Käyttäjätunnus (sähköpostiosoitteesi)
Salasana

BLOGIARKISTO

Aihesanalista

© 2012-2021 Tekstit Antti Heikkilä
Powered by NettiSite


Kirjoitettu 29.12.2014

MENNYT VUOSI 2014

Ehkä laajan yleisön silmät alkavat avautua nyt, kun haaveet ovat romahtaneet, ja arki on alkanut. Kun päättäjien pitäisi tehdä jotain, niin pistetään pää pensaaseen. Kuvitellaan, että joku jossain hoitaa asiat, ja nannaa tippuu taivaasta entiseen tapaan. Kun oma mukavuus vaarantui, teki itse pääministerikin costa concordiat ja jätti uppoavan laivan. Kansa on nyt sitten takertunut Keskustan Juha Sipilään, entiseen yritysjohtajaan, jonka uskoo taikovan maan jaloilleen samaan tapaan kuin hän on tehnyt omat henkilökohtaiset miljoonansa. Siitä laarista voisi sitten riittää jokaiselle. Nokia-neuroosi elää edelleen sen sijaan, että lähdettäisiin realistisesti muuttamaan asioita tosiasioiden pohjalta. Ei ole olemassa kikkakutosia, joilla asiat muuttuisivat ihmeen tavoin. Säälin kilttiä puoluejohtajaa, sillä kahden keuhkoveritulpan jälkeen ketään ei pitäisi ajaa siihen asemaan kuin nyt tehdään. Tavallaan tilanne ei ole uusi. Sama klaani hallitsi maata dementoituneen Kekkosen selän takana. Pääministeriltä vaaditaan kahta asiaa. Hänen on oltava terve ja hänen on omattava reilusti kanttia pystyäkseen pistämään pulisijat ruotuun.

Äänestän vasta, kun joku poliitikko antaa vastauksen kolmen t:n kysymykseen: miten hoidetaan terveydenhoito, talous ja turvallisuus uskottavalla tavalla. Asia tulisi kertoa niin, että käy selvästi esille ongelman ydin ja mikä on ratkaisu ongelmaan. Tämä kaikki vielä selkokielellä, niin että jokainen voi harkita, ketä äänestää, jos äänestää. Tämä olisi askel todellisen demokratian suuntaan, sillä meitä on sodan jälkeen hallittu pelkillä mielikuvilla.

Olen tähän blogiini kerännyt vuoden varrelta tutkimuksia, jotka selvästi osoittavat, millä tavoin Suomen terveydenhoito on pudonnut kelkasta. Tässä on vain pieni osa tiedosta, joka tulee muuttamaan kaiken. Rappio johtuu johtajuuden puutteesta. Tässä tilanteessa pöydän ovat vallanneet erilaiset jyrsijät, joilla ei ole edes lääketieteen pätevyyttä ja jotka perustelevat kaikkea kansainvälisillä suosituksilla. Tuonnempana ilmenee, keitä ja mitä näiden suositusten takana on.

TAMMIKUU

DiNicolantonio JJ. The cardiometabolic consequences of replacing saturated fats with carbohydrates or Ω-6 polyunsaturated fats: Do the dietary guidelines have it wrong?
Open Heart
BMJ 2014

Tutkimus osoitti selvästi, ettei suomalaisten asiantuntijoiden hellimällä ravintosuosituksella ole mitään todellisuuspohjaa. Tyydyttyneiden rasvojen korvaamisesta hiilihydraateilla ja kasvirasvoilla ei ole mitään hyötyä, vaan siitä on tutkimuksen mukaan selvästi haittaa. Hiilihydraatit aiheuttavat tulehdusta, lihottavat ja lisäävät diabetesta. Kasvirasvat lisäävät syöpää ja sydänkuolemia, laskevat HDL-kolesterolia ja lisäävät LDL- kolesterolin hapettumista.


HELMIKUU

Ravnskov U, DiNicolantonio J J, Harcombe Z, Kummerow F A, Okuyama H, Worm N. "The Questionable Benefits of Exchanging Saturated Fat With Polyunsaturated Fat
Mayo Clinic proceedings Mayo Clinic
2014

Tämäkin analyysi päätyi samaan kuin edellinen: virallinen rasvasuositus on vailla mieltä.

