Käyttäjätunnus (sähköpostiosoitteesi)
Salasana

BLOGIARKISTO

Aihesanalista

© 2012-2021 Tekstit Antti Heikkilä
Powered by NettiSite


Kirjoitettu 31.10.2016

NÄIN MEITÄ VEDÄTETÄÄN. Osa 5. Diabetes 2

Kun on hyvin tiedossa, että nykyinen, lääkkeisiin perustuva diabeteksen hoitosuositus ei toimi, vaan pikemminkin pahentaa potilaan tilaa, ja tyypin 2 diabeetikkojen insuliinihoito kaksinkertaistaa potilaiden kuolemat, on keksittävä jotain uutta.

Diabetes Care -lehdessä kesällä 2016 julkaistu artikkeli kehottaa aloittamaan massiivisen, leikkauksiin perustuvan diabeetikkojen hoidon. Kyse on ns. laihdutusleikkauksista, joiden on todettu johtavan potilaiden kohdalla jopa remissioon. Tämän uuden suosituksen mukaan jokainen diabeetikko, jonka BMI on 40 tai yli, tulisi leikata, vaikka sokerit olisi tasapinossa. Jos BMI on 35 ja verensokeri epätasapainossa, niin kaikki leikataan huolimatta elintapojen muutoksesta ja lääkityksestä. Potilaat, joiden BMI on 30 ja sokerit epätasapainossa, niin leikattavaksi siitä vaan. Tämä ryhmä kattaa suuren osan diabeetikoista. Näin järjestettiin puukkomiehille töitä. Pian on taas paljon suolikirurgeja, kun plastiikkakirurgia ei enää anna leipää kaikille. Siitähän kirurgit innostuvat.

Asiassa on vain yksi aivoja nyrjäyttävä seikka. Miten voi ymmärtää, että kirurgisesti voidaan hoitaa metabolista sairautta? En ole nähnyt kuuna päivänä mitään syvällisempää ajattelua tämän asian suhteen. Tässähän ei ole kysymys totuudesta ja potilaiden edusta, vaan jostakin muusta. Todellinen ratkaisu metaboliseen muutokseen on ruokavalio ja se on käytännössä ravinteikas VHH. Jotta pysyisi hengissä, on leikkauksen jälkeen syötävä mahdollisimman ravinteikasta ruokaa. Ruokavalion muutos muuttaa myös metabolian.

Olen kirjoittanut, että pelkällä VHH-ruokavaliolla pääsee helposti lääkkeettömään remissoon ilman mitään leikkauksia ja lääkkeitä. Pelkkä ruokavalio parantaa. Ruokavalion positiivisista vaikutuksista alkaa kertyä tietoa, jonka pitäisi vakuuttaa kaikki, mutta meillä on klaani, joka vastustaa kaikkea, ettei omat edut mene muutosten myötä. Miksi media ei halua kertoa tästä, vaan julkaisee ilosanomaa leikkauksista. Vesa-Matti Loiri mainosti taannoin vaarallista Vicoza -lääkettä ja toimii nyt laihdutusleikkausmannekiinina. Jopa sellainen sylttytehtaan puolella oleva lehti kuin New York Times kehottaa ihmisiä hoitamaan itseä VHH-ruokavaliolla kalliin leikkauksen sijaan.

Olen tavannut näitä lihavuusleikkauksen läpikäyneitä. Jokainen heistä sanoi elämän muuttuneen enemmän tai vähemmän helvetiksi. Jokaisella oli ongelmia mielenterveyden kanssa, pääasiassa vaikeaa masennusta ja eriasteisia selittämättömiä kipuja. Jokainen kertoi, ettei olisi mennyt leikkaukseen, jos olisi tiennyt ravintohoidon olemassaolosta.

