Käyttäjätunnus (sähköpostiosoitteesi)
Salasana

BLOGIARKISTO

Aihesanalista

© 2012-2021 Tekstit Antti Heikkilä
Powered by NettiSite


Kirjoitettu 15.12.2011

PAAVIEN NARSISMI

Historiassa on ollut tilanteita, jolloin vallanpitäjien ja heidän vasalliensa narsismi on joutunut koville. Galileio oli ensimmäinen, joka loukkasi ihmisten ylpeyttä kertomalla, ettemme olleetkaan mikään maailmankaikkeuden napa, vaan yksi osa jossakin suunnattomassa koneistossa. Vallanpitäjät kieltäytyivät katsomasta taivasta hänen kaukoputkensa läpi, kun olivat varmoja oman maailmankuvansa absoluuttisesta totuudesta. Vallanpitäjille oli yhdentekevää, kiersikö maa aurinkoa vai päinvastoin. Vaaralliseksi Galileion teki hänen väitteensä, että totuus on löydettävissä ainoastaan havaintoja tekemällä, eikä se tule ylhäältä ilmoituksena, kuten virallinen dogmi selitti.

Toisen loukkauksen aiheutti Darwin, joka kertoi, että ihminen ei olekaan luomakunnan kruunu, vaan sukua apinalle. Edelleenkin Darwinin ajatukset aiheuttavat mielten kuohuntaa. Viimeisen niitin iski Freud, joka kertoi, ettei ihminen ole herra talossaan, vaan omien tiedostamattomien viettiensä heittopussi. Tämä oli jotain, mitä ihmiskunnan enemmistö ei voi sietää edelleenkään. Freudin näkemys oli kuin pisteenä i:n päällä tässä paavillisten narsismin loukkausten sarjassa. Freudin mukaan ihminen joutui kohtaamaan todellisuutensa yksin ilman selityksiä ja teologioiden tukea. Mistään ei voi olla varma, vaikka kuinka nuoleskelisi ylempiään ja pyrkisi äärimmäiseen hurskauteen. Jokainen meistä on kuin Raamatun Job, jonka elämästä Jumala löi vetoa saatanan kanssa.

Havainnot sysäsivät ihmisen aste asteelta epävarmuuteen, joka on todella sietämätön olotila. Sen sijaan, että olisi mukautunut aikuisen ihmisen tavoin tähän elämän tosiasiaan ja kuoleman väistämättömyyteen, ihminen pakeni helppoheikkien johdattelemana pakkomielteen omaisesti kuviteltuun varmuuteen. Niin syntyi fasismi ja kommunismi ajatuksena kasvattaa uusi uljas ja peloton ihminen, maailman itsevarma herra, ohi biologisen todellisuuden.

Vaikka olemme päässeet noista ajoista, niin edelleen sama varmuuden pakkomielle jatkuu. Lääketiede on tästä yksi hyvä esimerkki. Valtaosa lääkärikunnasta torjuu Freudin ajatukset ja on paennut pillereiden näennäistodellisuuteen. Serotoniinista on tullut sielun ainoa selitys.

Äärimmilleen yksinkertaistettu elämänmalli avaa markkinat Puskan, Uusituvan ja Fogelholmin tapaisille: Kunhan syöt mitä käskemme, pelastut. Tämä uskonto sijoittaa ihmisen margariinipurkin ja statiinipillerin väliseen epämääräiseen maastoon. Pelko myy. Siksi ihmiset mättävät statiineja, ja kolesterolin mittaamisesta on tullut elämän keskeinen sisältö: kun saavutan suositellut arvot, kohtaan armon ja pelastun. Pohjimmiltaan suurin osa lääkärikuntaa on muuttunut tämän uususkonnon papeiksi. Valkoinen takki on korvannut mustan kaavun ja statiinipilleri öylätin. Olemme palanneet takaisin Galileion aikaan. Potilaan realiteettien havannoimisen sijaan tulee totuus jälleen ilmoituksena, ei ehkä niin ylhäältä kuin ennen, mutta lääketehtaiden toimistopilvenpiirtäjän huipulta.

