenut kirjani voi todetta, että Gardberg valehtelee. Ohjelma on ollut olennainen osa suunnitelmaa. Aluksi hyökkäys rakennettiin juuri tämän Gardbergin väitteen ympärille. Kun lukijoiden määrä kasvoi, on tuo väite jäänyt taustalle. Kuvaan astui Vasantola, jolla on kiinteät suhteet lääketeollisuuteen. Hän keräsi paneeliin eri lääkäreitä. Minä sain Vasantolalta eri kysymykset kuin muut. Syöpätautien professori Sirpa Leppä toteaa, että jos potilas (kirjani takia) kieltäytyy sytostaattihoidosta, saattaa se olla hengenvaarallista. Leppä ei sano minun kieltäneen hoitoja, vaan teoretisoi idealla, että jos lukija saa väärän käsityksen. Todennäköisesti tämäkin toteamus on Vasantolan käsialaa. Kaikki väitteet minun vaarallisuudesta olivat kutistuneet pikkuruiseksi Vasantolan aivopieruksi.

Hesari on sinnikäs. Seuraavaksi kehiin astui Antti Majander kulttuuritoimituksesta, joka ei ole edes viitsinyt selvitellä tosiasioita. Hän hyökkää Otavaa vastaan ja osoittaa kateellisuutensa, kun kirja on myynyt hyvin. Siinä meillä on sensuuria harrastava kulttuuritoimittaja pahimmillaan. Majander valehtelee: "Miksi arvovaltainen Otava julkaisi Antti Heikkilän kirjan, vaikka lääkärikunnan mukaan hänen neuvonsa ovat hengenvaarallisia" Hetkinen, lääkärikunta ja vieläpä hengenvaarallinen. Come on, man! Ainoa, joka on jauhanut hengenvaarallisuudesta, on Juhani Knuuti, joka onneksi ei ole lääkärikunta. Lääkärit voivat olla hyvinkin eri mieltä asioista, mutta koodiston mukaan asioita ei vedetä julkisuuteen. Kertoo Knuutin sivistyksen tasosta, ettei hän ole sisäistänyt käyttäytymissääntöjä. Miksi Majander ei ole lukenut kirjaa vaan toimii kuin entisajan pappi: tuota paskaa en lue vaan tuomitsen helvettiin? Tällainen riehuminen on Helsingin Sanomien kulttuuritoimituksen traditio, kun muistelee edesmennyttä toimittaja Seppo Heikinheimoa, joka tuhosi ihmisiä mennen tullen kirjoittelullaan.

On meneillään yritys tuhota perustamani terveysklubi. Lisäksi minusta on yritetty tehdä hullua tai seniiliä. Somen kautta otti yhteyttä naishenkilö, joka kyseli outoja. Paljastui, että hän on kriminaalipsykiatri. Ups! Suomihan alkaa näyttää vanhalta Neuvostoliitolta, missä kaikki kriitikot julistettiin mielisairaiksi, sillä sitähän ne olivat, kun arvostelivat työläisten maanpäällistä paratiisia. Suomessa joutunee psykiatriseen hoitoon, jos ei usko systeemiin. Niin pitkällä olemme.

Sitten salaliiton toinen vaihe toteutui. Valvira pyysi selvityksiä. Niihin vastaaminen oli vaikeaa, sillä kysely oli yhtä epämääräinen kuin Hesarin kirjoittelu, ja siihen oli vaikea vastata suoraan. Ei kysytty mitä olet tehnyt tai jättänyt tekemättä. Näin tulkinnoille jää paljon tilaa. Franz Kafka nousi haudasta! Kaiken lisäksi väläytettiin salassapitopykälää, ettei asiasta saa puhua ulkopuolisille. Valvirassa tiivistyy hyvin se, ettei Suomi ole oikeusvaltio. Muualla nämä asiat ratkaistaan tuomioistuimissa. Suomessa päätöksen tekee virkamies. Valitustie on pitkä ja hankala. Olen toistaiseksi hiljaa. Katsotaan, tekeekö Valvira itsenäisiä päätöksiä vai toteuttako se tuon joukon toiveita.

Kävin Eiran sairaalan työterveyslääkärillä. Oheisena lausunto kaikkien luettavaksi. Uskon avoimuuteen myös oman itseni kohdalla.

blogi-2019-01-17

Edellinen Seuraava