Käyttäjätunnus (sähköpostiosoitteesi)
Salasana

BLOGIARKISTO

Aihesanalista

© 2012-2021 Tekstit Antti Heikkilä
Powered by NettiSite


Kirjoitettu 15.06.2009

NE TUHAT TUTKIMUSTA

Olin pari vuotta sitten Yleisradion TV 1:n Teema –ohjelmassa KTL:n entisen pääjohtajan Jussi Huttusen ja neljän dosentin hiillostettavana rasvojen vaarallisuudesta. Mainitsin viimeaikaisista ruotsalaisista tutkimuksista, jotka selvästi osoittavat maitorasvojen ehkäisevän sydäninfarktia, mikä väite tietysti tässä low fat -uskonnon maassa on täysin kerettiläinen ja roviolle tuomittava. Ex-pääjohtaja katsoi minua säälinsekainen hymynväre suupielessä ja tokaisi, että niitähän tutkimuksia on vain kymmenkunta, kun taas maitorasvojen vaarallisuudesta kertovia tutkimuksia on tuhat. Dosentit nyökyttivät päätään taustalla korostaen ex-pääjohtajan suurta viisautta. Tiedeohjelma oli esittänyt taas totuuden tässä yhden totuuden maassa. Törmäsin samaan väitteeseen Akateemisen kirjakaupan keskustelutilaisuudessa, jossa väittelin asiasta pääjohtaja Pekka Puskan kanssa. Hänenkin mielestään maagiset tuhat tutkimusta todistavat puhtaan uskon puolesta.

Väite sai minut tutkimaan asiaa. Olen noin harrastusmielessä käynyt läpi näitä ex-pääjohtajan teologiaa todistavia tutkimuksia lähemmäs viisi sataa, enkä ole vielä löytänyt yhtään todistetta suuntaan tai toiseen.

Nyt tämä tuhannen tutkimuksen mantra on päätynyt lahden toiselle puolelle Ruotsiin. Siellä low fat -uskonto on hyvää vauhtia romuttumassa, ja uskon puolustajat keksivät hädissään tuon tuhannen tutkimuksen stignafulian. Mutta miten sitten on käynyt? Ruotsissa osataan keskustella, kun Suomessa uskotaan pariin paaviin, oli todellisuus sitten mitä tahansa. Suomalaiset ovat perinteisesti mykän uskonnon kansaa.

Ruotsissa kansa on vaatinut näyttöä tuhannesta tutkimuksesta. Low fat -papit kykenivät kasaamaan vaivaiset hieman yli seitsemänkymmentä tutkimusta. Kummallisesti tuhat tutkimusta vain hävisi jonnekin.

Ulkopuoliset asiantuntijat arvioivat esitetyt tutkimukset. Mikä oli tulos? Yksikään noista tutkimuksista ei todistanut yhtään mitään. Joten itsekin voin lopettaa omalta osaltanikin kadonneen totuuden etsinnän, koska sitä ei ole olemassa.

Koko low fat perustuu valheeseen. Mutta tätähän ei Suomessa saa sanoa ääneen. Oletteko lukeneet asiasta mistään painetusta mediasta tässä maassa? Ei ihme, etteivät lehdet enää kiinnosta ihmisiä. Sama koskee myös valtiollista TV –yhtiötä, jonka toiminnan tukemiseksi pitäisi kaivaa rahat jokaisen taskusta. Jonkinlainen pakkomaksu pravdasta, sillä vaikka muualla maailmassa on ongelmia, sen mukaan Suomessa asiat ovat hyvin. Hyvää yötä Suomi, kaikki on hyvin vaikka elämme keskellä todellista lamaa. Ihmisiä ei saa sosiaalidemokratian lintukodossa turhaan huolestuttaa. Asenne on poliittinen, muutenhan ei ole selitettävissä, että esimerkiksi kaupallinen MTV3 voi puhua aiheesta vapaasti. Linkki aiheeseen:www.dagensmedicin.se

Kiitän Perttiä aiheen lähettämisestä. Itse en ehdi tekemään kaikkea. Vielä noista low fat -mantroista. Viimeisin on salaliittoteoria. Professorit yrittävät mitätöidä kaiken kritiikin viittaamalla salaliittoteorioihin, joita vain vinksahtaneet esittävät julkisesti. Vaikka professoreiden argumentit ovat käyneet kovin vähiin, siitä huolimatta Suomessa sosiaalinen kokeilu margariinilla saa jatkua. Ei ihme, että Suomessa on vähän joka tautia eniten maailmassa. Viimeisin ihmetyksen aihe on rasvamaksa ilman viinaa. Jos professorit olisivat lukeneet hitusenkin fysiologiaa lääketehtaiden oppaiden sijaan, asia olisi ilmiselvä. Hiilihydraatit, sokeri ja erityisesti fruktoosi rasvoittavat maksan. Pitääkö todella syödä leipää, margariinia ja hedelmiä kuten hyvinvointilaitos kehottaa?


Blogin aihesanat:
fruktoosi, hiiliihydraatti, Jussi Huttunen, KTL, lama, low fat, maitorasva, margariini, media, Pekka Puska, rasva, rasvamaksa, salaliittoteoria, sokeri, sydäninfarkti, tutkimus, YLE

Edellinen Seuraava