Käyttäjätunnus (sähköpostiosoitteesi)
Salasana

BLOGIARKISTO

Aihesanalista

© 2012-2021 Tekstit Antti Heikkilä
Powered by NettiSite


Kirjoitettu 10.03.2014

NYT PELOTELLAAN DEMENTIALLA

Kun aloin tehdä lääkärintöitä 1970-luvun alussa, dementia oli harvinainen sairaus. Esimerkiksi silloisen HYKS:n sairaalan neurologisella osastolla oli yksi potilas, jolla oli eksoottiselta vaikuttava sairaus, Alzheimer. Opiskelijat ja lääkärit kävivät joukolla katsomassa tuota ihmettä. Nyt, kiitos "terveellisen ruokavalion", Alzheimerin taudista on tullut epidemia, joka leviää yhä nuorempiin ikäluokkiin. Muutos on ollut järkyttävä. Kysymys ei ole mistään vieraalta planeetalta tulleesta viruksesta, vaan johtuu pelkästään siitä, että olemme tehneet jotain todella perusteellisesti väärin.

Suurin muutos sitten 1970-luvun on ollut vähärasvainen ruokavaliosuositus, joka alkoi myllertää läntistä maailmaa 1980-luvulta lähtien. Muuta muutostekijää ei ole osoitettavissa, ellei sitten syytetä internetiä tai kännyköitä. On järkyttävää, kuinka media on mennyt mukaan peliin, jossa asioista vastaavat yrittävät valkopestä itsensä vastuusta, ja aiheuttanut inhimillisen kärsimyksen lisäksi syvenevän talousahdingon lähes joka maahaan. Muistisairaiden hoito alkaa viedä valtavan osan kansakuntien budjeteista, minkä heijastusvaikutukset ulottuvat kaikkialle. Yhteiskunta pakenee vastuustaan sysäämällä dementikot omaisten hoidettaviksi, jotka vuorostaan uupuvat ja sairastuvat lähes mahdottoman tehtävän paineessa.

Veronmaksajien kustantama kanava uutisoi itä-Suomen opistossa tehtyä väitöskirjaa, jossa todettiin pehmeiden rasvojen estävän dementiaa, ja tietysti jälleen todettiin kovat rasvat vaarallisiksi. Tämä, jos mikään, on klassinen silmänkääntötemppu. Sitten 1980-luvun pehmeiden rasvojen käyttö on lisääntynyt huimasti, kun taas eläinrasvojen käyttö laskenut oleellisesti. Samanaikaisesti dementia on lisääntynyt huimasti. On siten mielipuolista edes väittää jotain tämän kaltaista, mitä tämä virallinen propaganda -tuutti esittää. Se on syvä loukkaus ihmisten kärsimystä kohtaan. Ylen uutistoimituksessa on joko tyhmiä tai sitten pahoja ihmisiä, sillä muuten moinen uutisoiminen ei ole selitettävissä. Kyseinen väitöskirja ei olisi mennyt läpi missään oikeassa yliopistossa: aineisto, sen käsittely ja siitä tehdyt johtopäätökset ovat alapuolella arvostelun. Aineiston käsittelyyn on käytetty lääketeollisuuden muokkaamia tilasto-ohjelmia, joilla aina saa halutun tuloksen.

Me naureskelemme täällä Putinin valtakunnalle, mutta Suomi on median suhteen aivan tismalleen samassa tilanteessa. Hallitus ja THL ovat erehtymättömiä. Heidän sanomansa on pyhää Hesarinkin mukaan. Jos et usko, olet hullu tai muuten kieroutunut. Kritiikille ja ihmisten kärsimykselle nauretaan. Vain eliitti tietää, mikä on oikein. Ukrainassa eliitti tyhjensi valtion kassan, meillä samat tyypit elävät yhteiskunnan kustannuksella saamatta mitään todellista aikaan ja vain varmistellee, ettei mikään muutu.

Jo pelkästään dementia on sen luokan kysymys, että näitä tyhjiä tutkimuksia suoltavat ja entisessä kynsin ja hampain roikkuvat pitäisi kylmästi heittää ulos ja miettiä asiat perusteellisesti uudestaan. Muuten meillä ei ole toivoa. Ainoa taho, joka voisi tehdä jotain olisi Valtionvarainministeriö, joka voisi vaatia jonkinlaista tulosvastuuta ja selvittää, mitä tilasto-ohjelmia nämä rupuopistot käyttävät, joilla muokkailevat todellisuutta mielensä mukaan.

