Käyttäjätunnus (sähköpostiosoitteesi)
Salasana

BLOGIARKISTO

Aihesanalista

© 2012-2021 Tekstit Antti Heikkilä
Powered by NettiSite


Kirjoitettu 08.03.2009

MISSÄ ON LÄÄKETIETEEN ETIIKKA? SUOMEN MENGELE TUTKII

Olin lentää persuuksilleni katsellessani muun touhuamisen lomassa TV 1:n pääuutislähetystä perjantaina 6.3.2009. Uutisen mukaan Turussa on vuosikausia ruokittu lapsia pelkästään kasvisrasvoilla eläinrasvojen sijaan kuin koe-eläimiä tutkimustarkoituksessa. Väitteen mukaan näin voidaan ehkäistä sydäntauteja ja pitää paino hallinnassa. En ollut uskoa uutista, sillä kuinka on mahdollista käyttää ihmisiä, vieläpä lapsia, koekaniineina asiassa, josta ei juuri tiedetä mitään ja joka perustuu vain muutaman henkilön pakkomielteeseen ja raakaan bisnekseen. Lapset on altistettu riskeille, joita kukaan ei tunne. Tutkimus rikkoo lääketieteen etiikan kaikkia perussääntöjä. Hei, konsulit herätkää, vai saako tässä maassa jotkut tehdä mitä vaan ja toiset sitten kiusataan hengiltä vain sen takia, että sattuvat saamaan paremman pallin lentokoneessa.

yle.fi

Väite, että kasvirasvat auttavat painonhallinnassa on täyttä roskaa. Maailman arvostetuimmassa lääketieteen lehdessä NEJM:ssa juuri julkaistussa tutkimuksessa on selvästi näytetty, että jokainen kykenee hallitsemaan painoaan dieetistä riippumatta. On sama, syökö läskiä tai porkkanoita. Mikä sopii toiselle, voi olla sopimaton taas muille. Siis kannattaa valita ruokavalio josta itse pitää

content.nejm.org

Tässä maassa vallitsee konsensus kaikilla aloilla, myös lääketieteessä. Hyvin pieni professoriklikki yhdessä lääke- ja ruokateollisuuden kanssa määrää median avulla, mikä on totta ja mikä ei. YLE on omaksunut vahvasti tätä konsensusta puolustavan roolin. Toimittajat nyökyttelevät päätään suu auki kysymättä mitään oleellista, vaikka tietoa olisi napin painalluksella mielin määrin saatavissa.

Yksi tämän porukan pakkomielle on eläinrasvat. Ne ovat muuten samoja rasvoja, joista ihminenkin on tehty. Tämä tosiasia näyttää tässä maniassa unohtuneen. Nykyisin rasvoista tiedetään hyvin paljon, mutta tähän pakkomielteeseen kuuluu, ettei tietoja päivitetä. Ryhmän ajatus perustuu 50 vuotta vanhaan teoriaan, jota ei todellakaan ole voitu osoittaa oikeaksi.

Muutaman päivän takaa on BBC:n uutinen Newcastlen yliopistosta, jossa on todettu eläinperäisten tyydytettyjen rasvojen suojelevan lapsia allergioilta. Kauheaa, sanoisi konsensusklikki, mutta miksi YLE:n toimittaja ei ole lukenut, mitä maailman paras uutistoimisto kirjoittaa?

news.bbc.co.uk

2000-luvun alusta on tähän päivään mennessä tehty kymmenkunta tutkimusta, joiden viesti on sama. Maitorasvat, siis voi, kerma jne., suojaavat sydänkohtauksilta! Tämä on tieto, jota ei ole Suomessa saatavilla, kiitos konsensusmedian. Nämä tutkimukset ovat luotettavia, sillä ne perustuvat menetelmään, jolla voidaan mitata kustakin ihmisestä, kuinka paljon maitorasvoja he ovat elämänsä aikana käyttäneet. Konsensusklikki ei ole koskaan kyennyt näyttämään kasvirasvojen etuja reaalimaailmassa. Kaikki perustuu pelkkiin haaveisiin.

www.nature.com

Voirasvojen eduista vielä sen verran, että alkaa olla näyttöä, että ne myös ehkäisevät syöpää, diabetesta (molempia) ja että maitorasvoja käyttävät ovat yleensä laihempia.

jn.nutrition.org

Kasvirasvojen tyrkyttäminen suomalaiseen tapaan lapsille on rikos, sillä maitorasvat suojelevat varsinkin rintasyövältä. Olisi ensiarvoisen tärkeää, että varsinkin tytöt saisivat näitä rasvoja ennen rintojen kasvua.

Kasvirasvat ovat myrkyllisiä, jos niitä käytetään liikaa. Ne ovat pääasiassa omega-6- rasvaa. Konsensusmafia olisi voinut lukea toisen keskeisen uutiskanavan tietoa viime syksyltä. Omega-6-rasvat aiheuttavat rintasyöpää. Siitä sitten margariinia lapsille!

www.reuters.com

Tämä purkaus syntyi spontaanisti uutisen kuultuani. Onkin mielenkiintoista lukea, mitä tuo tutkimus todella pitää sisällään. Pohjois-Karjala -tutkimus oli täydellinen floppi, eikä todista yhtään mistään muusta kuin tekijöittensä pyrkyryydestä. Nykyiset kolesterolilääketutkimukset ovat samaa sarjaa. Kertomuksia manipuloidaan, jotta se oma juttu jotenkin tulisi esille. Ihmiset, ymmärtäkää viimein lääketieteen hulluus. Nyt on sentään kysymys lapsista.


Blogin aihesanat:
allergia, diabetes, kasvisrasva, koekaniini, kolesteroli, konsensus, laihuus, lapset, maitorasva, margariini, paino, Pohjois-Karjala, rasva, rintasyöpä, ruokavalio, sydäntauti, syöpä, toimittaja, tutkimus, voi, YLE

Edellinen Seuraava