Käyttäjätunnus (sähköpostiosoitteesi)
Salasana

BLOGIARKISTO

Aihesanalista

© 2012-2021 Tekstit Antti Heikkilä
Powered by NettiSite


Kirjoitettu 28.11.2010

MISTÄ PROFESSOREIDEN VIISAUS KUMPUAA?

Lueskelin emeritusprofessori (mitä se ikinä tarkoittaakin) Pertti Mustajoen mietteistä sokeriaineenvaihdunnasta. Kirjoitus oli suunnattu lääkäreille. Ei ihme, etteivät lääkärit ymmärrä ravinnon päälle, kun professorinkin jutut ovat painovoimalain vastaisia.

www.terveyskirjasto.fi

Pari peruskäppyrää aiheesta. Ensimmäinen kuva kertoo, mitä verensokerille tapahtuu, kun syö sokeria tai rasvaa. Sokeri ja hiilihydraatit saavat verensokerin hyppäämään pilviin. Rasvan syönti ei nosta lainkaan verensokeria. Sama ilmiö tapahtuu, vaikka olisi nälkäkuurilla. On syytä huomioida, että verensokeri alkaa laskea huomattavasti 2 tunnin kuluttua ja on normaalimpia alempana 4 tunnin kohdalla. Ilmiö tekee syöjän nälkäiseksi ja pistää syömään lisää yli oman tarpeen.

Toinen kuva kertoo, miten sokeri ja rasva erikseen vaikuttavat insuliinin eritykseen. Jälleen samanlainen ilmiö kuin edellisessä kuviossa. Syöty sokeri saa insuliininkin pomppaamaan korkeuksiin. Kyseessä on ilmiö, johon ihmiselimistö ei ole sopeutunut. Tavallisella maalaisjärjellä varustettu maallikkokin ymmärtää, että jos sama ilmiö jatkuu päivästä ja vuodesta toiseen, niin siitä ei hyvä seuraa. Professori järkeily edustaa jälleen kerran jotain ylimaallista.

Miksi Mustajoki sitten esittää moista? Todennäköisesti syynä on rahoittaja, jonka etuna on myydä rasvattomuutta kansalle.

www.nutrilett.fi

Kun lueskelee tämän tuotteen sivuja, niin tutkittu tuote osiosta löytyy mielenkiintoisia nimiä, kuten Mikael Fogelholm ja Pertti Mustajoki.

Mutta bisnes tunkee kaikkialle ja manipuloi ihmisten mieliä. Tanskalainen tutkimus väittää löytäneensä viisasten kiven laihdutukseen. Hesarikin väitti, että paras dieetti on löytynyt, mutta kun lukee juttua, niin tutkimuksessa oli verrattu ainoastaan eri vähärasvaisia dieettejä keskenään. Rasvadieettejä ei tutkittu lainkaan. Mukana oli myös tuo Fogelholmin ja Mustajoen ihailema vähäkalorinen jauho. Täydellinen suuren rahan sponsaama nollatutkimus jälleen kerran.

www.hs.fi/ulkomaat/

Tutkijoilta on jäänyt huomioimatta se seikka, että proteiini tosin laskee verensokeria, mutta ampuu insuliinin pilviin. On vaarallista syödä paljon proteiinia. Valitettavasti tutkijat, rasva se on, joka laihduttaa ja pitää miehen (ja naisenkin) tiellä. Danske pölser (tanskalaisia punaiseksi värjättyjä makkaroita) voisi paremminkin kääntää tarkoittamaan tanskalaista pöljyyttä.

Edellinen Seuraava