Käyttäjätunnus (sähköpostiosoitteesi)
Salasana

BLOGIARKISTO

Aihesanalista

© 2012-2021 Tekstit Antti Heikkilä
Powered by NettiSite


Kirjoitettu 19.05.2016

MEILLE ON VALEHDELTU VUOSIKYMMENIÄ

Runsaat 50 vuotta meille on kerrottu rasvojen ja kolesterolin aiheuttavan sydänsairauksia. Sittemmin rasva on yhdistetty lähes kaikkiin sairauksiin. Amerikkalainen tutkija Ancel Keys oli kaiken takana. Hän osoitti sydäntautien ja rasvan kulutuksen välisen yhteyden. Koko tutkimus oli manipuloitu. Mukaan oli otettu vain ne maat, jotka tukivat rasva-ajatusta ja valtaosa muusta materiaalista jätettiin pois. Koko ajatus perustui väärennökseen, mistä sittemmin tuli rasvaleirin toimintatapa kaikessa tutkimuksessa. Nykyisen ilmastomuutostutkimus noudattaa samaa linjaa. Valehtelu on oikein, kunhan asia on riittävän pyhä, minkä määrittelee valittu etujoukko. Keskustelua ei sallita, ja ajattelevat ihmiset leimataan hulluiksi. Tarkoitus pyhittää edelleenkin kaiken, mitä eliitti tekee. Keysille naurettiin, mutta suuri raha jyräsi kaiken alleen, kritiikki sammui ja toisinajattelijoita vainottiin ja heidän toimintamahdollisuutensa vietiin. Kyse ei ole avoimesta dialogiin perustuvasta tieteestä, vaan uususkonnosta, joka toimii kuten kirkko aikoinaan ja osittain edelleenkin.

Brittiprofessori John Yudkin osoitti kiistattomasti 1970-luvulla, että sokeri on useimpien sairauksien perussyy. Yudkin murskattiin henkisesti. Nyt rasvaklaanin valta on murenemassa. Jatkuvasti syntyy uusia tutkimuksia, jotka osoittavat koko rasvateorian naurettavuuden. Sokeri on nousut jälleen tapetille, vaikka se edelleenkin on vanhan kaarin mielestä terveysruokaa. Hiljattain The Guardian julkaisi laajan artikkelin Yudkinista ja kaikesta siitä hirvittävyydestä, mitä hän joutui kokemaan. Juttu kannattaa lukea, sillä se kertoo, kuinka keskiaikaisella tasolla vallan kanssa liehittelevä tiede edelleenkin on. Kirkon sijaan lankoja vetelevät suuryritykset, jotka antavat suojan ja leivän omilleen ja tuhoavat ajattelevat ihmiset.

Rasva-asiassa näkyvin tiedeuskonnon edustaja Suomessa on ollut Pekka Puska, joka nuorena lääkärikloppina huomasi tilaisuuden kiivetä huipulle Pohjois-Karjala -tutkimuksen ja sopivan puoluejäsenyyden myötä. 1970-luvulta lähtien Puska on puhunut tuhansista tutkimuksista, jotka osoittavat rasvateorian oikeaksi. Dogmaattiseen ajatteluun kuuluu, ettei todisteita tarvitse esittää. Riittää, kunhan saarnaaja on kokenut ilmestyksen. Ei Puska, eikä kukaan muukaan, ole kyennyt esittämään niitä jumalallisia kultaisia kirjoituksia, jotka sisältävät totuuden. Pohjois-Karjala -tutkimuksesta on tullut maan virallinen uskonto, jota voisi verrata suomalaisten pakkokäännyttämiseen kristinuskoon keskiajalla. Valitettavasti Pohjois-Karjala -tutkimus ei kestä kriittistä tarkastelua. Se on täyttä puppua.

