Käyttäjätunnus (sähköpostiosoitteesi)
Salasana

BLOGIARKISTO

Aihesanalista

© 2012-2021 Tekstit Antti Heikkilä
Powered by NettiSite


Kirjoitettu 28.07.2011

NORJA

Kun tapahtuu jotain poikkeuksellista ihmisen tekemää julmuutta, niin media täyttyy kaikenlaisista selittelijöistä, jotka omien lähtökohtiensa kautta selittävät ja yrittävät hyötyä tapahtuneesta. On suuri vääryys, jos Norjan tapahtumat lakaistaan sairausnimikkeiden alle. Oikeastaan nykypsykiatria on avuton tämän tapaisten tapahtumien edessä. Serotoniinimallit eivät toimi, kun on kysymyksessä ilmiö nimeltä pahuus.

Pahuudesta ei enää puhuta. Se ei ole tieteellistä. Paljolti sen takia, ettei tiede ole kyennyt selittämään pahuutta. Psykiatria askartelee sairaus/terveys –akselilla, mutta sairaus kun ei ole pahuutta. Sanaan pahuus on ladattu voimakkaita arvoja, ja yksinomaan sen takia tiede ei halua edes käsitellä itse asiaa. Nykypsykiatrialta puuttuu yksinkertaisesti välineet käsitellä pahuutta. Se mitä Norjassa tapahtui ei ole sairautta, vaan pelkkää pahuutta.

Niiden tietojen perusteella, mitä tekijästä on tihkunut julkisuuteen, hän on ollut täysin normaali nuori mies kaikkien niiden mielestä, jotka tunsivat hänet. Breivikin teko oli kaikille tyrmäävä yllätys. Hän oli ollut asiallinen teoissaan ja puheissaan vailla mitään kiihkoilua. Miksi sitten hänestä tuli se mitä tuli, järkyttää meitä kaikkia. Väittäisin, että meissä kaikissa piilee noita samoja voimia. Sopivassa hetkessä kenestä tahansa voi tulla murhaaja. Tämä on koettu koko 1900-luvun sodissa, joissa tavalliset ihmiset ovat telottaneet tuhansia ja taas tuhansia aseettomia siviilejä, viimeksi Srebrenicassa, missä YK katsoi sivusta kun teurastettiin 7000 siviiliä, mutta hehän olivat muslimeja. Nyt sitten tuomitaan kenraali asiasta, kun todellisuudessa teon tekijöitä oli kymmeniä ellei satoja, tavallisia rivimiehiä, jotka nyt rauhan tultua istuvat kahviloissaan pelaamassa noppaa ja puhumassa jonninjoutavia.

Joku voi väittää, että oli sota, jos sekään riittää selitykseksi. Mutta myös Breivik katsoi olevansa sodassa. Elämme maailmassa, jossa fiktiosta on tullut faktaa. Vaati melkoista tietoisuutta kyetä erottamaan nämä asiat toisistaan. Sota on psyykkinen tila ja se nostattaa pahan meissä jokaisessa. Tunne sodasta voi syntyä kenelle tahansa tässä toden ja epätoden hämärässä maailmassa. Yhä useampi tuntee olevansa uhattuna ja kokee tulleensa huijatuksi ja todennäköisesti tämä sodan tunne tulee yleistymään taloudellisen tilanteen huonontuessa.

Tietysti kysymys on valinnasta. Riippuu itsestä antaako vallan kaikelle niille mustille ja tuhoaville voimille, jotka on työnnetty syvälle jokaisen tiedostamattomaan. Mitä tietoisempi on itsestä, sitä paremmin pystyy hillitsemään pahuuttaan. Mutta tietoisuus vaatii töitä, eikä se työ lopu koskaan. Siksi harva viitsii nähdä vaivaa. On paljon helpompaa paeta hyvään. Riskiryhmän muodostavat ne kaikki, joista on tullut hyviä ja jotka projisoivat kaiken itsessään olevan pahuuden muihin. Tässä mielessä fundamentalistikristityt ovat uskonnon yksi perversion muoto. Sen sijaan, että toteuttaisivat alkuperäistä kehotusta kantaa omaa ristiä, he ovat pelosta ja laiskuuttaan paenneet vastuutaan, saaneet varmuuden pelastumisestaan ja omasta erinomaisuudestaan. Kaikki muut, jotka eivät ole kokeneet tätä "armoa", joutuvat helvettiin. Syntyy pyhä asia, jonka puolesta taistella ja tämä luo pohjan Breivikin kaltaisille. Hänellä on symbolina ritariristi ja yhtä hyvin se voisi olla hakaristi, mutta se todellinen aito risti ei ole piirrettävissä, vaan on tuo pimeä itsessämme, jota emme halua kohdata.

