Käyttäjätunnus (sähköpostiosoitteesi)
Salasana

BLOGIARKISTO

Aihesanalista

© 2012-2021 Tekstit Antti Heikkilä
Powered by NettiSite


Kirjoitettu 17.11.2011

MITÄ TERVEELLINEN RAVINTO OIKEASTAAN ON?

Olen vuosikausia yrittänyt tuoda esille, että se tavanomainen ruokakuppi voi olla sairauksien perussyy, ja että viralliset ravintosuositukset aiheuttavat epäterveyttä. Ne eivät edes perustu mihinkään todelliseen tietoon. Tämä on johtanut diabetes- ja lihavuusepidemiaan, muista sairauksista puhumattakaan. Kaikkia näitä sairauksia hoidetaan sitten lääkkein, sillä kukaan ei uskalla asettaa virallista ruokasuositusta kyseenalaiseksi. Ehkä tarkoitus onkin tämä, sillä ruoka- ja lääketeollisuus tarvitsevat toisiaan. Olen käyttänyt Pellinkidieetti -nimeä ruokavaliostani, joka huomioi eri sairaudet ja jolla voi todellakin hoitaa ihmisiä ilman lääkkeitä. Pelkkä hiilihydraattien rajoittaminen ei riitä, vaan on kiinnitettävä ensisijaisesti huomiota ruoan laatuun ja sen ravinnesisältöön. On myös muita seikkoja, joilla on huomattava merkitys terveyteen, kuten viljojen gluteiini, muokatun maidon kaseiini, kasvirasvat, kasvien lektiinit ja ruoan lisäaineet.

Todellisuutta manipuloiva tutkimus on nostattanut pilvin pimein ”asiantuntijoita” kertomaan maailmalle, mikä on terveellistä ja mikä ei. Terveellistä on kaikki se, mikä tukee tutkijoiden rahoittajien intressejä. Totuus rakentuu pikemminkin näiden henkilöiden yhteiskunnallisen aseman tai akateemisen arvon perusteella kuin että tutkittaisiin, mitä nämä suositukset todella saavat aikaan. Virallinen taho ei ole ollut koskaan kiinnostunut, miten ihmiset pärjäävät. Potilaskokemukset tyrmätään yksittäisinä anekdootteina, mikä on todella pöyristyttävää ja lähenee fasismia, sillä yhdenkin potilaan kokemus voi ja pitäisikin muuttaa radikaalisti kaiken, jos puhutaan tieteestä. Oheisena Pohjoisen pojan kertomus. Näitä tarinoita minulle on kertynyt jo muutama tuhat, mutta tämähän on THL:n, Uusituvan ja Fogelholmin mielestä humpuukia. Voisivat mennä kertomaan mielipiteensä henkilökohtaisesti Koltalle. Se olisi todella mielenkiintoinen tapaaminen, sillä perusteella, mitä olen oppinut Pohjoisen ihmisistä. Taitaisi herroille tulla kiire Helsingin junaan.

www.koltta.com

Mielenkiintoisinta on havaita, että pallit ovat alkaneet tutista. Uusituvalta on mennyt hermot, kuten meni Puskalta H1N1- epidemian aikana. Fogelholm on alkanut kääntää takkia kuten Väyrynen aikoinaan, eikä hän edes tiedä, mihin hihaan kätensä laittaisi. Hinnalla millä hyvänsä VHH -ruokavaliota ja eläinrasvoja yritetään lytätä tai muokata entiseen teoriaan sopivaksi. Oheisena tuon klaanin mielitutkimus, jota he siteeraavat usein ja joka heidän mielestään osoittaa, että eläinrasvat ovat pahasta ja kasvirasvat hyvästä, kun vähennetään hiilihydraatteja:

www.annals.org

Kyseessä on jälleen nollaluokan tutkimus, minkä tutkimuksen tekijätkin osittain myöntävät. VHH -ruokavalio ei ole sama asia kuin hiilihydraattien rajoittaminen. Mistään ei käy ilmi, kuinka paljon hiilihydraatteja rajoitettiin yleensä ja eri ryhmien väillä. Näiden tutkimusten tarkoituksena onkin pikemminkin hämätä suurta yleisöä kuin pyrkiä totuuteen. Sanottakoon nyt vielä kerran, että VHH on asia, joka on tai ei. Se on kuin raskaus. Ei voi olla pikkaisen raskaana. Sitä on tai ei ole. Hiilihydraatteja on rajoitettava riittävästi, ennen kuin ruokavalio toimii. Jos sitä ei tee, niin huonosti käy.

Varmasti ravintoterapeuteissakin on kunnon väkeä, mutta paljon on niitä, joilla omat aivot ovat jääneet oppilaitoksen kaappiin. Ajattelun sijaan he toistavat vakimantraa papukaijan tavoin. Sitten on pilvin pimein itseoppineita ravintoasiantuntijoita. Näistä low fat- kasvirasvaintoilijoista on nyt tullut muodin mukaisia karppaamisen asiantuntijoita. Heidän ymmärryksensä aiheesta on pelkkää mutua:

www.iltalehti.fi

Tuulia Rekolan ja Päivi Sertin ohjeilla ei kukaan onnistu. Ehkä tarkoitus onkin, että niin käy. Niin kaikki jatkuu, ja potilas on epäonnistuja ja syyllinen. Varoitan moisesta, sillä puolittaiset touhut johtavat katastrofiin. Kasvirasvat yhdistettynä osittaiseen hiilihydraattirajoitukseen aiheuttavat tulehdusta ja altistavat diabetekselle sekä monelle muulle ikävälle sairaudelle.