Mitä sitten ovat nuo tuhannet tutkimukset ovat? BMJ julkaisi tänä keväänä tutkimuksen, jossa uudelleen arvioitiin yksi noista tuhannesta. Kyse oli Minnesotan sydäntutkimus vuosilta 1968-73. Alkuperäisessä tutkimuksessa seurattiin, mitä tapahtuu, jos tyydytetyt rasvat korvataan kasvirasvoilla. Kasvirasvat todellakin laskivat veren kolesterolia tehokkaasti. Siitä sitten oli tehty johtopäätös, että samalla myös sydäntaudit vähenivät. Nyt kun tutkimusmateriaalia tarkasteltiin kriittisesti, niin todettiinkin päinvastaista. Vaikka kolesteroli laski, samalla näiden potilaiden sydänkuolleisuus nousi. Kuolemanriski lisääntyi 22 % jokaista kolesterolin 0.78 mmol/l:n laskua kohden. Tämän, jos minkään pitäisi upottaa kolesteroliteoria lopullisesti, mutta olen skeptinen, sillä teoria elää niin kauan kuin se hyödyttää suurteollisuutta. Mutta, aina on mahdollisuus äänestää jaloillaan.

Voin hyvällä syyllä väittää, että nuo tuhannet tutkimukset ovat väärennöksiä. Suomessa tällä hetkellä Ursula Schwab puolustaa kasvirasvoja henkeen ja vereen samalla argumentilla, että ne laskevat veren kolesterolia. Se on totta, mutta koskaan hän ei ole osoittanut, onko siitä mitään hyötyä potilaille. Tämä koskee kaikkia noita tutkimuksia. Niissä ei selvitetä, miten potilaille todellisuudessa käy. Rasvaklaanin ajattelu perustuu seuraavaan päättelyketjuun: Lintu osaa lentää, perhonen osaa lentää, siis perhonen on lintu.

Myös kolesterolilääkkeiden todellisuus alkaa romuttua. Kaikki tutkimustieto, joka tukee lääkkeiden myyntiä, on periaatteessa salaista. Joten kukaan ulkopuolinen ei ole päässyt analysoimaan, mitä kaikkea sekin aineisto sisältää. Yhä useampi on alkanut vaatia vapaata keskustelua ja pääsyä tuohon salattuun materiaaliin. Maallikoille asia voi tuntua vaikeaselkoiselta, mutta kyse on samasta asiasta kuin edellä mainitun tutkimuksen suhteen. Keinotekoinen kolesterolin lasku voi johtaa sydänkuolemien lisääntymiseen eli päinvastaiseen tulokseen kuin lääketehtaat väittävät. Kun aineisto on salaista, voidaan valita vain ne seikat, jotka tukevat myyntiä ja peittää kaikki vastakkainen tieto. Tässäkin suhteessa alkaa kasaantua tietoa, että sydänkuolemien todellinen taustasyy on sokeri. Viime syksynä ilmestyi tanskalaisten tekemä analyysi kolesterolilääkkeiden todellisesta tehosta. Tulos meni hieman plussan puolelle, mutta analyysi koski vain julkaistua tietoa, mikä on raskaasti manipuloitua. Tanskalaisten arvio oli lääkkeiden suhteen masentava. Terveillä ihmisillä vuoden lääkekäyttö tuo lisää noin 3 päivää ja niillä, joilla on jokin sairaus, voi saada 4 päivää lisää. Jos siis syö lääkkeitä, voi saada loppupeleissä 3-4 kuukautta lisää elinaikaa. Tutkimuksessa ei otettu kantaa sivuvaikutuksiin, joiden lista on pitkä.