Suomessa on herätty poliittisella puolella. Sosiaali- ja terveysministeri Pirkko Mattila puhuu diabeteksen lääkkeettömistä hoidoista. Todella ilosanoma, jolle nostan hattua. Neuvoksi sen verran, että aluksi voisi lopettaa insuliinin korvattavuuden tyypin 2 diabeetikoille. Korruptoituneet "asiantuntijat" ovat ujuttaneet ajatuksen korvattavuudesta hoidosta, joka todella tappaa potilaita ja johon ei ole olemassa mitään todellista tieteellistä faktaa esittää tueksi. Insuliinihoito vie valtaosan diabeteksen lääkehoidon kuluista. Jos sen käyttöä voitaisiin rajoittaa, olisi säästöt huomattavia. Tyypin 2 diabetes on aivan eri asia kuin tyypin 1 diabetes. On tapauksia, joissa tyypin 2 diabetes voi muuttua tyypiksi 1, haiman insuliinia tuottavien solujen tuhouduttua. Tässäkin tapauksessa asia voidaan osoittaa tieteen sääntöjen mukaan, mutta tyypin 2 diabeetikon rutiininomainen insuliinihoito on täysin väärin. Sen todellisuuden voi vetää suoraan Novo Nordiskin pääkonttoriin. Ministerin pitäisi ottaa puhutteluun koko maan diabetes-hoitosuositusklaani. Diabetesliitolta, ḱuten kaikilta vastaavilta, pitäisi valtion tuki lakkauttaa. Jos ne haluavat toimia rehellisesti, hakekoot avoimesti rahansa lääketeollisuudelta. Ajatus potilasjärjestöstä on vain kulissi, sillä ne toimivat osana lääketehtaiden markkinointikoneistoa. Olisi myös hyvä selvittää klaanin kytkennät lääketeollisuuteen. Ravintohoidon tehokkuudesta diabeteksen hoidossa tulee jatkuvasti tutkimuksellista tietoa. Klaanin väsäämästä hoitosuosituslistasta puuttuu kaikki tämä tieto ja se on rakennettu tietoisesti tukemaan vain lääketeollisuuden intressejä. Samalla pitäisi uudelleenarvioida virallinen ruokasuositus ja selvittää myös suosituksia antavien kytkökset teollisuuteen. Tietysti syntyy suuri poru, mutta muulla tavoin eivät asiat muutu. Tieteen uudelleenarviointiin ei tarvita lääkäreitä. Maassa on paljon päteviä tieteenharjoittajia, jotka voivat puolueettomasti arvioida diabetestutkimusten todellisen tason ja myös, onko niihin perustuvat suositukset tieteen mukaisia vai eivät ja selvittää, mitä muita tutkimuksia on, joista ei haluta puhua. Siihen ei tarvita lääketieteen asiantuntemusta. Kun tutkitaan jotakin ilmiötä tieteellisesti, tapahtuu se tieteen sääntöjen mukaan, oli tutkittava kohde sitten mikä tahansa. Itse asiassa vain harvat lääkärit ymmärtävät tiedettä, mikä näkyy ihan käytännön tasolla. Hoitoja tehdään suositusten, eikä tulosten mukaan. Lääkärit eivät muuta hoitokäytäntöjään, vaikka uutta tietoa pursuaa tuutista jatkuvasti. Lääketieteeltä, kuten terveydenhoidosta puuttuu myös laadun tarkkailu, mikä on normaalia kaikessa muussa inhimillisessä toiminnassa - paitsi kirkossa ja terveydenhoidossa. Molemmathan toteuttavat jonkin suuremman tahtoa ja ohjeistusta, jota vastaan ei voi pulista.

Ministerillä on tässä kymppitonnin paikka, mikä ei toistu kuin kerran vuosisadassa. Trendi maailmalla on kasvamassa sellaiseen suuntaan, että eliitti on helisemässä, oli se sitten mitä populismia tahansa. Heiluri on savuttanut lakipisteensä ja muutos on tulossa vauhdilla. Saksa ei ole koskaan lähtenyt mukaan tähän "kansainväliset suositukset sanovat -roskaan" mutta Saksassa raivo kasvaa maahan tunkeutuneita kohtaan, Amerikan mielipuoliseen sotapolitiikkaan ja moneen muuhunkin. Putin on suosiossa ja Saksassa kasvaa ajatus irrottautua Natosta. Olen keskustellut kreikkalaisten, italialaisten, portugalilaisten, espanjalaisten, ranskalaisten, hollantilaisten, belgialaisten, venäläisten, puolalaisten ja monen muun kanssa ja kaikki ovat kurkkua myöten täynnä koko kyykytystä kohtaan eli huomattavia jytkyjä on tulossa kaikkialla.