Savon Sanomat sen kun jatkaa Seiskapäivä -linjaansa julkaisemalla Jaana Airaksisen jutun. Samalla Savon Sanomat tukee väärän tiedon levittämistä. Toisaalta juttu kertoo enemmän kirjoittajansa psykopatologista kuin mistään asiasta.

www.savonsanomat.fi

Mitä voi sanoa moisesta? itkeäkö vai nauraa? Presidentti Halosen suojeluksessa ovat homot ja tummat, mutta tässä maassa saa vapaasti parjata ihmisiä, jotka ovat valinneet elämäntavaksi ruokavalion. Airaksinen on klassinen esimerkki nykyajan fasistista: hän on tietämätön, ja ajattelua hallitsee lapsenomainen tunne-elämä, joka perustuu myyttiseen mustavalkoiseen ajatteluun tosiasioiden sijaan. Samalla hän sitten pyrki kauppaamaan omaa bisnestään (Voima, joka on cityneurootikkojen moderni versio 30-luvun Der Stürmer -lehdestä) ja on vihainen, kun me muut olemme niin tyhmiä, ettemme ymmärrä hänen suuruuttaan.

”Karppaamalla onnistumme siis tuhoamaan paitsi maapallon myös jokaisen meistä erikseen”.

Sitten hän siteeraa gurua nimeltä Heli Kuusipalo:

"Karppauksessa tavoitellaan ketoositilaa, joka on elimistön varajärjestelmä ihmisen tärkeimmän polttoaineen, hiilihydraatin, saannin turvaamiseksi. Elimistön normaali aineenvaihdunta tarvitsee päivittäisestä energiasta noin puolet hiilihydraateista, kolmanneksen rasvoista ja pienimmän osuuden proteiineista." Näin kirjoittaa ravitsemusalan asiantuntija, kirjailija Heli Kuusipalo keittokirjassaan. Hän myös muistuttaa, että tohtori Atkins, jonka nimellä karppaus myös tunnetaan, pudotti kyllä painoaan, mutta kuoli verisuonten tukkeutumiseen.

Kuka sitten on Heli Kuusipalo? Ainoa, mitä netistä löytyy, on oheinen linkki. iIseoppinut ravintoguru siis. Löytyy myös firma, jossa Kuusipalo mainostaa italialaista ruokaa.

www.verdeitalia.fi

En ole lukenut kirjaa, mutta jos lainaukset pitävät paikkansa, niin Kuusipalo ei todellakaan ymmärrä asioista mitään ja vielä valehtelee – tai on sitten yksinkertaisesti typerä.

Leipä on sekoitettu karppaamiseen, vaikka asioilla ei ole mitään yhteyttä. Virallinen leivän suositusmäärä on 300 g/vrk:ssa. Voikin kysyä, että mistä tuokin luku on peräisin, sillä se merkitsee 180 g hiilihydraattia päivässä kaiken muun lisäksi. Leivän tärkkelys muuttuu suolistossa välittömästi glukoosiksi, mikä nostaa verensokeria nopeammin kuin tavallinen sokeri. Ei siis ole ihme, että diabetes ja ylipaino lisääntyy kiihtyvällä vauhdilla. Kenenkään elimistö ei kestä pitempään moista sokerirasitusta. Karppaaja voi syödä leipää, jos huomioi sen hiilihydraattipitoisuuden, mikä ei sitten ole kovin iso leivännysä.

Leipäteollisuus syyttää karppaajia oman alansa huonosta menestyksestä. Se on täyttä puppua. Ongelma johtuu pelkästään suurleipomoiden tuotteiden huonosta laadusta, sillä saman- aikaisesti pienleipomoilla menee hyvin.

www.iltasanomat.fi

Isoäitini maatilalla leivottiin kerran viikossa. Keskiviikkona jauhettiin tarvittavat jyvät, joista sitten tehtiin samana päivänä taikina. Taikina sai nousta ja hapattua vuorokauden ja seuraavana iltapäivänä leivottiin leivät, joita syötiin viikko. Teollisuus tekee kaiken tuon tunnissa jauhoista valmiiseen muovipussitettuun leipään. Se on mahdollista vain kemian avulla. Ihmiset ovat alkaneet tajuta, mistä on kysymys ja äänestäneet jaloillaan, eivätkä osta tätä keinoleipää. Leivän valmistus on käsityötä. Siksi teollisuus tarvitsee Fogelholmeja ja Uusitupia vakuuttamaan kansalaisia leivän terveellisyydestä.

