Käyttäjätunnus (sähköpostiosoitteesi)
Salasana

BLOGIARKISTO

Aihesanalista

© 2012-2021 Tekstit Antti Heikkilä
Powered by NettiSite


Kirjoitettu 21.11.2008

MENESTYSTARINOITA, osa 2

Saan kirjojeni lukijoilta koko ajan runsaasti palautetta. Haluan jakaa sitä blogini lukijoiden kanssa. Aiemmin julkaistut menestystarinat löytyvät 22.10. blogistani.

Palautetta tulee myös mediasta. Tunnetut ihmiset voivat rohkaista esimerkillään muita, kuten teki viimeksi laulaja Tapani Kansa. Hän on lyhyessä ajassa pudottanut painoaan ja päässyt diabeteksesta.Klikkaa suuremmaksiwww.tapanikansa.net

--------------------

Hei Antti!

Löysin vanhan sähköpostivaihtomme (alla) ja ajattelin ilmoittaa, miten kävi vhh:n ja vauvan ja laihdutuksen kanssa. :-)

Lähtöpaino reilu vuosi sitten oli 108 kg. Nyt olen missin mitoissa; 174cm ja 65kg ja ikää 26 vuotta. Olemme koko perhe ottaneet elämäntavaksemme vhh-ruokavalion, tai lasten kohdalla parempi sana olisi hiilihydraattitietoinen ruokavalio.

Silloinen vastasyntyneeni on jo 1v 4kk ja syö tietenkin vielä sitä parasta ravintoakin, tissimaitoa.

Itse olen voinut todella hyvin, hormonit eivät ole hyrränneet niin törkeästi kuin kahden ensimmäisen lapsen synnytyksien jälkeen, koska verensokeri on tasainen. Tämä ruokavalio vaikuttaa moneen muuhunkin asiaan, pirteyden ja hormonien vuoksi jopa parisuhteeseen, ja koska äiti voi hyvin perhe voi hyvin.

Nykyisin löydän luomuruokaakin helposti kaupoista, sillä moni kauppa tilaa sitä mitä asiakkaat toivovat. Jopa luomusikaa löytyy nyt Porin Sittareista. Parempaan päin menossa..

Tällaisia terkkuja ja kuulumisia. Hyvää syksyä sinulle ja vaimollesi! Vaimostasi puheen ollen, siinäpä vasta pirteän ja hyvännäköinen keski- ikäinen nainen, ruokavalio vaikuttaa.

Terkuin Marja

-------------------- Hei,

Ostin kirjasi (myös) 20 vuotta II-tyypin diabetesta (tai oikeastaan metabolista syndroomaa) sairastavalle äidilleni. Hänellä on koko sairauden ajan sokerit heittelehtinyt lääkityksestä huolimatta. Pari kolme vuotta sitten hän laihdutti normaalipainoiseksi, ja sokerilääkkeiden kanssa tuli hankalia ongelmia, koska lääkkeen oton jälkeen sokerit tahtoi painua liian alas ja nopeasti, koko ajan piti olla karkkia tai muuta käsillä. Kukaan ei ollut hänelle koko sairauden aikana puhunut tällaisesta vähähiilihydraattisesta ravitsemusvaihtoehdosta. Vähärasvaista, se on ollut ainoa ohje. Nyt hän on noudattanut 3kk ravitsemusohjelmaasi. Sokerilääkkeet ja kolesterolilääkkeet hän jätti heti (omin päin) pois. Lyhytaikainen sokeri on pysynyt koko ajan kurissa ja olo on ollut hyvä, ei mitään heittelyjä mihinkään suuntaan. Nyt hän kävi pitkäaikaissokerin mittauksessa ja se oli normaali! Nyt hän leijuu seitsemännessä taivaassa, kun on vihdoin normaali! Aiemmin, koko 20 v sairauden aikana, hän ei ole voinut olla päivääkään ilman sokerilääkkeitä. Nyt jännitämme kolesterolikokeiden tulosta. Aiemmin hänellä oli Lipitor-lääkitys kolesteroliin, mutta se nosti hänen maksa-arvojaan,nyt hän on siis omin päin jättänyt sen pois (kun lääkäri ei suostunut). Saa nähdä miten on käynyt. Kovasti hän on vääntänyt kättä diabeteshoitajansa kanssa lääkkeiden pois jättämisestä ja ruokavaliostaan. Nyt kun näyttää siltä, että hänen asiansa on enemmän kuin hyvin, on diab. hoitsu kiinnostunut lukemaan kirjasi, että mistä oikein on kysymys.

t. Pera

--------------------

Hei!