Toimin itse täysin ilman tukijoukkoja ja olen jatkuvan kiusauksen kohteena systeemin taholta. Siitä huolimatta olen saanut erittäin hyviä tuloksia dementian hoidossa vain yksinkertaisesti muuttamalla potilaiden ruokavalion toiseksi, mitä virallisesti suositellaan. Miksi siis asioita ei voida tutkia tältä kannalta? Ainoa selitys on eliitin narsistinen ylpeys. Takkia on vaikea kääntää, jos koko elämänura on rakentunut lääke- ja ruokateollisuuden tuen pohjalle. Oikeastaan asian todellisuus paljastuu Fogelholmin marinassa, ettei suomalaisille sovi WHO:n uusi sokerisuositus, vaan suomalaiset tarvitsevat enemmän sokeria. Fogelholm ei ole keksinyt tuota itse, vaan hän noudattaa isojen poikien tahtoa. Brittien sokeritsaari nostaa koipeaan WHO:lle. Näiden asiantuntijoiden mukaan koko maailman pitää syödä reilusti sokeria.

Ilta-Sanomat yhdistää dementian lihansyöntiin referoidessaan BBC:n uutista. Lihaa kypsennettäessä syntyy ns. AGE -yhdisteitä (Advanced glycation end products). Väitteen mukaan nämä yhdisteet elimistöön joutuessaan aiheuttaisivat Alzheimerin tautia. AGE syntyy, kun sokeri muodostaa proteiinien kanssa yhdisteen, joka aiheuttaa elimistössä muun muassa tulehdusta. Voi olla, että näitä yhdisteitä syntyy lihaa kypsennettäessä, mutta uutisen suurin vale on siinä, että valtaosa AGE-yhdisteistä syntyy elimistössä ravinnon liian sokerin ja hiilihydraattien vaikutuksesta. AGE on kansankielellä se pitkäaikaissokeri, jota mittaa GHb-A1c-testi. AGE kuuluu kiinteänä osana diabetekseen, eikä siinä lihalla ole osaa eikä arpaa. Lehti jatkaa lihan repostelua ikään kuin liha olisi LSD:n lähde. llta-Sanomat harrastaa valikoivaa uutisointia. Miksi lehti ei kertonut samalla BBC:n toisesta uutisesta, että "Fat in, sugar out" eli että rasva tulee ja sokeri lähtee. Tulemme näkemään lähiaikoina mielenkiintoisia kiemurteluja ja selittelyitä, että mikä se sitten olikaan tämä terveellinen ruokavalio. Suomessa ei ole mediaa, vaan koneisto, jonka tarkoituksena on taata pysyvyys. Vaikka maalla menisi kuinka päin helvettiä tahansa, mikään uusi ja muutos ei ole Suomessa mahdollista syvälle juurtuneen kollektiivisen itsepetoksen takia.

On useita tutkimuksia, jotka selvästi osittavat, että virallinen ruokavalio aiheuttaa dementiaa. Juuri se ruokavalio, jota itä-Suomen opisto suosittelee kaikille. Liika hiilihydraatti pahentaa oleellisesti Alzheimer -potilaan tilaa. Vastaavasti hiilihydraattisen vähentämisellä on hyvä vaikutus dementiapotilaisiin. Kasvirasvojen linolihappo aiheuttaa dementiaa. Omega-3 vähentää dementian riskiä. Diabetes ja metabolinen syndrooma lisäävät huomattavasti riskiä sairastua Alzheimerin tautiin. Korkeat verensokeriarvot lisäävät myös riskiä. Kasviperäiset transrasvat ovat huomattava riski sairastua dementiaan. Näitä transrasvoja syntyy, jos käyttää esimerkiksi rypsiöljyä ruuan valmistukseen. Transrasvoja on käytännössä kaikissa ravintoloiden ja ruokateollisuuden käyttämissä rasvoissa. Sitä vastoin Hesarin parjaama voi parantaa muistia.

