Käyttäjätunnus (sähköpostiosoitteesi)
Salasana

BLOGIARKISTO

Aihesanalista

© 2012-2021 Tekstit Antti Heikkilä
Powered by NettiSite


Kirjoitettu 07.09.2009

PFIZER JA MONSANTO – LÄÄKE- JA RUOKATEOLLISUUDEN ”SUURET SAATANAT”

Vietin osan lapsuuttani isoäidin luona Kangasalla. 50-luvulla elämä maalla oli tyystin erilaista kuin nykyjään. Ihmisillä oli aito suhde kaikkeen heidän ympärillään olevaan. Suhde luontoon ja kaikkiin eläimiin oli lähes hengellinen pelkän rationaalisen toiminnan lisäksi. Eläimiä, kasveja, metsää ja vesistöjä kohdeltiin periteisellä, oikeaksi koetulla tavalla. Asioita hoidettiin kuin oli totuttu hoitamaan satoja vuosia aikaisemmin. Juuri isoäidiltä opin kunnioituksen kaikkea elämää kohtaan. Vaikka isoäiti ei ollut järin uskonnollinen, hänen mukaansa perinteiden rikkominen oli saatanan töitä.

Monsanto ei sano monelle mitään, mutta se on jättiläinen, joka on ulottanut lonkeronsa kaikkialle, mikä koskee ruokaa. Monsanto elää rikkaruohomyrkyistä ja muista kemikaaleista ja on geenimanipuloidun ruuan päällepäsmäri maailmassa. Monsanton hittimyrkky on glyfosfaatti- niminen kemikaali. Se imeytyy lehtien kautta kasviin ja tunkeutuu juureen tappaen koko kasvin. Tietysti aine on ”vaaratonta”, kas kun ei terveysruokaa.

www.monsanto.com

Firman nettisivuilla kehitysmaan viljelijät hymyilevät, kun Monsanton ansiosta asiat menevät hyvin. Muutenkin firma esiintyy ihmiskunnan suurena pelastajana.

Meille markkinoidaan GM -ruuan edistyksellissyyttä mutta todellisuudessa kyseessä on todellinen huijaus. Viljaa manipuloidaan, jotta se kestäisi enemmän glyfosfaattia ja luontoa lisää myrkyttämällä saataisiin oivallisia satoja ilman rikkaruohoja. Insinöörimäisen nerokasta. Todellisuudessa geenit siirtyvät lajista toiseen, ja rikkaruohotkin alkavat kestää enemmän glyfosfaattia. Mutta firman mielestä se on hyvä asia sillä se lisää bisnestä. Siemenistä maksetaan rojalteja, ja lisääntynyt kemikaalien käyttö sen kuin vain paisuttaa Monsanton kassaa.

Asialla on lisäksi muitakin puolia. Monsanton toimet ovat aiheuttaneet todellisia tragedioita. Köyhät kehitysmaiden viljelijät ovat joutuneet epätoivoiseen velkakierteeseen. Intiassa tuhannet viljelijät ovat tehneet itsemurhan velkojen takia. Mutta sehän on vain hyvä asia sillä niin aukeaa maat ja mannut Monsanton bisneksille. www.independent.co.uk

www.monsantowatch.org

Sellaista on nykyajan köyhäinapu. Suosittelen lämpimästi John le Carrén kirjaa Uskollinen puutarhuri 2002 (Constant gardener), joka kuvaa realisesti, mitä valkoinen mies kehitysmaissa todellisuudessa puuhaa. Le Carré, oikealta nimeltään Dawid Cornwell, on tehnyt pitkän uran Iso-Britannian tiedustelupalvelussa. Hän jos kukaan tietää, mitä paskasakki puuhastelee selkämme takana.

Moni huomasi, että Suomen rasvaprofessoreiden todellinen voitelija ja kummisetä Pfizer sai kunnon rapsut:

www.hs.fi

Uuden Rooman uusi keisari Obama I huomasi, ettei maailmaa valloitetakaan huijaamalla, vaan moisessa touhussa voi tulla pahasti omaan takkiin. Roomankin asukkaat ovat alkaneet napista ylihintaisia turhia lääkityksiä, roskaruokaa ja työttömyyttä vastaan, joten leipää ja sirkushuvia -periaatteen mukaan täytyi tehdä jotain. Siksi röyhkeintä täytyi ojentaa jollain tavalla.

HS kuittasi asian heppoisesti, mutta todellisuus on karmeampi kuin konsanaan on uskallettu puhua. Sakot eivät tulleet pelkästään vääristä mainoksista, vaan kaikki mitä tehdas on puhunut, kuten esimerkiksi toitotus Suomen professoreiden mielilääkkeestä Lipitorista, on valetta. Myös lahjonta oli yksi syy sakkoihin. Siis voi kysyä mihin perustuu suomalainen asiantuntijatietämys lääkkeistä, joita tällä hetkellä 600 000 suomalaista on pakotettu syömään. Eikö jo vihdoin yleinen syyttäjä tai joku voisi miettiä, kuka maksaa, mitä ja kenelle?

Tiedän, että lääketehtaan tilien tutkiminen on hankalaa sillä erään syväkurkun mukaan tehtaiden tilit on hajautettu Euroopan eri maiden välille. Esimerkiksi suomalaisen professorin ja hänen tyttö- tai poikaystävän ensimmäisen luokan matka Tahitille saattaa löytyä tehtaan Espanjan toimistosta. Siis todellista mafiaa parhaimmillaan tämä kansainvälisyys. Mutta Suomi ei ole mikään oikeusvaltio, ellei näitä asioita ruveta tutkimaan tosissaan. Ei ole kovinkaan kauan siitä kun eräs Helsingin yliopistollisen keskussairaalan professori pisti lääketehtaiden koko ”tutkimuskassan” omaan taskuunsa. Kysymys ymmärtääkseni oli sadoista tuhansista. Asiasta kirjoiteltiin jonkin aikaa mediassa, mutta mihinkään toimenpiteisiin viranomaiset eivät ryhtyneet.

Sellaista on elämä lahjomattomassa Suomen maassa. Pfizer on kaiken lisäksi löytänyt kehitysmaat Monsanton lailla. Lääkekokeet tehdään nykyisin pääasiassa maissa, joiden viranomaiset vaikenevat rahasta. Kokeita voi siis tehdä täysin vapaasti seurauksista välittämättä. Tuhansia on kuollut kokeilujen takia. Vain harva tapaus pääsee julkisuuteen:

www.hs.fi

Että sellaista on tämä lääketiede nykyaikana.

Olen optimisti. 60-luvun nuorena haluan valaa ihmisiin hieman uskoa tulevaisuuteen. Bob Dylan on Leonard Cohenin ohella jääneet suosikeiksini:

www.youtube.com

Että sellainen perkele on tämä kristityksi itseään sanova valkoinen mies. Mutta onhan Kiina nousussa. Ehkä on vallan vaihdon aika sillä olemme epäonnistuneet surkeasti meille uskotun puutarhurin tehtävässä.

Edellinen Seuraava