En pysty tässä kohtaa nyt muuta sanomaan kuin UPEETA! Uskomatonta miten hyvää työtä teet. Vastatuuli on vaan vielä vähän raju, mutta eiköhän se tästä! Itse olen karppaillut reilut 1,5 vuotta viljattomasti; sokeri on edelleen pahin vastukseni... Olisi niin kiva, jos saapuisit Poriin. Toisin mukanani puoli sukua sekä tuttavia kuuntelemaan Sinua.

t. Erja

-------------------- Ostin hiljattain kirjasi Ravinto ja terveys. Lukiessani sitä matkalla kouluun täydessä junassa keskellä aamuliikennettä, teki mieleni huutaa täydelle junavaunullisille ihmisiä, jotka olivat uppoutuneita omaan sievään maailmaansa, että hyvänen aika ihmiset avatkaa silmänne. Kirja on tosi hyvä ja toivoisin, että mahdollisimman moni lukisi sen. Kerroin kirjasta monelle luokkatoverilleni ja pitivät kenties minua hieman sekavana, kun en suostunut laittamaan leivän päälle ruokalassa margariinia :) Seuraava kysymykseni oli ruokalan tädille, että olisiko mahdollista saada ruokalaan juomaksi myös punaista maitoa (koska en suostu juomaan muuta, vaikka sekään ei ole samaa kuin oikea lehmänmaito, mutta edes sinne päin). Vastaus oli hätkähdyttävä: No onhan sitä vähän vaikea hankkia, kun ei sitä kukaan juo! Hyvä kirja! Jatka samaan malliin, ainakin MINÄ haluan tällaista luettavaa!

Terv. opiskelija Espoosta!

--------------------

Hyvä Antti!

Annan palautetta itseni ja mieheni puolesta, koskien "dieettiäsi". Laitoin sanan dieetti kohdalle heittomerkit siksi, koska me molemmat olemme saaneet kokea sen olevan paljon enemmän! Sanoisin sen olevan jopa tehokas mielialalääke, piristysruiske ja vaikka mitä. Sanat siis ei riitä kertomaan näitä hyvänolon tuntemuksia, mitä olemme molemmat saaneet, roimasta painonpudotuksesta puhumattakaan. Ensisijainen halumme on yksinkertaisesti kiittää Sinua! Olemme saaneet taas kumpikin tahollamme elämäämme sisältöa ja laatua, vaikkei yhden "dieetin" luulisi sellaista ihmettä tekevän. Näin on kuitenkin käynyt ja onneksi sen on meistä muutkin huomanneet. Tästä on tullut oikea villitys sukulaistemme, työtovereidemme ja asiakkaittemme keskuudesta. Kaikki ovat kuitenkin olleet kiinnostuneita meissä tapahtuneista muutoksista ja jos joku on halunnut tietää lisää, me olemme kyllä ilomielin kertoneet. Tämän hyvänolon kun jakaisi niin mielellään kaikkien ihmisten kanssa!

Myönnän, että on tullut luotettua sokeasti vaan kaikennäköiseen, ruoan "terveellisyydestä" lähtien... Nyt voimme ainakin itse vaikuttaa valintoihimme, koska tietoa on! Aloitimme dieettisi syyskuun alussa. Painoa on pudonnut itseltäni n.10 kg, mutta mikä uskomatonta, mieheltäni 20 kg! Saattaa kuulostaa hurjalta, mutta se on totta! Sellaiset oireet häipyi mieheltäni, kuten mm. kuorsaus, närästys, ilmavaivat, punoitus ja hikoilu. Ja hän on siis 31v! Olemme nyt kumpikin normaalipainoisia ja virtaa vaikka muille jakaa. Siispä vielä kerran isot kiitokset sinulle upeasta työstäsi terveytemme hyväksi ja toivomme sinulle kaikkea hyvää. Toivottavasti myös palautteemme tukevat työtäsi jatkossakin!!!

--------------------

Kirjahyllyssäni on lähes kaikki Heikkilän kirjat. Todella tarkkaan luettuja!!! Selkeitä ymmärretyssä muodossa ja huumorilla höystettyjä!!! Terveysalan "asiantuntijat", joudutte vielä perääntymään tosiasioiden edessä!! Se aika vielä tulee.Toivottavasti pian!!!! Diabeteksen kanssa ollaan jo "nurkassa". Diabeetesliitto syyttää yhä rasvoja!!! Haloo! Rasvoilla ei ole tekemistä verensokerin kanssa vaan hiilihydraattien!!

Hiilaristi, suomi24 -keskustelupalstalta

--------------------

Kyllähän se vähähiilihydraattinen ruokavalio toimii, ainakin minun kohdallani. Kokeiltuani sitä n.10 kk oli painoni pudonnut 119,8 kilosta 101,6:een kiloon. Hetkeäkään koko "dieetin" aikana en tuntenut nälän tunnetta.

Pekka-62, suomi24 -keskustelupalstalta


Blogin aihesanat:
blogi, diabetes, dieetti, hiilihydraatti, hikoilu, hormonit, ilmavaivat, karkki, kolesteroli, kuorsaus, laihdutus, Lipitor, luomu, maito, margariini, media, menestytarinat, mieli, närästys, parisuhde, punoitus, Ravinto&terveys, sokeri, tissimaito, vauva, verensokeri, VHH

Edellinen Seuraava