Salo P M et al: Prevalence of allergic sensitization in the United States: results from the National Health and Nutrition Examination Survey (NHANES) 2005-2006.

Tämä selvitys osoitti, että allergia on nykyisin erittäin yleistä pienillä lapsilla ja lisääntynyt huimasti. Asia ei ole lainkaan hallinnassa vaan karkaamassa käsistä.

Takata Y, et al. Serum total cholesterol concentration and 10-year mortality in an 85-year-old population.
Clin Interv Aging. 2014

Tutkimus osoitti selvästi, että matala kolesteroli lisäsi ikääntyvien kuolleisuutta. Suomen terveydenhoito on aktivoitunut statinoimaan ikääntyvät ihmiset. Kolesteroliarvoja lasketaan väkisin, vaikka vanhusten liikuntakyky romahtaisi. Tämä on yksi eugeniikan muoto.


MAALISKUU

Georgina E. Crichton and Ala&rsuo;a Alkerwi. Whole-fat dairy food intake is inversely associated with obesity prevalence: findings from the Observation of Cardiovascular Risk Factors in Luxembourg study
Nutrition Research
2014

Tutkimus kertoo, että maitorasvat laihduttavat, vähentävät sisäelinrasvaa ja myös vähentävät sydänsairauksien riksitekijöitä. Tässä kohtaa voi kysyä, miksi Suomen viranomaiset ruokkivat lapsia rasvattomalla maidolla, margariinilla ja kieltävät voin.

Chowdhury R, Warnakula S, Kunutsor S, et al. Association of Dietary, Circulating, and Supplement Fatty Acids With Coronary Risk: A Systematic Review and Meta-analysis
Ann Intern Med
2014; 160(6): 398-406.

Nykytodisteet viittaavat siihen, ettei virallisista ruokavalio-suosituksista ole apua estettäessä sydänsairauksia. Joten voi kysyä, missä ovat ne tuhat tutkimusta, jotka puoltavat nykysuosituksia.


HUHTIKUU

Schwingshackl L, Hoffmann G. Dietary fatty acids in the secondary prevention of coronary heart disease: a systematic review, meta-analysis and meta-regression
BMJ Open
2014

Laajempi selvitys kertoo, ettei tyydytetyn rasvan vähentämisestä sydäntaudin ehkäisyssä ole merkitystä. Samaten näiden "kovien" rasvojen korvaamien "pehmeillä" kasvirasvoilla on hyödytöntä estettäessä sydäntautia.

Juanola-Falganova M et al: Effect of the glycemic index of the diet on weight loss, modulation of satiety, inflammation, and other metabolic risk factors: a randomized controlled trial.
Am. J Clin Nutr 2014

Tämä satunnaistettu tutkimus osoitti, että vähähiilihydraattinen on ehdottomasti paras ruokavalio hoidettaessa ylipainoa, metabolisen syndrooman riskitekijöitä sekä tulehdusta. Suomessahan asiaa hoidetaan runsashiilihydraattisella ruokavaliolla sekä lääkkein, "sillä ilman lääkkeitä mikään ei muutu". Seurauksena on lääkekierre.

S.N Bhupathiraju et al: Glycemic index, glycemic load, and risk of type 2 diabetes: results from 3 large US cohorts and an updated meta-analysis.
Am J Clin Nutr
2014

Tämä Harvardin tutkimus, jonka taustahahmoina ovat toimineet sellaiset ravintogurut kuin Willet ja Hu, jotka toteavat, että runsashiilihydraattinen ruokavalio aiheuttaa tyypin 2 diabetesta. Suomessahan asiaa hoidetaan toisella tavalla: Ihmisiä kehotetaan syömään paljon leipää, muuta tärkkelystä ja jopa sokeriakin, kunhan vain ottaa lääkkeet. On arvioitu, että vuoteen 2020 Suomessa on noin 2 miljoonaa diabeetikkoa.