Nina Teicholz on ravintoasioihin perehtynyt toimittaja. Häneltä ilmestyi viime vuonna ravintosuosituksia kritisoiva kirja The Big Fat Surprise. Kirja kritisoi nykyisiä ravintosuosituksia ja toteaa, että rasva on tärkeä yleiselle terveydelle. Myös BMJ julkaisi Ninan artikkelin aiheesta, mikä sai sylttytehtaan hyppimään seinille. Harvardin professori Frank Hu aloitti Teicholzin ajojahdin ja agitoi koko rasvaklaanin vaatimaan, että BMJ poistaa Teicholzin artikkelin lehdestä. Hu on kliinikoiden vihaama epidemiologi, joka valta-asemastaan käsin määrää mitä kliinikkojen tulee tehdä, vaikka tämä ei ymmärrä mitään kliinisestä työstä. Hu on myös siinä mielessä merkittävä, että hän on koko lihavastaisuuden pääpukari ja on itse lähellä vegaanijärjestöjä. Hänen tutkimuksensa lihasta ovat vähän niin ja näin, mutta tietyssä hengessä saa aikaan sopivia tuloksia. Hun kertoma kuolleisuuden ja lihansyönnin yhteydestä ei tarkoita syytä eli että liha aiheuttaisi mitään, kuten osuvasti Malcolm Kendrick kirjoittaa. Mutta liha on rasvan lisäksi se paha, mikä on pölkyllä nykyisin.

Todellinen sylttytehdas näissä ravinto ja lääkeasioissa on Rockefellerin perhe. Itse suvun kantaisä esitti aikoinaan, että se, joka hallitsee ruuantuotantoa, hallitsee maailmaa. Rockefellerit omistavat myös puolet USA:n lääketeollisuudesta. Rockefellerit hallitsevat koko terveydenhoitoa Yhdysvalloissa juuri Harvardin yliopiston kautta. Periaatteessa kaikki talon proffat ovat juoksupoikia tässä Rockefellerin suuressa pelissä. Tämä on syy, miksi ei tehdä kunnon tutkimuksia kuten esimerkiksi selvitettäisi vähähiilihydraattisen ruokavalion haitat ja hyödyt. Raha tekee sen, ettei maailmassa ole ravintotiedettä, vaan kaikki on markkinointia. Tämän takia myös suomalaiset kiemurtelevat näissä asioissa kuin mato koukussa ja puhuvat täysin sekavia ja esittävät kaikkea maan ja taivaan väliltä - sellaista, millä ei ole yhteyttä reaalimaailmaan.

Se hyöty oli klaanin hyökkäyksestä, että nyt tuon ryhmän nimet ovat esillä kaikkien nähtävissä. Listasta löytyy suomalaisia nimiä kuten Pekka Puska, Kalevi Pyörälä, Ursula Schwab ja Matti Uusitupa. Mutta joukosta puuttuu Mikael Fogelholm. Ehkä häntä ei ole kelpuutettu pyhien joukkoon tai sitten Coca-Cola -diili tekee hänestä vapaan taivaanlinnun tai sitten hän poliitikkona osaa haistaa muutoksen tuulet. Tämän aiheen loppuun liitän lempeän parodian näistä virallisista suosituksista, joille koko maailma alkaa nauraa. Videossa esiintyy Britannian lääkäreitä, jotka käyttävät omia aivojaan. Joten, ei tässä aivan yksin olla.

Jo opiskeluaikanani epäilin kaikkia patenttiratkaisuja, joita yritettiin iskostaa opiskelijoiden mieleen. Aloitin kliiniset työt jo opiskeluaikanani ja opin huomaamaan pian, että opetus oli hyvin kaukana siitä, mikä oli potilaiden todellisuus. Kun sain 1975 käsiini itävaltalaisen katolisen papin ja filosofi Ivan Illichin kirjan The Medical Nemesis, se kolahti ja minusta tuli toisinajattelija. Illich oli todellinen visionääri. Hän kirjoitti jo tuolloin, mistä nyt vähitellen uskalletaan puhua. Kirjan voi lukea tästä PDF versiona.

