Käyttäjätunnus (sähköpostiosoitteesi)
Salasana

BLOGIARKISTO

Aihesanalista

© 2012-2021 Tekstit Antti Heikkilä
Powered by NettiSite


Kirjoitettu 25.01.2008

MAAILMALLA MUUTOSTA DIABETEKSEN HOIDOSSA – JOKO SUOMI HERÄÄ?

Viime vuosina diabetes on lisääntynyt epidemian lailla. Asiantuntija-armeija kaikessa tiedon varmuudessaan on käytännössä osoittautunut täysin avuttomaksi ilmiön edessä. Pääasialliseksi hoidoksi on muotoutunut entisen terveysmantran toistaminen, potilaiden syyllistäminen ja lääkityksen lisääminen.

Viisaille ei ole juolahtanut mieleen, että suosituksissa voisi olla jotain vialla. Koko Suomi on valjastettu jo kolmatta kymmentä vuotta saman ruokakupin ääreen mikä muodostuu hiilihydraateista ja muokatuista kasvisrasvoista. Perinteistä ruokaa ei tahdo enää kaupoista löytyä. Muu elämä on helpottunut kaikilla mittareilla mitattuna eikä kenenkään tarvitse enää rämpiä umpihangessa pokasahan kanssa puita kaatamaan.

Liikkumattomuutta syytetään vaikka tauti johtuu aineenvaihdunnasta. Jos kuitenkin liikkuu ja saa siitä huolimatta taudin niin syy on sitten geeneissä mutta ei milloinkaan johdu virallisesta ravintoideologiasta.

Ennen diabetesta hoidettiin tehokkaasti pelkästään ruokavaliolla vähentämällä hiilihydraatteja. Lääkkeitä ei juuri käytetty. Nyt hoitona on runsashiilihydraattinen ravinto, margariini ja polyfarmasia (ylilääkitys). Valitettavasti monet nykyiset lääkkeet ovat osoittautuneet hengenvaarallisiksi ja tältä sektorilta on odotettavissa lisää lääkeskandaaleita. Insuliinia määrätään herkästi joka johtaa vain taudin pahenemiseen ja on teoriassakin mieletön ratkaisu sillä aikuisiän diabetes ei johdu insuliinin puutteesta vaan siitä, ettei oma insuliini toimi. Insuliini on myrkky jonka liikamäärä johtaa ennenaikaiseen hautaan. Nykytiedon mukaan mahdollisimman matala insuliinitaso on pitkän iän salaisuus. Vallalla oleva hoito on seurausta kansainvälisten lääke- ja ruokatehtaiden manipulaatiosta sekä valitettavasti lääkäreiden henkisestä laiskuudesta.

Ehkä muutosta on tulossa. Yhdysvalloissa sikäläinen diabetesyhdistys on herännyt yleisön painostuksesta ja on muuttamassa suosituksiaan hiilihydraattien vähentämisen suuntaan. Mutta suurin uutinen tulee Ruotsista. Sikäläinen lääkäri Annika Dahlqvist on nettisivuillaan suositellut vähähiilihydraattista ruokavaliota diabetespotilaille. Tämä sai kateelliset kollegat tekemään hänestä valituksen. Asiaa on puitu ja nyt vihdoin on saatu päätös asiasta. Juttu kääntyikin päälaelleen: Ruotsin sosiaalihallitus on todennut että vähähiilihydraattisuus on diabeteksen tärkein perushoitomuoto.

Onko Suomessakin ryhdyttävä oikeustoimiin jotta asiassa syntyisi muutos kun alan professorit eivät näytä ymmärtävän asian vakavuutta lainkaan tai sitten eivät halua luopua omista intresseistään. Kansanterveyslaitos liputtaa vahvasti lääke- ja ruokateollisuuden suuntaan tekemällä yhteistyötä niiden kanssa, vaikka virkamiesten tulisi olla puolueettomia. Suomen diabetesliiton asiantuntijoista löytyy professori, joka on tehnyt tutkimustyötä vain kolesterolilääkkeiden ja margariinien parissa ja toinen on suoraan kytköksissä sokeriteollisuuteen. Ei ihme, että virallisen käsityksen mukaan eläinrasvat ovat vaarallisia ja margariini ja sokeri sitä vastoin terveysruokaa.


Blogin aihesanat:
Annika Dahlqvist, diabetes, diabetes, Diabetesliitto, geeni, hiilihydraatti, ikä, insuliini, kasvisrasva, KELA, liikunta, margariini, myrkky, rasva, valitus, VHH, vähähiilihydraattinen, ylilääkitys

Edellinen Seuraava