Käyttäjätunnus (sähköpostiosoitteesi)
Salasana

BLOGIARKISTO

Aihesanalista

© 2012-2021 Tekstit Antti Heikkilä
Powered by NettiSite


Kirjoitettu 20.12.2007

PERSONAL TRAINER

Tuttavani pelaa golfia. Hän pelaa golfia kävelyn takia. Niin hän kertomansa mukaan kävelee 800 kilometriä vuodessa. Muuten hän ei liikkuisi lainkaan. Kaverin selitys ontui sillä ymmärtääkseni ihmiset pelaavat koska pitävät pelistä. Eihän golfissa ole muuten mitään mieltä. Ilmeisesti vanha luterilainen ajattelu on tunkeutunut myös liikuntaan. Ei saa nauttia vaan otsa hiessä on painettava eteen päin. Ihmiset eivät edelleenkään uskalla enää kertoa tunteistaan vaan kaikki täytyy kietoa järjen ja selittelyn ympärille vaikka pelissä löisi pallon laakista reikään.

Itse en pelaa mutta kävelen paljon koska pidän siitä. Kävellen näkee, tuntee, kuulee ja haistaa kaikenlaista. Lisäksi kävellessä ajatukset jäsentyvät ja syntyy monia uusia ideoita. Pelaaminen vain häiritsisi mietiskelyä.

Minulla on jopa oma henkilökohtainen kävelyohjaaja. Hänen nimensä on Matti. Matti on italialainen sienikoira, hienommalta nimeltään Lagotto Romagnolo. Matti vaatii kävelyä vähintään kolmesta kilometristä kahteentoista joka päivä satoi tai paistoi. Isäntä saa kulkea sitten narun päässä. Hänen kanssaan siis kertyy kilometrejä vähintään yli tuhat ja jopa neljä ja puolituhatta vuodessa. Kaikki tämä ilman urheiluvälineitä tai mailoja ja mitään klubimaksuja.

Matti on nuuskivaa sorttia. Hän on innokas lukemaan kaikki kulmien ja puskien meilit. Välillä mennään vauhdilla ja välillä hitaammin. Reittejä ei tarvitse itse miettiä ja niin syntyy tilaa omille ajatuksille. Sen kun vain kulkee Matin perässä.

Näitä trainereita löytyy mitä erilaisimpia malleja ja eri tarkoituksiin. On sellaisia jotka pistävät liikkumaan jopa kymmenen tuhatta kilometriä vuodessa ja joiden perässä on vaikea pysyä vaikka ajaisi polkupyörällä. Laiskemmille on sitten tarjolla hipsuttavia otuksia.

Matti hoitaa myös mieltä. Hän on aina iloinen kun tulee kotiin ja rapsuttaa saa vaikka kuinka paljon. Matin kanssa ei tarvitse olla yksin sillä kaikkien koirien ystävien kanssa syntyy aina juttua. Matti tunnistaa erehtymättä kaikki nuo ystävät. Ikävät tyypit ohitetaan ja pahimpien kohdalla muristaan.

HYVÄÄ JOULUA KAIKILLE

Edellinen Seuraava