Lagrost L, et al. Low preoperative cholesterol level is a risk factor of sepsis and poor clinical outcome in patients undergoing cardiac surgery with cardiopulmonary bypass.
Critical Care Med. 2014.

Matalalla ennen leikkausta oleva kolesterolitaso altistaa sydänleikkauspotilaat verenmyrkytykselle ja on yleensäkin huono ennuste leikkauksesta selviytymiselle. Joten: miten on statiinien laita näiden potilaiden kohdalla?

Teicholz N: The big fat surprise
Simon & Schuster 2014

Kirja on perusteellinen analyysi siitä, kuinka meitä on huijattu ravintoasioissa ja kuinka rasvasta on tehty vihollinen. Kirja on kirjoitettu tavallisille ihmisille ilman monimutkaisia suositushöpinöitä. Vähärasvaisuuden teoriaa on yritetty todistaa oikeaksi kuluneen 50 vuoden aikana siinä onnistumatta, vaikka tutkimukseen on käytetty lähes miljardi euroa.

TOUKOKUU

Gøtzsche P C: Tappavat lääkkeet ja järjestäytynyt rikollisuus. Näin lääketeollisuus on turmellut terveydenhoidon.
Sitruuna Kustannus 2014

Kirja on yksi tärkeimmistä lääketeollisuudesta ja medikalisaatiosta kirjoitetuista kirjoista yleensä.

Kindy K: Are secret, dangerous ingredients in your food?
Washington Post 2014

Yhdysvalloissa ruokateollisuus käyttää lain porsaanreikiä luodessaan markkinoille uusia ruuan lisäaineita. Mitään näistä lisäaineista ei ole tutkittu ja kaiken lisäksi yhtiöt pakenevat liikesalaisuuksien suojaan. Eli, lisäaineilla höystetyn ruuan syöminen on todellakin venäläistä rulettia. Suomen viranomaiset hyväksyvät automaattisesti kaiken

Helsingin Sanomat puolustaa ruokateollisuuden toimintatapoja antaessaan ruokaturvallisuuden professori Marina Heinoselle runsaasti tilaa. Heinonen lyttää kaikki E-koodien epäilijät ja vieläpä kehuskelee olevansa ainoa tämän alan professori maailmassa. Todennäköisesti Heinosen virka ei ole tullut akateemisesta maailmasta per se vaan on ruokateollisuuden sponsoroima. Nämä "professorit" sitten prostituoivat sen, minkä ymmärrämme sanalla professori.

Helsingin Sanomat jatkaa ihmisten kyykyttämistä pitäen lastensa terveydestä huolestuneita vanhempia höyrähtäneinä. Tämä ei vielä riitä lehdelle, vaan suosikkipoika Mikael Fogelholm saa lehdessä tilaa pieksää lasten vanhempia. Kirjoitus on täysin vailla mitään faktaa etenkin, kun on päivänselvää, ettei kukaan tiedä, miten nuo lisäaineet vaikuttavat. Fogelholm ei ole ihmisten puolella vaan heitä vastaan ajaessaan ruokateollisuuden etuja. Tilanne muistuttaa erästä herra Eichmannia, jonka ainoana huolena oli juna-aikataulut, mutta lastien sisällöstä ei ollut väliä. Logistiikka on myös Fogelholmin suurin huolenaihe.

Asia saa lisävalaistusta yhden Espoon äidin minulle lähettämästä sähköpostista "Joka tapauksessa viime viikolla tapasimme Espoon varhaiskasvatuksen johtajan ja muita kunnan edustajia, Espoo Cateringin toimitusjohtajan ja heidän vahvistuksensa, Fazerblue cateringin edustajan sekä yllätysbonuksena Leila Fogelholmin "rakentavan palaverin" merkeissä". Koko tilaisuus meni lekkeripeliksi ja äitejä ei otettu vakavasti. Leila Fogelholm on Fazer yhtymän palkkalistoilla ja on kuuluisan leivän puolesta puhuvan professorin vaimo.

