Käyttäjätunnus (sähköpostiosoitteesi)
Salasana

BLOGIARKISTO

Aihesanalista

© 2012-2021 Tekstit Antti Heikkilä
Powered by NettiSite


Kirjoitettu 22.06.2009

NELONEN TUTKII - YLE VAIKENEE

Nelosen uutiset on tutkinut naisiin kohdistuvaa väkivaltaa Suomessa. Uutisen luettua tuli murheellinen olo. Yksityinen ihminen on todella turvaton tässä maassa. Kukaan ei puolusta tavallista ihmistä.

www.nelonen.fi/uutiset/

Lääkärinä olen nähnyt paljon varsinkin naisiin kohdistuvaa väkivaltaa. On hyvin turhauttavaa todeta, ettei järjestelmä tue näitä ihmisiä. On vuosia kun olin sairaalatyössä ja jouduin päivittäin tekemisiin naisiin kohdistuvan väkivallan kanssa. Sama meno näyttää jatkuvan, vaikka tasa-arvosta ja muusta lässytetään paljon. Naisten valitsema presidenttikään tee mitään, vaan vaikenee asiasta.

Tuore potilasesimerkki: Liisa on hyvin koulutettu ja kansainvälisessä liikemaailmassa menestynyt nainen. Hän tapasi miehen, joka melko pian alkoi hankalaksi ja pahoinpiteli Liisaa useaan otteeseen. Kun Liisa ei saanut apua mistään, hän muutti toiseen asuntoon. Mies ei lopettanut, vaan alkoi vainota Liisaa. Uhkailut, yölliset puhelinsoitot ja vaaniminen olivat lähes jokapäiväistä riesaa Liisan elämässä. Sitten mies kaappasi Liisan ja piti tätä viikon vankina. Mies raiskasi ja pahoinpiteli Lisaa vankeuden aikana. Kuin ihmeen kaupalla Liisa pääsi vapaaksi.

Väkivalta sai Liisan pois tasapainosta, ja hänen mielenterveytensä järkkyi. Samalla alkoivat eriasteiset kivut. Poliisi oli haluton tutkimaan juttua. Lopulta Liisan oli itse ajettava asiaansa oikeudessa. Oikeusprosessi oli erittäin stressaava, sillä joka istunnossa Liisan oli kohdattava kiusaajansa. Mitä ylemmälle oikeusasteelle asia meni, sitä enemmän miehen rangaistus laimeni.

Kaappauksen jälkeen Liisan oli muutettava kaikki elämässään suojatakseen itseään vainoojaltaan. Sairastumisensa takia Liisa menetti työnsä. Pitkän sairasloman aikana psykiatri määräsi vain lääkkeitä. Lääkkeet aiheuttivat vaikeita sivuvaikutusoireita, jonka takia Liisa lopetti lääkkeiden syönnin. Siitä sitten Kela hermostui ja lopetti kylmästi sairauskorvaukset.

Lopulta Liisa hakeutui yksityisesti terapiaan, mistä oli hänelle suunnaton apu. Liisa toipui omin voimin ja palasi työelämään.

Kun näitä tarinoita kuulee, niin voi vain kysyä kenen puolella on suomalainen järjestelmä oikein on. Elämme todellakin edelleen tsaarinajan virkamiesdiktatuurissa. On pakko kysyä, miksi poliisi ei tutki tavalliseen ihmiseen kohdistuvia rikoksia. Jos rikas kaapataan, niin armeijakin on mukana tai jos pääministerin kunniaa loukataan – mikä johtuu pääasiassa hänen kyvyttömyydestään ihmissuhteisiin – niin heti isopyörä myllää. Nainen on paha, ja puhtoinen prässihousu on viaton. Tai jos joku saa isomman penkin lentokoneessa, niin rikospoliisi on kimpussa kateellisten toimesta. Oikeuslaitos on tehty niin kalliiksi, ettei tavallinen ihminen voi ajaa asiaansa. Voiko puhua siis oikeusvaltiosta, sillä klaaniyhteiskunnatkin toimivat paremmin ja oikeudenmukaisemmin kuin virkamies-Suomi. Ovat siihen muutkin kiinnittäneet. EU:n taholta Suomi on saanut toistuvasti huomautuksia naisten kohtelusta. Ja tämä maa ylpeilee naispresidentillä ja sillä että naiset saivat äänioikeuden varhain.

Sitten tämä maan mainio terveydenhoitojärjestelmä. Miksi Kela on lääketehtaiden linjalla ja pakottaa kaikki syömään lääkkeitä, joista ei ole mitään hyötyä? Ehkä tarkoitus on vain kyykyttää, ei muuta. Kun pää on sekaisin, valitus loppuu. Myös lääkärin kannalta katsoen Liisaa hoidettiin täysin väärin. Psykiatrin diagnoosi oli väärä, ja samoin hoito. Ei traumaattista shokkia hoideta lääkkein, vaan terapialla.

Kun katsoo Liisan tilannetta, niin siinä koko järjestelmä jatkoi retkun poikaystävän aloittamaa hiljaista murhaamista. Yhteiskunta ajattelee, että on Liisan oma syy, jos rakastuu hulluun. Hän jäi todella yksin monen muun naisen lailla. Moni olisi tuhoutunut, mutta onneksi Liisassa oli tarpeeksi voimaa jatkaa. Mitä tästä oppii? Kun poliisi ei auta, onko parempi hakea apua moottoripyöräjengiltä? Kun haluaa toipua, niin kannattaa ostaa lääkkeet ja heittää ne roskiin, jottei menettäisi sosiaalietuisuuksia. Lääkkeet eivät kuulu tämän tyyppisten asioiden hoitoon lainkaan.

Palatakseni jutun otsikkoon. Valtakunnan kanavan tarkoitus on hyssytellä. Pahasta ei puhuta. Presidentti käy avaamassa maakuntakierroksella Riekonperän sukkatehtaan ja muuta mukavaa. Sitten on hyvä mennä nukkumaan, että aamulla taas jaksaa. On todella lottovoitto syntyä naisena Suomeen.


Blogin aihesanat:
diktatuuri, EU, kaappaus, KELA, kipu, mieli, perheväkivalta, psykiatri, shokki, tasa-arvo, terapia, terveydenhoitojärjestelmä, trauma, vaino, väkivalta, yksinäinen

Edellinen Seuraava