Käyttäjätunnus (sähköpostiosoitteesi)
Salasana

BLOGIARKISTO

Aihesanalista

© 2012-2021 Tekstit Antti Heikkilä
Powered by NettiSite


Kirjoitettu 09.05.2011

MIKRON TERVEYSVAIKUTUKSET JA MUUTA MUKAVAA

Olen jo aikaisemmin kirjoittanut mikron haitoista, enkä ole siksi suositellut mikron käyttöä ruuanlaitossa. Olen keksinyt yhden ainoan hyödyllisen mikron käyttötarkoituksen: sillä voi desinfioida tehokkaasti tiskirätit.

Kuten tavallista, mikronkin suhteen löytyy professoreja, jotka pitävät humpuukina kaikkea mikroihin kohdistuvaa kritiikkiä. Olematta ydinfyysikko jokainen voi testata itse kotona, onko mikrosta jotain haittoja.

Kuvissa esitetään yksinkertainen koe. Samaa kasvin tainta samassa mullassa mutta eri purkeissa. Toista kasvia kastellaan mikrossa käsitellyllä vedellä ja toista samalla vedellä, mutta sitä ei ole käsitelty mikrossa. Siis tieteellisesti pätevä koe.

Kuvassa 1 on kokeen ensimmäinen päivä. Molemmat kasvit näyttävät samanlaisilta.

Kuvassa 2 yhdeksännen päivän kohdalla mikrolla käsitellyllä vedellä kasteltu kasvi on käytännössä lakastunut, kun taas käsittelemättömällä vedellä kasteltu voi hyvin.

Joten, kaikki epäilevät Tuomaat: Tehkää itse sama koe nyt kevätistutusten aikaan ja miettikää, mitä tapahtuu siinä valmisruokamössössä, jonka lämmitätte mikrossa. Tavallista ainakin nykyaikana on, että äidit lämmittävät vauvan ruuat mikrossa. Joka kuppilassakin tuntuu olevan mikro tätä tarkoitusta varten. Kun ollaan niin kiireisiä.

www.eutimes.net

Sitten uutinen maailmalta ennen kaikkea vihreille: energiasäästölamput aiheuttavat syöpää. Ei riitä, ettei niiden avulla näe lukea, vaan maailma on antanut näiden lamppujen valmistuksen yksinoikeudella kiinalaisille!

www.telegraph.co.uk

Sitten Helsingin Sanomien todellinen limbo-uutinen, mikä sinänsä ei ole uusi asia, sillä HS on ottanut vhh:n silmätikukseen hinnalla millä hyvänsä:

www.hs.fi

Jostakin oli raavittu uutinen, joka otsikoitiin: Äidin vähähiilihydraattinen ruokavalio voi tietää pulskia lapsia!

Kun sitten lukee juttua, niin asia muuttuu perin kummalliseksi. Tutkimuksen kohteena oli toisen maailmansodan aikana eläneet naiset ja heidän lapsensa.

Sodan takia nälkäkuurilla olleet naiset synnyttivät lihavia lapsia, ikään kuin nuo naiset olisivat olleet tuolloin vhh:lla. Jos toimituksessa ollaan niin pöljiä, ettei siellä ymmärretä, mitä ruokaa pula-aikana syötiin, niin juuri sitä Puskan suosittelemaa eli runsaasti hiilihydraatteja ja margariinia. Eläinrasvoja ei ollut saatavilla edes rahalla, saatikka voita. Pottua, leipää, margariinia, leipää, pottua, margariinia jne.

Jutussa mennään geenitasolle ja puhutaan metylaatiosta ja epigenetiikasta. Ensinnäkin asiaa ei tarvitse selvittää geeneistä käsin. Tiedetään, että äidin runsashiilihydraattinen ruokavalio stimuloi äidin insuliinituotantoa, ja insuliini yhdessä sokerin kanssa menee istukan kautta sikiöön, joka stimuloi siellä haimaa tuottamaan lisää insuliinia. Insuliinistimulaatio tapahtuu, vaikka olisi nälkäkuurilla. Liika hiilihydraatti saa sen aikaan, mutta asia ilmeisesti ei ole mahtunut Suomen asiasta vastaavien ymmärryksen piiriin. Kun lapsi sitten syntyy, hän on saanut valmiit eväät läskinä elämiseen vilkastuneen insuliinituotannon takia. Tämä on todettu useissa tutkimuksissa: kun väestö on sodan tai pula-ajan jälkeen joutunut elämään pelkästään hiilihydraattien varassa, niin seuraava polvi on ylipainoinen juuri edellä mainitusta syystä.

