Käyttäjätunnus (sähköpostiosoitteesi)
Salasana

BLOGIARKISTO

Aihesanalista

© 2012-2021 Tekstit Antti Heikkilä
Powered by NettiSite


Kirjoitettu 30.12.2007

OMALLA KOKEMUKSELLA EI OLE MERKITYSTÄ

Sain sähköpostia Jouluna. Susanna kertoo samasta mitä monet muutkin ovat kokeneet. Potilaiden omilla kokemuksilla ei ole mitään merkitystä lääkäreiden mielestä vaikka tulokset olisivat erinomaisia. Lääkäreiden maailmankuva muotoutuu ylhäältä annetun tiedon pohjalta. Lääketieteestä on tullut uskonto, jossa oikeaoppinen teologia ajaa kaiken yli. Kyky tehdä havaintoja ja johtopäätöksiä ympäröivästä todellisuudesta on valitettavasti katoamassa.

Kuuluisa sosiaalipsykologi Leon Festinger puhui aikoinaan kognitiivisesta dissonassista, mikä tarkoittaa kansankielellä sitä, että ihmisillä on taipumus vastustaa kaikkea uutta mikä on riitasoinnussa heidän aikaisemmin oppimansa kanssa. Tänä internetin hakukoneiden aikana onkin aiheellista kysyä josko lääkäreitä vaivaa asennevamma tietoa kun saa helposti muualtakin kuin lääketehtaiden tilaisuuksista. Palaute:

5-vuotiaasta sairastamani astma on ollut oireeton jo pitkään kun siirryin hiilihydraattitietoiseen ruokavalioon.Onko tätä asiaa tutkittu missään?Olen itse kysynyt asiaa monilta lääkäreiltä. Kaikki muut paitsi yksi eivät ole halunneet ottaa kantaa asiaan muuten kuin toteamalla että ruokavaliolla ei voi olla mitään tekemistä astman kanssa. Yksi sanoi että "kyllähän sillä voi olla jotain merkitystä, tietyt ruoka-aineet voivat ylläpitää elimistössä tulehdustilaa."

Miksi olen 5-vuotiaasta saakka kärsinyt astmasta, miksi kukaan lääkäri ei ole koskaan sanonut että ruokavaliomuutoksella voisi olla vaikutusta asiaan?

Susanna

Edellinen Seuraava