Olen ihmetellyt, että mikä Suomea vaivaa. Tavallisia ihmisiä kyykytetään ja syyllistetään milloin mistäkin, mutta tietty eliitti saa vapaasti porskuttaa ja tehdä mitä tahansa. Miksi ei otettaisi mallia Islannista, joka pisti pankkiirit vankilaan. Saari ei uponnut mereen, vaikka vastusti markkinavoimia, vaan Islannilla menee hyvin ja maan henki on korkealla. Näkihän sen futiksessa, kun amatöörit pistivät loistavasti kampoihin futismiljonäärejä vastaan. Maailmassa ensiksi pankkiirit tyhjensivät kassan ja nyt hillopurkilla on lääketeollisuus. Joten suuri tilaisuus odottaa ministeri Mattilaa.

Raisio on firma, joka tuputtaa rypsiöljyä ja Benecolia Suomen kansalle. Firma on tukenut ties millä rahalla niitä kellokkaita, jotka määräävät, mitä suomalaisten tulisi syödä. Olisi mielenkiintoista selvittää, kuinka paljon firman rahaa on kulunut näiden tutkijoiden öljyämiseen. Poliitikkojen siunauksella maassa saa kasvattaa rypsiä myrkyillä, jotka on muualla kielletty. Poliitikkojen siunauksella Raisio myös saa vapaasti käyttää rehutuotannossaan GMO-tuotteita. Esko Seppänen on mies, joka on tässä korruption maailmassa säilyttänyt oman linjansa. Onneksi Eskon ruuti on edelleen kuivaa. Lainaan tässä hänen kirjoitustaan mikä on tämän poliitikkojen lempifirman todellinen luonne ja henki. Myydään roskaa perusteettomin lupauksin. Benecol ei estä sydäntautia. Olin täällä Hampurissa kutsuilla yhden Unileverin huippujohtajan kotona. Hän oli juuri jäänyt eläkkeelle ja kysyi minulta, että vieläkö suomaiset uskovat Benecolin ihanuuksiin. Kun vastasin myöntävästi, niin se herätti melkoista hilpeyttä. Tsuhna on kiltti, mutta typerä uskoessaan mitä vaan, jos sanoja on professori.

Ihmisiä pelotellaan kaikella. Asiallinen tiedonlevitys on historiaa. Viime aikojen zikavirus -hype on ollut suuri vedätys monen muun suuren uutisen ohella. Asiasta on kirjoitettu paljon mutta valtamedia ei kerro totuutta asiasta. Zikavirus -infektiolla ei ole mitään yhteyttä pienipäisyyteen. Jopa sellainen aviisi kuin Washington Post myönsi, että on ollut väärässä levittäessään tietoa viruksen haitoista. Virusinfektiolla ja pienipäisyydellä ei ole mitään korrelaatiota keskenään. Milloin Suomessa jokin media, kuten Helsingin Sanomat, julkaisee tämän uutisen tai korjaa mitään, missä on valehdellut?