Naisvoima alkaa herätä. Fogelholm voi vapaasti naureskella muille Hesarin myötävaikutuksella, mutta kun äidit suuttuvat, niin nauru muuttuu itkuksi. Kapina neuvoloiden täysin ruokateollisuuden korruptoimaa järjestelmää kohtaan on alkanut. Se on erittäin hyvä asia. Espoolaiset eivät ole yksin. Kiertäessäni maata kirjani takia olen kuullut, että samaa on tapahtumassa kautta koko maan. Vaalit on tulossa. Onko paljon vaadittu, että vanhemmat voisivat päättää mitä lapset syövät vai tekeekö Fazer ja Fogelholmin perhe päätöksen muiden puolesta?


KESÄKUU

Feinman RD, Pogozelski WK, Astrup A, et al. Dietary carbohydrate restriction as the first approach in diabetes management: Critical review and evidence base.
Nutrition
2014.

Tutkimus osoittaa selvästi, että vähähiilihydraattisen ruokavalion tulisi olla diabeteksen ensisijainen hoito. Kuinka tällaista voidaan ehdottaa, sillä sehän asettaa eläkeyhtiöiden sijoitukset vaaraan.

Freitas WM, et al. Low HDL cholesterol but not high LDL cholesterol is independently associated with subclinical coronary atherosclerosis in healthy octogenarians. Aging Clin Exp Res. 2014 Jun 7. [Epub ahead of print]

http:/www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/?term=PMID%3A+24906678

Tämä tutkimus osoittaa vuorostaan, että sydämen verisuonten kalkkeutumisen syy ei ole LDL vaan matala HDL. Statiinit laskevat LDL-kolesterolia, mutta niillä ei ole vaikutusta HDL-kolesteroliin. Yksinkertainen tapa nostaa HDL-kolesterolia on vähähiilihydraattinen ruokavalio

TIME: Eat Butter: Scientists labelled fat the enemy. Why they were wrong.
Time 2014

Aikakausilehti TIME totesi olleensa väärässä, kun 30 vuotta sitten kannatti vähärasvaista ruokavaliota siitäkin huolimatta, että sen tehosta ei ollut olemassa mitään näyttöä. Ei silloin eikä nytkään. Monikansallinen ruokateollisuus on ainoa taho, joka on hyötynyt vähärasvaisuuden ideologiasta.

Toffanello E D et al: Vitamin D deficiency predicts cognitive decline in older men and women
Neurology 2014

On tiedetty pitkään, että D3-vitamiinin puute aiheuttaa dementiaa. Suomessa on professoriklaani, joka pitää itseään alan asiantuntijana ja jonka ainoa tarkoitus on pelotella kansaa lisäravinteista. Ei ole ihme, että Suomi johtaa maailman dementiatilastoja. Klaanin käsitykset vitamiinin annostuksesta ovat lähinnä naurettavia. Erikoisinta on, ettei systeemi salli vitamiinitasojen mittausta. Mittaamalla saataisiin tärkein terveyttä koskeva tieto. D-vitamiinin imeytyminen on hyvin yksilöllistä, joten tiukka suositus ei ole tiedettä. Esimerkiksi vitamiinin ottaminen yhdessä rasvaisen aterian kanssa lisää sen imeytymistä suolistosta yli 50 %. Ilman vitamiinitason mittausta kukaan ei voi olla varma, missä mennään.

Saint Louis C: Study Reveals Sizable Increase in Diabetes Among Children
NY Times 2014

Lasten diabetes on lisääntynyt länsimaissa huolestuttavasti. Suomi on tässä suhteessa ollut edelläkävijä.

Maekawa S, et al. Retrospective study on the efficacy of a low-carbohydrate diet for impaired glucose tolerance.
Diabetes, Metabolic Syndrome and Obesity 2014

Vähähiilihydraattinen ruokavalio suojaa tehokkaasti tyypin 2 diabetekselta. Mutta, tällä tiedolla ei ole merkitystä suositusten Suomenmaassa.

Kaiser KA, et al. Increased fruit and vegetable intake has no discernible effect on weight loss: a systematic review and meta-analysis
Am J Clin Nutr 2014

Fogelholmin ja kumppanien suosituksesta syödä paljon hedelmiä ja vihanneksia ei ole apua painonpudotuksessa.


