Käyttäjätunnus (sähköpostiosoitteesi)
Salasana

BLOGIARKISTO

Aihesanalista

© 2012-2021 Tekstit Antti Heikkilä
Powered by NettiSite


Kirjoitettu 22.10.2010

MOT STATIINEISTA MA 25.10. klo 20.00

Ehdotan, että jokainen syntinen istuu television ääreen katsomaan seuraavaa MOT-ohjelmaa staiineista. Toimittaja Martti Backman on tehnyt todella loistavan dokumentin aiheesta.

En suosittele ohjelmaa pyhille sillä silloin saattaa mennä viimeisetkin uskonrippeet auktoriteetteja kohtaan.

Palaan homoasiaan vielä lyhyesti. Milloinkaan tämän sivuston historian aikana ei moista raivoa ole esiintynyt. Olen joutunut sensuroimaan äärikirjeitä sillä rikkoisin lakia, jos julkaisisin ne.

Kun muutama päivä on kulunut, niin ehkä on aika kuunnella maan hiljaisia. Iltalehdessä on hyvä tiivistelmä, mitä kirkko ajattelee aiheesta.

www.iltalehti.fi

Kun miettii tapahtuneen motivaatioita, niin kyseessä on hyvin häikäilemättömästä politiikan teosta, jossa on käytetty hyväksi kirkkoa ja yhtä ihmisryhmää.

Räsänen on puolueensa lisäksi kiinteästi sitoutunut Luther -säätiön ideologiaan. Tässäkin asiassa totuutta vääristellään. Omille vanhoillisille mielipiteille haetaan tukea itse Lutherista, joka todellisuudessa omasi hyvin ristiriitaisia piirteitä, samoja joita meissä kaikissa on. Mutta kun kyse on teologiasta, niin Luther jos kukaan mursi taikapiirin ja loi jotain uutta. Hän ei ollut konservatiivi, homeisiin pykäliin takertunut, vaan elämän kaikkia muotoja kunnioittava ihminen.

Luther sanoutui irti rituaalinomaisesta pakkotoistosta sekä luopui munkkeudesta, nai naisen joka samalla luopui nunnuudesta. He alkoivat elää kuin vapaat ihmiset. He alkoivat arvostaa laulua, olutta, sianlihaa ja seksiä. Lutherin perusidea oli, ettei ihminen voi tulla autuaaksi teoillaan, vaan ainoastaan Jumalan armo pelastaa. ”Alles is fertig” eli kaikki on valmista oli hänen sanomansa ydin. Siis olkaamme kaikki Lutherin seuraajia ja nauttikaamme elämästä.

Edellinen Seuraava