THL ilmoittaa, ettei suomalaisten tarvitse syödä D3-vitamiinilisiä, sillä väestöllä on riittävä pitoisuus, kun vitamiinia on lisätty elintarvikkeisiin. Uutinen kertoo: THL:n FINRISKI-aineistoon perustuvassa tutkimuksessa havaittiin, että naisilla D-vitamiinitasot ovat keskimäärin nousseet 48 nanomoolista litrassa (nmol/l) 67 nmol/l:iin ja miehillä 45 nmol/l:sta 63 nmol/l:iin. Yleisesti 50 nmol/l tasoa pidetään hyvänä. THL ottaa tästä kunnian itselleen, mutta ei kykene perustelemaan, miksi. Itse näkisin D-tasoinen muutoksen johtuvan ihmisten tietoisuuden kasvusta ja lisäravinteista. Vitamiinien saantiin perehtynyt THL:n tutkija Maija Miettinen syö talvisaikaan päivittäin D-vitamiinia 20 mikrogrammaa. Kaiken lisäksi varoitellaan, että liika vitamiinien ottaminen voi heikentää luustoa ja kaikkea sellaista. THL voisi esittää yhdenkin tutkimuksen, jossa kiistattomasti osoitettaisiin tämä väite todeksi ja voisi selittää, että mistä tuo 50 nmol/l arvo on otettu. Valitettavasti se on aivan liian vähän. THL harhauttaa tässäkin suhteessa. Miksi Miettiselle pitää maksaa palkkaa, kun ei ole perehtynyt asioihin vaan tekee kuten herrat käskevät. THL:n pääjohtaja on rokoteteollisuuden miehiä ja hän tietää, että D-vitamiini häiritsee bisneksiä. D-vitamiini ehkäisee infektioita ja monia virustauteja. DDR käytti runsaita D-vitamiini -annoksia estämään tavanomaisia lastentauteja. Se toimi erittäin hyvin. Oli halpa hoito ja sivuvaikutuksia ei esiintynyt. Nyt kansa pakotetaan rokotuksiin. Motivaatio moiseen on ilmeinen. Kansainvälisten lääketeollisuudesta vapaan tutkimusten mukaan riittävä D-vitamiinitaso on 50-80 ng/dl mikä Suomen luvuissa on 125 -200 nmol/l, mihin ei ikinä päästä Miettisen annoksilla. Jos todella haluaa estää sairauksia, kuten syöpää, niin tasojen pitäisi olla lähempänä kahtasataa kuin sataa.

Miksi THL ei kuuntele tai edes noteeraa tutkija Elinä Hyppöstä, joka on tehnyt todella käänteentekevän tutkimuksen D3-vitamiinin vaikutuksesta estettäessä tyypin 1 diabetesta. Arvo Ylppö kertoo elämänkerrassaan, että silloin hyvään aikaan lapset saivat 100 mcg D3-vitamiinia, kunnes sitä sitten laskettiin ilman mitään todellista syytä. Samassa tahdissa, kun vitamiinin annoksia laskettiin, lasten tyypin 1 diabetes lisääntyi. Matala D-vitamiinitaso laukaisee muun muassa autoimmuunisairauksia. Hyppösen kaaviosta näkyy tämä kehitys. Miksi THL ei ole huomioinut tätä tutkimusta? Onko laitos ylipäänsä tietoinen tästä tutkimuksesta, sillä senhän pitäisi välittömästi johtaa oleellisiin muutoksiin suhteessa D-vitamiiniin. Laitos leikkii lasten terveydellä. Periaatteessa kaikkien tyypin 1 diabeetikkolasten vanhemmat voisivat valittaa asiasta ja saattaa edesvastuuseen ne, joiden on vastuu. Hyppösen mukaan riittävä D-vitamiinin anto imeväisille esti diabeteksen puhkeamista 80 %. Ehkä Hyppönen ei kuulu lääketieteen eliitin sisäpiiriin, kun hänet on täysin sivuutettu ja hänen sijaan palkattu Miettisen tapaisia, joilla ei ole harmainta aavistustakaan, missä mennään. Niin ei äijien rauha häiriinny. Hyppösen suositus imeväisille on 2000 IU eli 50 mcg. Tutkimuksessa ei todettu annoksella olleen mitään haittoja. Joten miten on THL, kenen puolella seisot, kansan vai lääketeollisuuden?

blogi-2016-10-31

Kun tätä kaaviota katsoo, niin tulee todella vihaiseksi kaikkien noiden diabetekseen sairastuneiden ja heidän omaistensa puolesta.

Juhani Knuuti on Turussa toimiva professori, joka on noussut räksyttämään sylttytehtaan puolesta yrittäen heiluttaa "tieteen" pyhää lippua kaikkea kritiikkiä vastaan. Jättäisin äijän omana rauhaansa, mutta Knuuti on viitannut minuunkin jutuissaan. Knuuti pullistelee tieteellä ja julkaisujensa paljoudella. Knuuti kuuluu siihen kategoriaan, josta edesmennyt professorini käytti ilmaisua "julkaissut paljon, mutta tutkinut vähän".