Geenien metylaatio on elimistön tapa säädellä DNA:n aktiivisuutta. Ei ole mielekästä, jos perimän kaikkia informaatioita luettaisin yhtä aikaa. Tästä säätelystä käytetään nimitystä epigenetiikka. B-vitamiinit ovat keskeisessä asemassa tuossa metylaatio-prosessissa. B-vitamiinien puute johtaa todellisiin ongelmiin. Esimerkkinä syöpä, missä metylaatioprosessi on estynyt. Siten mahdollistuu syöpäsolujen kasvu ilman kontrollia.

Metylaatio vaikuttaa lihavuuteenkin. Koe-eläimillä, joilla on ns. lihavuusgeeni, voi emon ruuan mukana saama ylimääräinen B-vitamiini estää jälkeläisen lihomisen. Nykyisin juuri metylaation estymistä pidetään yhtenä lihavuusongelman syynä. Se taas johtuu B-vitamiinien puutteesta, jolloin paras ravintolähde on liha. Palataksemme takaisin sodanajan pula-aikaan, niin toinen syy hiilihydraattien lisäksi jälkeläisten lihomiseen on B-vitamiinin puute (lihan puute, sitä kun ei saanut edes kortilla).

Suositan vähähiilihydraattista ruokavaliota kaikille raskaana oleville. Tämän hetken suurin ongelma on liika hiilihydraatti, joka ajaa väistämättä äidin ylipainoon, kohonneeseen insuliinitasoon ja jopa raskausajan diabetekseen, mikä on lisääntynyt huimasti nykysuositusten aikana. Suositukseni perustuu fysiologiaan, virallinen taas toiveajatteluun ja politiikkaan.

Kun lukee HS:n uutisen muutamaan kertaan, saa vaikutelman, etteivät itse tutkijatkaan ole perillä, mistä puhuvat ja osittain myöntävätkin, etteivät tiedä mikä on syy tai mikä seuraus. Mutta se taas ei häiritse Hesaria, jonka meriitteihin kuuluu uutisoida, että Atkins kuoli läskinä sydäriin, sekä tuo kaikkien aikojen supertoimittaja Virpi Salmi.

Lopuksi juttua siitä, miten ruokaa tehdään. Australian TV on esittänyt, mitä kaikkea piileekään noiden rasvattomien ja kauniiden lihafileiden taustalla. Tulos saadaan liimaamalla jätepaloja yhteen. Suomessakin liimaaminen on rutiinia. Lähes kaikki kinkut ja leikkeet tehdään näin:

www.youtube.com

Asiaa voi harrastaa itsekin hankkimalla transfglutaminaasi -nimistä lihaliimaa. Oheisena ohjeet seuraavasta linkistä

www.cookingissues.com

Tämä voi tuntua kätevältä tavalta tehdä jämistä juhlaruokaa, mutta kaikkiin ideoihin liittyy myös varjopuoli. Lihaliima on oivallista bakteerien kasvualustaa. Esimerkiksi Yhdysvalloissa puolessa näin käsitellyssä lihassa kasvaa antibioottiresistenttejä bakteereita:

www.ncbi.nlm.nih.gov

Sitten nuo ihanat ja terveelliset kiinalaiset valkosipulit, jotka ovat täyttäneet kauppojen hyllyt. Pahuksen australialaiset, kun romuttavat senkin illuusion. Valkosipulit käsitellään kaikilla mahdollisilla kemikaaleilla, ja moni viljelijä käyttää ihmisen ulostetta niiden kasvattamisessa. Sontaa mikä sontaa, mutta aussit kuvaavat tilannetta, kun syö noita valkosipuleita: se on sama kuin suutelisi serkkunsa peffaa! Bakteeritestejä ei tehdä, joten ties mitä valkosipulit tuovat mukanaan.

www.theage.com.au

Jatkoissa kirjoittelen blogeja harvakseltaan. Olen poistanut vastausosaston, sillä vihapostin seulominen kuluttaa energiaa. Älykäs ihminen ottaa tarvitsemansa tiedon sen enempää poskea soittamatta. Rakentelen vuorovaikutteista nettiklinikkaa, jonne sitten keskitän kaikki tietoni, niin menneet kuin tulevat. En halua kuluttaa energiaani tyhjän jauhamiseen.

Edellinen Seuraava