Vähärasvaisen liikkeen paavi Puska esiintyi MTV:n uutisissa.

www.mtv3.fi

Kuinka ollakaan, suomalaiset ovat Pohjoismaiden lihavin kansa, vaikka ovat noudattaneet uskonkappaletta tunnontarkasti, mistä todisteena kymmenien metrien margariinihyllyt kaupoissa. Jotain on siis pielessä, mutta Puska selitti, kuten papit ennen, että syy on kansan kun syövät karkkia (ei siis enää eläinrasvoja!). Selitykset muuttuvat jatkuvasti. Sen pitäisi nyt viimeistään herättää epäilyt, että jotain on pahasti pielessä. Moinen johtaja saisi avoimilla markkinoilla välittömästi kenkää, kun tulos osoittautuikin täysin vastakkaiseksi kuin mitä varten johtaja palkattiin. Sama lihavuusilmiö on todettu Yhdysvalloissakin. Arvioiden mukaan yli 200 miljoonaa on toteuttanut tätä uskomushoitoa. Yli puolet heistä on huomattavan ylipainoisia. Että silleen. Siellä sentään ei puhuta karkeista mitään. Ollaan vain hiljaa ja kehitellään lisää lääkkeitä. Suunnaton sosiaalinen kokeilu ihmisten terveydellä on todellinen floppi ja tragedia.

Puska haluaa keikkua virassaan ministereiden Risikon ja Guzeninan siunauksella bysanttilaisen tavan mukaisesti ainakin vuoden 2012. Silloin tulee kuluneeksi 40 vuotta, kun nuori lääkärin kloppi Pekka Puska junaili itselleen osittain Kekkosenkin myötävaikutuksella uransa jättipotin Pohjoiskarjalassa. Messuhallissa järjestetään suuret juhlat ministerien kera ja musiikista huolehtii poliisien torvisoittokunta.

On käsittämätöntä, kuinka media ei todellakaan kaiva Pohjois-Karjala-projektin todellisuutta esille. Se on todellinen suuri kupla.

Kyllä Savon maasta älyäkin löytyy, vaikka sitä on yritetty työntää pirtin perälle häiritsemästä herrojen rauhaa. Se, että Savon Sanomat julkaisi professori Markku Myllykankaan mielipiteen, on todellinen ihme:

www.savonsanomat.fi

Toinen ilmiö, joka vie meidät takaisin Galileion aikaan, on tämä VHH -asia. Ruokavaliota noudattavia ihmisiä pilkataan ja parjataan. Valkotakkipapit suorastaan raivoavat ihmisille, jotka ovat saaneet takaisin terveytensä väärällä tavalla. Näiltä kerettiläisiltä ihmisiltä kielletään jopa hoidot, jos he eivät suostu ottamaan vastaan oikean opin ehtoollispillereitä.

Terveyspaavin kardinaalit ja kirkon siunaamat luotettavat tutkijat edelleenkin kieltäytyvät katsomasta kaukoputkeen, joka kertoisi, mitä maailmassa todella tapahtuu. Kardinaali Uusitupa toteaa näistä kerettiläisistä, että humpuukia ja kaukoputkeen katsomisesta, että hänellä on parempaakin tekemistä.

Kaukoputkeen katsominen voisi syöstä Uusituvan kaltaiset epävarmuuden ja jopa toivottomuuden kierteeseen. Suurella vaivalla rakennettu keinotekoinen varmuus kaiken hallinnasta romahtaisi. Sitä ei lapsen mieli kestä. Ei ole mitään mihin nojata, kun ei ole otetta omasta itsestä, vaan on rakentanut elämänsä nojautuen veljeskuntien tukeen ja uskomuksiin.

Paavin joukot ovat aktivoituneet: Hyvä Terveys -lehdessä oli artikkeli Karppaa viisaasti. Koko juttu oli tyrmistyttävä. Taistelupari Uusitupa–Schwab esitti karppauksena runsashiilihydraattisen ja vähärasvaisen ruokavalion! Siis täydellistä vääristelyä ja ihmisten mielten sekoittamista. Tämä, jos mikään, osoittaa että kysymys on todella uskonnosta. Sanomilla ei ole mitään tekemistä itse lehden sisällön kanssa, kunhan toimittaa sen. Lehti on sylttytehtaan Pravda. Lehden taustalla on mm. Duodecim, joka on ollut demari Jussi Huttusen manipuloitavana vuosikausia. Se, että esimerkiksi Suomen Kulttuurirahasto on mukana moisessa, on todella järkyttävää. Toimitusneuvostossa on kuinkas ollakaan Ursula Schwab.