Olen selannut hänen tutkimuksiaan, joihin ei liity mitään ihmeellistä. Hän yrittää ratkoa ongelmia reduktionistisella tavalla systeemiajattelun sijaan. Siksi kaikki Knuutin jutut ovat saman toistoa ja lisää vain aanelossaastetta. Knuutia on onnistanut, sillä yhteiskunta on antanut hänen käsiinsä kalliin PET skannerin, jolla voidaan tutkia isotooppeja hyväksikäyttäen elimistön eri toimintoja. Laite on huomattavan kallis ja tutkimukset maksavat tai maksoivat tuhansia euroja per potilas. Tämänhetkistä hintaa en tiedä. Laitteesta on tullut Knutin lelu, josta ei ole juuri mitään hyötyä käytännön potilastyössä. Voi vain kysyä, että onko investointi yhteiskunnan kannalta mielekäs ja senkin kulun voisi poistaa turhana. Knuuti puhuu terveydenhoidosta ja siihen liittyvästä tutkimuksesta. Ehkä hän ei ole lukenut, että kaikki perustunut väärennettyyn tietoon ja kaikki, mitä sen pohjalta on tehty, tukee tuota väärennöstä. Mutta se on nostanut nykyisen terveydenhoidon eliitin asemaansa, joka on uhattuna. Knuutin tehtävänä on jatkaa valehtelua uutena kasvona, kun muut ovat hiljaa. Knuuti elää tulitikkulaatikon kokoisessa boksissaan, joka on vielä suojassa syvällä rahoittajan taskussa.

Hieman historiaa

1980-luvun alussa presidentti Reaganin hallintokaudella Yhdysvallat siirsi lyhyenmatkan ydinohjuksia Eurooppaan. Ohjuksilla voitiin iskeä nopeasti ja varoittamatta silloiseen Neuvostoliittoon. Syntyi ajatus, että rajoitettu ydinsota on mahdollista hallita. Media innostui aiheesta mutta samalla syntyi yleiseurooppalainen lääkäreiden vastaliike, joka piti mahdottomana koko ajatusta. Suurelle yleisölle jaettiin tietoa, mitä esimerkiksi käytännössä tarkoittaa yhden megatonnin pommin räjäyttäminen asutuskeskuksessa. Analysoitiin miten olisi mahdollista hoitaa eloonjääneitä. Arvioiden mukaan räjäytys tuottaisi 20 000 kolmannen asteen palovammapotilasta. Nämä potilaat tarvitsevat erikoishoitoa erikoisklinikassa. Tuohon aikaan koko maailmassa oli 2000 hoitopaikkaa noille potilaille. Ei siis voinut puhua millään muotoa asioiden hallinnasta. Tämä tieto haluttiin saada kaikkien tietoon virallisen propagandan vastapainoksi. Listat kiersivät eri sairaaloissa lääkäreiden allekirjoitusta varten. Töölön klinikassa neurokirurgi Pakarinen pyysi allekirjoitustani, mihin suostuin. Muistan hyvin selvästi tuon päivän. Olimme kahden lääkärikansliassa. Humaani Pakarinen oli piippumiehiä ja seisoessaan ikkunan ääressä tupruttelemassa piippuaan, hän filosofoi ääneen sanoen "että kun se alkaa niin minua ainakin lohduttaa se, että vastustin sitä" Hän ei sanonut, että jos. Kukaan muu talon lääkäreistä ei allekirjoittanut vetoomusta. Meitä pidettiin lähinnä kommunisteina. Vetoomuksella oli vaikutuksensa. Ohjukset vedettiin pois valtaväestön vastustaessa niitä.

Uskollisena Pakarisen hengelle haluan näin lopuksi kertoa, mistä tässä maailmassa on oikein kysymys, sillä olemme saman hulluuden äärellä. Ydinsodan uhka on paljon todennäköisempi kuin koskaan. Kollega Pakarinen ajatusta kunnioittaen totean, että kun se alkaa niin ainakin vastustin sitä kertomalla mielipiteeni tässä blogissa muille.