ELOKUU

Harcombe Z, Baker J: Plant sterols lower cholesterol, but increase risk for coronary disease
Online J Biol Sci 2014

Kasvistanolit, joita käytetään margariineissa laskemaan kolesterolia laskevat todellakin kolesterolia, mutta lisäävät oleellisesti sydäntaudin riskiä. Kolesterolin lasku sinänsä ei tarvitse merkitä mitään, vaan se voi lisätä sydäntautia kuten on laita näiden "super" margariinien kanssa. On erikoista että viranomaiset sallivat näiden margariinien mainoksissa esitetyt sydänystävällisyysväitteet. Se on kuluttajien harhauttamista, mutta rahahan puhuu.

Biller K, et al: Cholesterol Rather Than CRP Predicts Mortality in Patients With Infection.
Shock
2014

http:/www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/?term=PMID%3A+24727873

Vakavaan infektioon sairastuneen potillaan matala kolesteroli on merkki huonosta ennusteesta, kun taas esimerkiksi perinteisillä tulehdusarvoilla kuten CRP:llä ei ollut merkitystä ennusteeseen. Tästä voi päätellä, että ikääntyvien kolesterolilääkitys johtaa lisääntyneeseen infektiokuolleisuuteen etenkin, kun immuniteetti heikkenee muutenkin iän mukana. Voisi sanoa, että suo siellä ja vetelä täällä.


SYYSKUU

Bazzano LA, Hu T, Reynolds K, et al. Effects of Low-Carbohydrate and Low-Fat Diets: A Randomized Trial
Ann Intern Med
2014

Tämä satunnaistettu tutkimus osoittaa selvästi, kuinka väärässä viralliset ravintosuositukset ovat estettäessä sairauksia. Vähähiilihydraattinen ruokavalio oli kaikessa suhteessa vähärasvaista ruokavaliota parempi, kun kyse oli painonpudotuksesta ja sydänsairauksien riksitekijöistä. Tämän tutkimuksen rahoitti Yhdysvaltojen terveysvirasto NIH.

Godlee F: How guidelines can fail us
BMJ 2014

BMJ:n päätoimittaja Fiona Godlee kirjoitti, miten hoitosuosituksia todellisuudessa tehdään suljettujen ovien takana syyskuussa 2014. Osallistujat joutuvat jopa allekirjoittamaan vaitiololupauksen. Tätä sitten kutsutaan tieteeksi.

"We hear of a secrecy agreement signed by the guideline authors that is so secret that even its existence must be kept secret... We hear of guidelines being led by the authors of the major trials-in this case the very trials that turned out to have corrupted the evidence base".

Suomen koko terveydenhoito lepää näiden hoitosuositusten varassa. Professori Fogelholm on erittäin innokas perustelemaan kaikkea älyttömyyksiä juuri näillä suljettujen ovien takana tehdyillä hoitosuosituksilla. Eikö olisi aika jo herätä siihen, kuinka meitä on vedätetty vuosikausia. Suomi on ylivoimainen ykkönen maailmassa mitä tulee Alzheimerin tautiin ja lasten diabetekseen. Lasten allergiat ja autoimmuunisairaudet ovat lisääntymässä huimaa vauhtia. Ei nuo sairaudet taivaasta tipu vaan jotain tehdään todella väärin.


LOKAKUU

Gower B A et al: A Lower-Carbohydrate, Higher-Fat Diet Reduces Abdominal and Intermuscular Fat and Increases Insulin Sensitivity in Adults at Risk of Type 2 Diabetes
B
ublic Health Nutrition. 2014.

Vähähiilihydraattinen ruokavalio vähentää tehokkaasti sisäelinrasvaa ja lisää insuliiniherkkyyttä etenkin niillä, joilla on riski sairastua tyypin 2 diabetekseen.