Teollinen leipä ei ole terveellistä. Se on pelkkiä tyhjiä kaloreita ja hyödytöntä suolentäytettä. Viljan vitamiinit häviävät jauhoista parissa viikossa. Jos niitä haluaa hyödyntää, on leipä tehtävä perinteisellä tavalla. Teollisesti valmistettu leipä on samaa puppua kuin rasvaton maito. Niillä elävät (heitä on paljon) kärsivät aliravitsemuksesta, sillä heidän ravintonsa muodostuu pelkistä tyhjistä kaloreista. He kärsivät todellisesta aliravitsemuksesta, vaikka olisivat ylipainoisia, mutta tätä Fogelholmit ja Uusituvat eivät halua ymmärtää.

Karppaamisen eetoksessa on sama mitä syö, kunhan laskee hiilihydraatit. Pellinkidieetissä asia on paljon monisyisempi. Terveellinen ruoka on yksilöllistä, ja on huomioitava monia eri tekijöitä. Markkinoille on tullut karppileipiä, jotka ovat hyvin kyseenalaisia tuotteitta. Ne sisältävät huomattavasti enemmän gluteiinia kuin tavallinen leipä. Gluteiini on monille haitallinen, ellei suorastaan myrkky. Gluteiini on yhdistetty yli 250:een eri sairauteen skitsofreniasta syöpään. Keliakia on vain jäävuoren huippu koko ongelmasta. Leivän hiilihydraatti on pienempi ongelma, jos sitä vertaa gluteiiniin.

www.ts.fi

Mikael Fogelholm on linnoittautunut leivän terveellisyyden taakse. Siitä innostuneena leipäteollisuus on hakenut tukea EU:lta (Efsa, EU:n näistä asioista vastaava alajärjestö) väitteittensä tueksi. Nyt sitten konsulit ovat tutkineet asian ja todenneet, ettei yksikään Fogelholmin julistama leivän terveysväittämä pidä paikkaansa. Joten, jos Fogelholm jatkaa julistustaan, hän joko valehtelee tai sitten hän omaa tietoa, mistä muu maailma ei ole tietoinen. Fogelholm voisi siis esittää ne ”tuhat tutkimusta”, että me muutkin valaistumme asiasta.

www.efsa.europa.eu

On erikoista että vain Maaseudun Tulevaisuus uutisoi asiasta 11.11. Ainoa, minkä Efsa myönsi oli, että leipä lisää suolen sisältöä, mutta se lisää vain sitä itseään – paskaa – mikä sinänsä ei ole mikään terveyttä lisäävä asia. Teollisuuden kannattaisi valita ”asiantuntijansa”, etteivät asiat kääntyisi itseään vastaan.

On Suomessa todellista osaamistakin. Tampereen yliopisto on ehdoton ykkönen näissä asioissa. Tampereella ymmärretään gluteiinin haitat ja ravinnon vaikutus geenien ilmiasuun, mikä on täyttä hebreaa Fogelholmille ja Itä-Suomen terveysopiston väelle. Se, ettei Tampere pääse esille, johtuu THL:n luomasta virallisesta uskonnosta, Tampereella kun harjoitetaan tiedettä, eikä toisteta vakiintuneita rituaaleja.

Olen vuosia kirjoittanut steviasta ja politiikasta, miten siihen liittyviä asioita on hoidettu. Steviahan on ollut kielletty, kiitos globaalin ruokateollisuuden, joka on kiinnittynyt aspartaamiin (se zero sugar!).

www.just-food.com

Nyt kun Coca-Cola (joka on EU:n yksi kulissien takaisista ravintoneuvojista) on saanut oman steviaversionsa valmiiksi, niin nyt stevia on sitten hyväksytty meidän muidenkin käyttöön. Olemme Maaritin kanssa tässäkin suhteessa kulkeneet omia teitämme ja viljelleet steviaa jo vuosia. Se onnistuu hyvin Suomessa. Pikku pakkanen tekee vain hyvää stevialle, jonka korjuuaika on myöhään syksyllä. Uusin kirjani Pellingin joulu on siten mitä ajankohtaisin, koska se sisältää paljon steviareseptejä.

www.rasalas.fi

Valelääkäreitä alkaa löytyä sieltä sun täältä. Se on tavallaan tragikoomista ja kertoo tämän päivän lääkäreiden tasosta. Lääkäreissä on kahta kastia, huippuosaajia, jotka tekevät kaikki työt ja siten se muu sakki, joka lunttaa hoito-ohjeet Käypähoito -suosituksista. Todellisuudessa kuka tahansa voi toimia lääkärinä. Se on helppoa. Ei tarvitse määrätä kuin statiineja, verenpaine-, masennus-, kipu- ja diabeteslääkkeitä sekä viisastella ja pelotella potilaita, niin hyvin menee, sillä kaikki tapahtuu ohjekirjan mukaan. Ajatteluhan on kielletty lääkärintyössä. Miksi jeesustella, sillä vaikka asioita on kaivettu nyt kissojen ja koirien avulla, eivät nuo tyypit ole saaneet juuri mitään pahaa aikaan. Töpätä saa, vaikka kuinka paljon, jos on oikea lisenssi.

Edellinen Seuraava