D3-vitamiini puute altistaa myös dementialle. Virallinen puoli tuon tuostakin pelottelee D3-vitamiinilla, sillä vitamiini on tehonsa puolesta hyvin kiusallinen asia lääketeollisuudella. Tutkimuksen mukaan D3-vitamiinilisä parantaa Alzheimer potilaan pärjäämistä. Miksi siis kielletään tämäkin mahdollisuus?

B12, B6 ja folaatin puute huonontaa aivojen toimintaa ja pahentaa dementiaa. Näiden vitamiinien pääasialliset lähteet ovat liha, maksa, munakeltuainen ja vihreät kasvikset. Juuri sellaiset ruoka-aineet, jotka ovat kiellettyjä. Vanhainkodeissa tarjotaan vain kauravelliä, margariinia ja leipää. Ehkä juuri vähärasvaisuudesta johtuen Alzheimer potilaiden aivonesteessä on huomattavasti vähemmän rasvahappoja verrattuna terveisiin.

Alzheimerin tauti on aineenvaihduntasairaus, kuten muutkin dementiat. Alzheimeria on pidetty tyypin 3 diabeteksena. Insuliini ei toimi enää niin kuin sen pitäisi, ja aivot itse asiassa kärsivät energian puutteesta, kun sokeria ei ole saatavissa riittävästi. Aivot kärsivät energian puutteesta ja se on syy, miksi hermosoluihin kerääntyy esimerkiksi amyloidia. Amyloidi ei ole syy, vaan seuraus.

Aivot voivat käyttää sokerin sijaan ketoaineita, joita syntyy rasvan hajotessa. Ketoaineet ovat 25% tehokkaampia kuin sokeri. Energialähteen muutos on tuonut huomattavan positiivisia tuloksia hoidettaessa Alzheimer potilaita. Tyydytetty rasva on ketoaineiden lähde. Erityisen tehokas on kookosrasva ja sen sisältämä kapryylihappo. Vähähiilihydraattinen ruokavalio tulisi olla dementiapotilaiden perushoito, koska se on ainoa keino ylläpitää ketoosia. Vanhemmilla potilailla potilailla LDL parantaa muistia.

Gluteiini on noussut pinnalle sen monien haittojen takia. Gluteiini on yhteydessä moniin neurologisiin sairauksiin, joista dementia on yksi. Myös autoimmuunisairaudet aiheuttavat dementiaa, mutta gluteiini on yksi autoimmuunisairauksien perussyistä. Lopuksi lyhyt videon pätkä, missä amerikkalainen kollega kertoo, kuinka hän on parantanut miehensä dementian ruokavaliolla

Näin lopuksi nimeän pahimman mahdollisen ruuan dementian kannalta. Se on kasvirasvoissa paistettu sokeroitu vehnäpulla, juuri se, mitä hyllyt notkuvat marketeissa.


Blogin aihesanat:
80 –luku, 3 –tyypin diabetes, 70 –luku, AGE, aineenvaihduntasairaus, aivot, Alzheimer, autoimmuunisairaus, B12, B6, D3-vitamiinin puute, dementia, diabetes, eksoottinen sairaus, eläinrasva, epidemia, folaatin puute, Helsingin Sanomat, hermosolu, Hesari, hiilihydraatti, inhimillinen kärsimys, insuliini, kapryylihappo. Gluteiini, kasvirasva, kasvis, kauravelli, ketoaine, kiusaaminen, kookosrasva, kritiikki, leipä, liha, linolihappo, LSD,I Iltasanomat, maksa, margariini, market, media, metabolinen syndrooma, muisti, muistisairaus, munankeltuainen, narsisti, narsistinen ylpeys, neurologinen osasto, omainen, pehmeät rasvat, pelko, propaganda, pulla, Putin, puute, rasvahappo, ruokavalio, rypsiöljy, sokeri, sokeritsaari, takinkääntö, talousahdinko, terveellinen ruokavalio, THL, tilasto-ohjelma, transrasvat, tuki, tukijoukko, tulehdus, tulosvastuu, uutistoimitus, valtiovarainministeriö, vanhainkoti, vehnäpulla, verensokeriarvo, vihreät kasvikset, virallinen ruokavalio, virus, vitamiini, voi, vähärasvainen ruokavaliosuositus, vähärasvaisuus, väitöskirja, YLE

Edellinen Seuraava