Wheeler M: Memory loss associated with Alzheimer´s reversed for first time:
UCLA Newsroom
2014

Kalifornian yliopistossa tehty kliininen tutkimus osoitti, että ensimmäistä kertaa voitiin vaikuttaa tehokkaasti Alzheimer -potilaiden toipumiseen kokonaisvaltaisella hoidolla, johon kuului prosessoimaton, lisäaineeton vähähiilihydraattinen ruokavalio ja lisäravinteet (melatoniiini, metyylikobalamiini, joka on B12 -vitamiinin luonnollinen muoto, D3-vitamiini, kalaöljyt ja CoQ10). Hormonikorvaushoito kuului ohjelmaan sekä meditaatio, jooga ja fyysiset harjoitukset 30 minuuttia 4-6 kertaa viikossa. Suun hygieniaan kiinnitettiin erityistä huomiota.


MARRASKUU

Salonen H: Professori haukkuu: Gourmet huonompi valinta kuin hampurilainen.
Iltalehti
2014

Ehkä tämä kertoo jotain professoreiden asiantuntemuksen tasosta.

Lucan S C and DiNicolantonio J J: Calorie-Focused Thinking When It Comes to Obesity May Mislead and Harm Public Health
B
ublic Health Nutrition. 2014.

Tämä artikkeli kritisoi vahvasti kaloriajattelua vastaan, siis sitä hypeä, mihin Puska ja Fogelholm väitteensä perustavat.

Volk B M, Kunces L et al: Effects of Step-Wise Increases in Dietary Carbohydrate on Circulating Saturated Fatty Acids and Palmitoleic Acid in Adults with Metabolic Syndrome
PLoS One
2014.

Tämä, jos mikään, on todellinen naula Diabetesliiton arkkuun. Vuosikausia diabetespiirit ovat harhauttaneet kansaa selittämällä, että kovat rasvat aiheuttavat diabetesta. Koko väite on perustunut joko väärin ymmärrykseen tai suoranaiseen valehteluun. Metabolisessa syndroomassa tai esidiabeteksessa veren tyydytetyt rasvat kohoavat (palmitoleenihappo) ja on merkki alkavasta diabeteksesta. Tämä on sitten tulkittu niin, että syöty rasva aiheuttaa tuon muutoksen. Kuten tavallista, professoritason ajatteluun kuuluu syyn ja seurauksen sekoittaminen aina sen hetkisen tarpeen mukaan. Syöty rasva ei nosta palmitoleeni happoa vaan sen tekee liika hiilihydraatti.


JOULUKUU

Bae S,Trial Y-C. Exposure to Bisphenol A From Drinking Canned Beverage Increases Blood Pressure
Hypertension 2014

Randomisoitu tutkimus, jossa muovipullon Bisfenoli A nostaa verenpainetta. Suomessahan kaikki verenpainetta koskeva on naulattu suolaan, vaikka suola nostaa verenpainetta vain pienellä osalla potilaista. Suolan taakse on hyvä piiloutua, sillä siten ei tarvitse kohdata todellisia asioita. Bisfenoli A nostaa verenpainetta myös lapsilla.

Salonen H: "Liisa Hyssälä laihtui vuodessa 25 kiloa: "On kiva käyttää tiukkoja farkkuja"
Iltalehti 2014

Jos KELA:n pääjohtajalla ei ole kanttia kertoa reilusti, millä menetelmällä hän tiputti 25 kg, niin ei ole toivoa asioiden muuttumisesta. Kerrotulla tavalla ei kukaan laihdu 25 kg.

Vesa Matti Loiri uskotteli pitkään laihtuneensa Victoza -lääkkeellä, kunnes sitten paljastui, että laihtuminen johtui suoliston ohitusleikkauksesta. Mikä näitä ihmisiä vaivaa? Miksi ei voi olla rehellinen? Julkisuuden henkilöinä heillä on suuri vaikutus ihmisiin niin hyvässä kuin pahassa.