Luin Mikael Fogelholmin haastattelun Image -lehdestä. Otsikko oli: Hyvä olo on eri asia kuin terveys! Todella järkyttävä ja vastenmielinen ajatus. Fogelholm leikkii jälleen lääkäriä, vaikka on koulutukseltaan agronomi. Juuri potilaan vointi on tärkein asia arvioitaessa potilaan terveyttä tai sairauden kehittymistä. WHO määrittelee terveyden siten, että ihminen on terve, kun hänellä on sekä fyysisesti, henkisesti ja sosiaalisesti hyvä olla. Fogelholm ei ole itse keksinyt moista neroutta. Ensimmäisenä sen esitti vuosia sitten tässä maassa Pekka Puska, mutta hänenkään henkiset kykynsä eivät ylettyneet tuolle tasolle. Lause on peräisin sylttytehtaalta. Sen tarkoituksena on riistää potilaalta itsemääräämisoikeus oman itsensä suhteen, ja hänen on vain luotettava ylempää tulevaan viisauteen. Käytännössä se tarkoittaa jatkuvia lääkärissä käyntejä ja jatkuvia veriarvojen mittaamisia, mikä johtaa medikalisaatioon. Fasismia ja natsismia on vaikea määritellä yksiselitteisesti, mutta terveydenhoidossa itse näen kaiken, mikä kiteytyy tuossa lauseessa olevan natsismia. Ihmisten kannattaisi lukea Robert N. Proctorin kirja The Nazi War on Cancer. Kirjasta löytää Fogelholmin ja Puskan ajattelumaailman terveydestä. Itse lähden siitä, että oli potilas juoppo, tupakoitsija, yli- tai alipainoinen tai edusti hän mitä poliittista tai uskonnollista ryhmää, niin yritän aina ratkoa ongelmia heidän lähtökohdistaan käsin samalla tavalla kuin nuo brittikollegat tuossa videossa. Mutta valitettavasti koko maailma on vajoamassa natsismiin, kiitos lääketeollisuuden ja omaa etua veijareiden. Ihmiset ovat unohtaneet historian, sillä ajattelu on narikassa viihteen täyttäessä korvien välit. Tämän hetken suurin ongelma on, että kumpaa vessaa sukupuolen vaihdoksen läpikäynyt saa käyttää. Julkut vaahtoavat asian puolesta ikään kuin muita ongelmia ei olisi. Yksikään julkku ei noussut barrikadeille, kun Hollannissa murhattiin mielenterveyspotilas. Sanon murhattiin, sillä teko ei poikkea lainkaan siitä, mitä natsit tekivät. Raja on ylitetty, ja seuraavaksi markkinointikoneisto manipuloi mielet laajentamaan armokuolema -käsitettä koskemaan kaikkia vammaisia, mielisairaita, vanhuksia jne., sillä heillähän on kurja elämä, ja on humaania auttaa heitä pääsemään kaikesta kärsimyksestä. 20-luvun lopussa eliitti kehitti termin "wertvolles Leben", arvokas elämä. Oli humaania auttaa pois noita onnettomia, vaikka he eivät osanneet sitä itse pyytää. Nykymaailmassa on humaania päästää päiviltä kärsivä ihminen sekä on humaania järjestää ihmisille oikea vessa.

Olen kirjoitellut blogeja lähes kaksikymmentä vuotta. Asetelmat ovat samat, eikä keskustelua ole syntynyt. Eikä tule syntymään. Tästä syystä lopetan blogien kirjoittamisen. Sen sijaan jaan kaiken tietoni ja osaamiseni Terveysklubilaisteni kesken. Keskityn ainoastaan siihen, mihin voin positiivisesti vaikuttaa. Kaikki ovat tervetulleita klubiini www.anttiheikkila.com. Se on samalla nettivastaanotto ja ideana on saavuttaa lääkkeetön terve elämä ja nauttia elämästä täysin siemauksin. Yhteiskunta karsii jatkuvasti lääkekuluja, mikä on hyvä asia, sillä suurin osa lääkkeistä on tarpeettomia ja niistä on enemmän haittaa kuin hyötyä. Nyt hallitus on rajaamassa tyypin 2 diabeetikkojen lääkekorvauksia. Tulokset klubissani ovat olleet suorastaan erinomaisia. Monet ovat päässeet sellaisista sairauksista kuin tyypin 2 diabetes, reuma, suolistotulehdukset ja muut autoimmuunisairaudet. Klubin ohjelmista on ollut ratkaisevaa hyötyä myös syöpäpotilaille. Toivotan kaikille hyvää oloa ja lääkkeetöntä loppuelämää. Tapaamisiin Terveysklubissa!

Edellinen Seuraava