Nyt mieliä manipuloidaan huomattavasti tehokkaammin kuin ennen. Kirkkokin on mukana siinä. Ihmettelen Suomen kirkon suhtautumista Syyrian sotaan. Kelloja soitetaan Aleppon uhreille, mutta jostain syytä ei muille. Sanoma yhtiö ylläpitää tarinaa Alepposta ja Venäjästä on tehty syyllinen. Kuvaa nokinaamaisesta pienestä pojasta samaan tapaan kuin kuolleesta pikkupojasta rannalla on tehty symboleja, jolla manipuloidaan ihmisten mieliä. Molemmat kuvat on lavastettu. Nokinaamasta on saatavilla lisätietoakin mutta sellainenhan on Sanomien mukaan Venäjän trollausta. Suomen kirkon ja poliitikkojen tarkoituksellinen kaksinaismoraali tiivistyy juuri Aleppossa.

Kaikki tämä kaaos sai alkunsa suuresta valeesta Irakin massatuhoaseista, johon koukkuun media tarttui. Sitä ennen Yhdysvallat saartoi Saddamin Irakin, minkä seurauksena puoli miljoonaa lasta kuoli lääkkeiden puutteeseen. Kun asiaa kysyttiin silloiselta Yhdysvaltojen ulkoministeriltä Madeleine Albrichtiltä, sanoi hän, että se kannatti. Että tällainen maa on Yhdysvallat, joka yhdessä länsiliittotuman kanssa Suomi mukaan lukien ovat hyökkääjiä Syyriassa. Meillä ei ole mitään oikeutta moiseen, ajatellaan Syyrian hallituksesta mitä tahansa. Syyria on myös saarrossa, ja siellä lapsia kuolee hoidon puutteeseen kuten Irakissa ennen. Kirkko ei soita kelloja noille lapsille, eikä noille puolelle miljoonalle, jotka kuolivat turhaan saarron takia. Kirkko kilkuttelee kelloja vain sopiville uhreille.

ISIS ja kaikki muutkin kapinalliset ovat Yhdysvaltojen ja sen liittolaisten luomuksia. Obama ja Hillary Clinton ovat luoneet yhdessä ISIS-järjestön, minkä Hillary itse myöntää. Tämä on Yhdysvaltojen tapa käydä sotaa ja luoda tilanteita eri puolilla maailmaa. Kotirintama ei kestäisi jatkuvia konflikteja miestappioineen. Siksi tarvitaan palkkasotilaita, jotka näennäisesti ovat vapaustaistelijoita. ISIS ei eläisi päivääkään ilman huoltoa. Media voisikin esittää yksinkertaisen kysymyksen, että kuka huoltaa? Vastaukseen ei tarvita kovinkaan suuria älynlahjoja. Wikileaks antaa tähänkin vastauksen. Suomen median ja eliitin suosikki Hillary on aseistanut ISIS:tä.

Ehkä kellot soivat pian meille kaikille, sillä Syyriassa käydään jo kolmatta maailmansotaa. Se, jonka hermo pettää, seurauksena on ydinkatastrofi. Vastakkain ovat Venäjä yhdessä Kiinan kanssa ja toisella puolella Yhdysvallat perässähiihtäjineen ja roskajoukkoineen. Hiljattain syntyi tulitaukosopimus osapuolten välille, mutta länsi rikkoi sen hyökäten syyrialaisten ja venäläisten joukkojen kimppuun. Mukana oli myös tanskalaisia hävittäjiä. Venäjä vastasi ampumalla ohjuksen Välimereltä, joka tuhosi rakennuksen, jossa oli tiedustelu-upseereita Israelista, Saudi-Arabiasta, Britanniasta, Turkista, Qatarista ja Yhdysvalloista. Naapuri osaa, jos siihen synty tarvetta.

Maailmanpolitiikka ja terveysasiat nivoutuvat ihmeellisellä tavalla yhteen. Molemmissa toimii samanlainen mielipiteiden muokkausmekanismi, vallankäyttö, ahneus ja pienen piirin edut. Ihmiset saadaan uskoman mitä tahansa ja ennen kaikkea epäilemään omia ajatuksiaan ja tunteitaan. Seuraavassa blogissani kerron, miten tähän on tultu ja se jää viimeiseksi tästä aiheesta, mutta olenpahan ainakin sanonut selkeästi, että vastustan tätä hulluutta.

Edellinen Seuraava