Tässä uususkontojen sarjassa muutama sana ilmastokysymyksestä ja Itämerestä. Molemmat ovat asioita joilla meitä kaikkia syyllistetään ja kyykytetään. Uusin hype on väite, että karppaus saastuttaa Itämeren. Todellinen härski vale. Olen harrastanut sukellusta 70-luvulta lähtien ja nähnyt Suomen rantavesien saastumisen, joka on johtunut ja johtuu edelleen peltojen ylilannoituksesta. Rypsit ja muut ne vasta saastuttavat vesiä! Joten lyökääpä ”tutkijat” faktaa pöytään. Pitäisi antaa moisille kenkää.

www.iltasanomat.fi

Ilmasto on asia, joka tulee upottamaan Euroopan, ellei löydy vastuuntuntoisia politiikkoja, mikä on ilmeisesti turha toive kun ovat ryssineet taloudenkin täysin kuralle. Kukaan ei ota vastuuta mistään, kuten Korkmankin osuvasti sanoi: paloauto on palopaikalla, mutta kukaan ei ole halukas vetämään letkuja. Eurooppa maksaa suunnattomia summia päästöistä, joiden kuvitellaan olevan haitallisia, eikä kukaan tiedä, mihin nuo rahat menevät. Jokaisen pitäisi herätä jo siihen tosiasiaan, että ensin puhuttiin ilmaston lämpenemisestä ja nyt vain ilmaston muutoksesta, jonka nimikkeen alla voi kätevästi selittää mitä tahansa. Jos puhutaan tieteestä, pitäisi olla täsmällinen ilmaisu siitä, mistä puhutaan. Termin muokkaus todistaa vain, ettei ole kyetty faktisesti osoittamaan ilmaston lämpenemistä eikä etenkin ihmisen osuutta mahdollisiin muutoksiin. Mutta, kuten kunnon uskonnolle on tapana, syyllinen olet sinä.

Kanadassa löytyy vielä päätöksentekokykyä. Siellä maa erosi koko touhusta. Sikäläiset eivät näe mitään mieltä maksaa humpuukista. Mutta Suomi maksaa, vaikka on pian persaukinen. No, miten on Soini, eikö Rooman paavi pistä näitä kerettiläisiä kuriin, vaan kuuluuko hänkin tämän hypen sisäpiiriin?

www.mtv3.fi

Täytyy sanoa, että huumorini Soinen suhteen on lopussa. Soinien tapaisia kavereita näkee kapakoiden perällä selittämässä suureen ääneen pöydässä istuville ukoille, miten maa makaa ja mitä pitäisi tehdä ja kuinka typeriä päätöksiä tehdään. Mutta, jos kysyy, että mitä sijalle, vastaukseksi saa ylimielisen röhönaurun uskollisen kaveripiirin taustakuoron säestämänä. Näiltä tyypeiltä puuttuu vastuu, ja jos töistä puhutaan, niin sitten luimistelevat ja siirtyvät muualla. Näitä öykkäröiviä jätkiä löytyy joka kylästä. Yhteistä heille on myös kokemattomuus todellisesta työnteosta. Poliittisena eläimenä menettää kyvyn ymmärtää elämän realiteetteja. Soini vetää tuhon linjaa tarjoamatta mitään vaihtoehtoa. Tietysti tämä sopii maan monille kateellisille ja kaunaisille, jotka eivät halua nähdä sitä vähääkään mitä muilla on, joten menkööt kaikki vain päin helvettiä.

Ei Soini ainoa ole. Vastuuttominta pikkukylän poliittista peliä harrastavat ennen kaikkea demarit. Urpilainen mellestää tanttana Euroopan salongeissa esittäen idioottimaista vaatimusta täydellisestä yksimielisyydestä EU:n talousasioissa päätöksenteossa enemmistöpäätöksen sijaan. Jos asian vääntäisi rautalangasta, niin Urpilaisen vaatimus tarkoittaa sitä, että väärinpelaajaa ei voi panna kuriin enemmistön päätöksellä, vaan tämä saa jakaa vaikka olisi eri mieltä muiden kanssa. Urpilaisen ajatus on lastentarhatasoa eli että ollaan nyt kaikki lapset kilttejä, kun täti sanoo. Kaiken lisäksi hän uhkaa vetää lelunsa pois, jos hänen kitinäänsä ei kuunnella, seurauksista viis. Mutta demarithan ovat osoittaneet todellista ulkopoliittista neroutta kautta aikojen. Nykyisellä presidentillä ja ulkoministerillä, molemmilla, on porttikielto Valkoiseen taloon. Pannaan pää pussiin, suljetaan ikkunat länteen ja luodaan oma pieni Lounais-Euroopan DDR, mistä demareilla on vahva kokemus. Mutta mitähän duunarit sanovat, kun superlama iskee näiden kyvyttömien poliitikkojen touhujen seurauksena?

Nuoresta iästään huolimatta todellinen mies menneisyydestä on Arhinmäki, joka pelottelee Natolla. Miksei jätkä puhu positiivisia ja ylistä YYA-sopimusta? Olisi looginen, sillä me emme pärjää Venäjän diktatuuria vastaan yksin ilman Naton apua. Kun Nato on mörkö, niin liittykäämme Venäjään. Näin toteutuisi monen unelma.

www.iltasanomat.fi

Edellinen Seuraava