Markham J D et al: Double-blind, randomized, controlled, crossover trial of pregabalin for neurogenic claudication
Neurology
2014

Tämä on todella tärkeä tutkimus, joka romuttaa koko vallalla olevan kiputeorian. Sehän perustuu ajatukseen, että jos kipua ei hoideta ajoissa, se kroonistuu ja aivot alkavat ylläpitää kipua. Idea tulee lääketeollisuuden piiristä, sillä tuota aivojen kipua pitää hoitaa lääkkein, kunnolla ja mieluiten koko elämän ajan. Näin esimerkiksi Pfizer on takonut miljardeja Lyrica- (pregabalin) lääkkeellään. Hyvä esimerkki medikalisaatiosta. Lääke hyväksyttiin myyntiin ilman, että oli näyttöä sen tehosta ja haitoista. Uskottiin vain myyjää. Daily Mail totesi "Drug commonly prescribed for back pain DOESN’T work - and is ’no better than a sugar pill’". Oma potilaskokemus Lyricasta on karmaiseva. Siinä mielessä Lyrica eroaa sokeripilleristä, että sen vieroitusoireet ovat hyvin vaikeita.

Desmon S. Diabetes in Midlife Linked to Significant Cognitive Decline 20 Years Later
Johns Hopkins
2014

Keski-iän diabetes lisää huomattavasti dementiaa 20 vuoden kuluttua. Olisi vihdoin aika nähdä kokonaisuuksia. Diabetes ja dementia ovat saman sairauden eri muotoja. Molempia voidaan tehokkaasti hoitaa ja estää lääkkeettömillä hoidoilla. Nykyinen hoitokäytäntö tulee romuttamaan vuorenvarmasti koko terveydenhoidon eli koko yhteiskunnan.

Lopuksi jouluterveiset brittiprofessoreilta Richard Wilkinson ja Kate Pickett: How 21st century capitalism is failing us.
BMJ
2014

Korruptoiva kapitalismi uhkaa koko maapallon elämää. Kapitalismi on pettänyt meidät imemällä kaiken. Tiede ja tieto on manipuloitu vain palvelemaan kapitalismia. Nykyinen järjestelmä johtaa voimakkaaseen eriarvoisuuteen. Suomi on omaksunut tuon alkujaan Amerikasta alkaneen linjan, jonka voisi tiivistää: duunarille tarvittaessa kenkää ja johtajille lisää liksaa. Tämän on uskottu lisäävän yleistä hyvinvointia, mikä on osoittautunut harhaksi. Edessä on väistämätön konflikti. Saksa poikkeaa tästä valtavirrasta. Siellä lainsäädäntö estää eriarvoistumista. On myös todettu, että johtajien ahneuden ruokkiminen on myös bisnekselle huono asia. Tuottavuus, laatu ja kannattavuus on parempi niissä firmoissa, jotka eivät ole lähteneet valtavirran vietäviksi.

On todella fantastista, että sellainen lehti kuin British Medical Journal kirjoittaa näistä asioista. BMJ on Britannian lääkärilehti. Jos sitä vertaa lääkemainoksia täynnä olevaan Suomen vastaavaan, niin ei voi kuin itkeä.

Smith R: "Are some diets "mass murder"?
BMJ 2014

Richard Smith on BMJ:n entinen päätoimittaja. Hän lainannut otsikon ravintotutkija Jean Mayerilta, joka 1965 totesi, että vähähiilihydraattinen ruokavalio on yhtä kuin massamurha.

Luettuaan Nina Teicholzin kirjan, josta oli maininta toukokuun kohdalla, Richard Smith kirjoittaa: "Olen yli 40 vuoden aikana alkanut vähitellen ymmärtää, mikä minun olisi pitänyt jo alusta asti tietää eli että tiede on inhimillistä toimintaa, johon kuuluvat virheet, itsepetos, mahtailu, ennakkoluulot, puolueellisuus, itsekkyys, julmuus, petos ja varkaus, mutta siitä huolimatta kirja ravisteli minua".

Asia on aivan päinvastoin. Nykyinen runsashiilihydraattien ruokavaliosuositus ansaitsisi tuon nimen, sillä se on aiheuttanut miljoonien ihmisten jatkuvan lihomiskierteen, sairastuttanut miljoonat diabetekseen ja aiheuttanut miljoonille jatkuvasti pahenevan aineenvaihdunnan häiriökierteen, joka vie ennenaikaisesti hautaan.