Historia toistaa itseään. Elämme samanlaisessa tilanteessa kuin maailma 30-luvulla. Silloinkin maailmantalous yski, oli massatyöttömyyttä ja pankkeja kaatui. Levottomuus ja epävarmuus levisivät maailmaan. Poliitikot olivat heikkoja. Oli otollinen hetki kaikenlaisille helppoheikeille, aivan kuten nytkin. Kun menee huonosti, niin syyhän ei ole koskaan itsessä, vaan muissa. Ennen juutalaiset olivat kaiken pahan syy, nyt muslimit. Eivät muslimit yritä valloittaa maailmaa vaan maailma haluaa valloittaa heidän maansa. 30-luvun Saksassa tiedettiin mitä oli tulossa. Juutalaiset yrittivät paeta, mutta muu maailma ei halunnut ottaa pakolaisia vastaan, kun painiskelivat itse työttömyysongelmien parissa. Juutalaiset jäivät loukkuun Saksan hallitsemille alueille. On turha selitellä, ettei asiaa olisi tiedetty. Tilanne on nykyisin sama. Muslimipakolaisia ei haluta missään tapauksessa ottaa vastaan, kun eivät sopeudu meidän kristilliseen kulttuuriin. Porttivahdiksi on pantu aito homofobinen kristitty. Se kuinka moni tuhoutuu, ei kiinnosta ketään.

Mielenkiintoisin piirre on, että Suomi on hyvää vauhtia vajoamassa totalitarismiin juuri siihen tilaan, joka on kaikkien anarkistien unelma. Eli muutama terrori-isku siellä täällä saa yhteiskunnan reagoimaan juuri siihen suuntaan, mihin tekijät pyrkivät. Suomesta on tullut aito poliisivalta. Lääkäritkin on kytketty tähän yhä laajenevaan urkintajärjestelmään, kiitos Lääkäriliiton. Lääkärit ovat velvoitettuja antamaan ilmi poliisille kaikki ne potilaat, jotka lääkärin mielestä ovat kykenemättömiä pitämään asetta hallussaan. Arvio perustuu lääkärin subjektiiviseen käsitykseen, ja jos potilaan naama ei miellytä, ilmoitus poliisille ja aseet pois. Säädös on niin väljä, että kaikki potilastiedot voivat valua poliisille. Enää ei lääkäri ole ihmisen, vaan järjestelmän asialla. Ensiksi Lääkäriliitto möi itsensä lääketehtaille, ja nyt sitten poliisi on tullut kuvaan mukaan. Ei ole siten ihme, että lääkäreiden korruptio on valtiovallan erityissuojeluksessa.

Olen saanut palautteita ihmisiltä, jotka ovat kokeneet kovia. 58-vuotias mies sai TIA-kohtauksen (hetkellinen aivoverenkiertohäiriö –kohtaus) ja joutui sairaalaan. Mies toipui nopeasti ja sanoi hoitavalle neurologille, että on hyvä, että hän pääsee taas hirvimetsälle. Mitä lääkäri sitten teki? Ilmoitti poliisille potilaasta, ja poliisi vei miehen kaikki aseet, kun kyseessä oli neurologinen sairaus. Ties vaikka alkaisi ammuskella ihmisiä. Tämä Suomessa 2011 ennen Norjan tapahtumia.

Kun maailman talous väistämättä huononee ja meillä on sixpack (shitpack) hoitamassa asioita. Porukalta, joka on vieraantunut aikoja sitten tavallisen ihmisen elämästä ja jolta puuttuu johtajuus, ei voi odottaa kuin kaaosta, jota sitten tietyt piirit käyttävät häikäilemättömästi hyväkseen. Asiantuntijoidenkin mukaan armeija ja poliisi on ottanut vallan maassa.

suomenkuvalehti.fi

Maa on sodassa. Meillä on "panttipataljoona" Afganistanissa aivan samoin perustein kuin Suomi lähetti aikoinaan Saksaan oman SS-panttipataljoonan. Olemalla mukana moisessa Suomi vetää puoleensa hunajan tavoin kaikenlaisia terroristeja, ja tavalliset ihmiset kärsivät ja demokratia on hiljalleen rapautumassa afrikkalaiselle tasolle. Mikä mahtaa olla tämän kaiken laajempi kuva ja kuka tässä on oikeastaan se suurin pahis ja ollaanko taas ajopuuna maailman myrskyissä?

Edellinen Seuraava