Pekka Puska ja hänen klaaninsa ovat varoittaneet suomalaisia lisääntyneestä voin syömisestä. Edessä on sydäntautien nousu ja ennenaikainen kuolema. Ruotsissa asiat ovat toisin. Siellä ihmiset ovat rajoittaneet lisääntyvässä määrin hiilihydraattien syömistä ja lisänneet voin kulutusta. Ovatko sydäntaudit lisääntyneet Ruotsissa? Eivät ole. Päinvastoin, sydäntautien määrä laskee siellä tasaista tahtia.

DiNicolantonio J J Lucan S C: Sugar Season. It&rsuo;s Everywhere, and Addictive.
NY TIMES 2014

Kirjoittajat ovat alan tutkijoita. Heidän mukaansa sokeri aiheuttaa rasvamaksaa, verenpainetautia, tyypin 2 diabetesta, munuaissairauksia ja tietysti ylipainoa. Sokeri aiheuttaa riippuvuutta.

Lopuksi: professori Mikael Fogelholmilta pääsi lipsahdus, oliko herra ollut väsynyt vai ottanut jotain, mutta yllättäen tyydytetyistä rasvoista ei olekaan haittaa. Todettakoon, etten itse ole joutunut muuttamaan mitään koko sinä aikana, jolloin olen ravinnosta kirjoittanut.


Blogin aihesanat:
kapina, 2014, aineenvaihduntahäiriö, allergia, Alzheimerin tauti, analyysi, autoimmuunisairaus, blogi, British Medical Journal, CRP, D-vitamiinin imeytyminen, D3-vitamiini dementia, diabeetikko, diabetes, Diabetesliitto, E-koodi, eisäelinrasva, esidiabetes, eugeniikka, Fazer, Gourmet, guru, hampurilainen, Harward ravintoguru, HDL-kolesteroli, Helsingin Sanomat, hiilihydraatti, hoitosuositus, hormonikorvaushoito, Hu, hygienia, ikääntyvä, ikääntyvät, immuniteetti, infektio, infektiokuolleisuus, insuliiniherkkyys, Jean Mayer, johtajuus, jooga, Juha Sipilä, kaloriajattelu, kapitalismi, kasvisrasva, kasvistanolit, KELA, keski-iän diabetes, keuhkoveritulppa, kiputeoria, kolesteroli, kolesteroliarvo, korruptio, kova rasva, lasten diabetes, LDL-kolesteroli, leipä, lihominen, lihomiskierre, liikuntakyky, Liisa Hyssälä, lisäaine, lisäaineeton, lisäravinne, logistiikka, Lyrica, lääke, lääketeollisuus, maitorasva, manipulointi, margariini, Marina Heinonen, medikalisaatio, meditaatio, metabolinen syndrooma, Mikael Fogelholm, munuaissairaus, Nina Teicholz, Nokia, palmitoleenihappo, pehmeä rasva, Pekka Puska, Pfizer, professori, prosessoimaton ruoma, pääministeri, päättäjät, rasva, rasvamaksa, rasvaton maito, ravintosuositus, ravintotutkija, riippuvuus, riskitekijä, ruokaturvallisuus, ruokavalio, sisäelinrasva , sokeri, statiini, statinoiminen, suola, suoliston ohitusleikkaus, suu, sydän, sydän verisuonten kalkkeutuminen, sydänkuolema, sydänleikkaus, sydäntauti, syöpä, talous, terveydenhoito, tiede, Time, tuhat tutkimusta, tulehdus, tulehdusarvo, turvallisuus, tutkimus, tyydyttynyt rasva, uppoava laiva, Urho Kekkonen, vaalit, vanhus, venäläinen ruletti, verenmyrkytys, verenpaine, verepainetauti, Vesa-Matti Loiri, Victoza, vitamiinitason mittaus, voi, vähähiilihydraattinen, vähärasvainen, Willet, Yhdysvallat, ylipaino, äiti, äänestäminen

Edellinen Seuraava