Käyttäjätunnus (sähköpostiosoitteesi)
Salasana

BLOGIARKISTO

Aihesanalista

© 2012-2021 Tekstit Antti Heikkilä
Powered by NettiSite


Kirjoitettu 08.04.2010

POHJOIS-KARJALA – TUTKIMUS JA PUSKA

Kansalliset myytit istuvat sitkeässä, kuten että yksi suomalainen vastaisi kymmentä ryssää ja Puskan Pohjois-Karjala -projekti olisi kansainvälisestikin mitattuna käänteentekevä ennaltaehkäisevän terveydenhoidon tutkimus. Myyteistä en tiedä, mutta ensimmäistä väitettä on vaikea uskoa todeksi, jos seuraa vaikka lätkämatseja. Suomalaiset yleensä itse ryssivät ylivoimatilanteissa maalin tekopaikat Suomi-Venäjä otteluissa, joten se siitä yksi vastaan kymmenen. Tuosta toisesta nyt sitten enemmän.

Yksi merkillepantava ja merkillinen seikka koskien Pohjois-Karjala - tutkimusta on, ettei sitä löydä mistään, vaikka kuinka yrittäisi hakukoneilla etsiä sitä tiedon viidakosta. Luulisi että moinen opus olisi käännetty suomen kielelle ja jaettaisiin jokaisen kotiin. Tutkimus muistuttaakin maagisia mormonien kultaisia tauluja, jotka herra Smith sai suoraan Jumalalta ja joihin koko oppi sitten on rakentunut. Smithiä lukuun ottamatta kukaan kuolevainen ei ole tosin nähnyt noita tauluja. Sehän kuuluu asiaan, muuten katoaisi hohto ja mystiikka.

Ensimmäinen särö tähän kansalliseen uskontoon tuli tanskalaisruotsalaisen lääkärin Uffe Ravnskovin taholta, kun hän lyttäsi koko suoman kansan pyhän uskomuksen kirjassaan Kolesterolimyytti. Ensimmäisen version kirjasta julkaisi Art House 90-luvulla. Teos sai suomalaisen low fat -uskontoa vaalivat professorit raivon valtaan. TV 1:n silloinen A-studio teki aiheesta ohjelman, missä professorit saivat purkaa raivoaan. He halusivat kieltää kirjan. Pyhiä arvoja ei saanut loukata. Nyt oltiin tekemässä uljasta uutta ihmistä, jolla verisuonet eivät kovetu, eikä veri kokkaroidu. Se ei ollut naurun asia. No, toimittajat sitten polttivat piruuttaan Uffen kirjan ohjelman lopuksi, ihan vain näyttääkseen, että low fat -uskonto saa samoja mittasuhteita kuin 30-luvun Saksan kirjaroviot.

Rasalas julkaisi kirjan uudistetun laitoksen 2006. Jälleen kirja aiheutti hepulin. Nyt tällä kertaa aiheeseen tarttui Suomen Kuvalehti. Tutkiva journalisti Kustaa Hulkko parjasi Uffe Ravnskovin lehdessä todella poikkeuksellisen limbolla tavalla, jollainen hakee vertaistaan suomalaisessa lehtimaailmassa. Toimittaja ei ollut edes lukenut kirjaa, mutta kirjoitti siitä huolimatta. Referoin Hulkkoa blogissani, jonka seurauksena sain aggressiivisen sähköpostin lehden juristilta. Tarvittaessa julkaisen sen, mutta juristinkin olisi syytä miettiä, että Hulkko syyllistyi törkeään julkiseen parjaukseen Ravskovin suhteen. Ihan piruuttaan oheisena sama juttu uudestaan. Miten on lukijat? Onko kyseessä asiallinen arvio? Lukekaa ihmeessä Uffen kirja niin luulette ja uskotte vähemmän.

www.anttiheikkila.com

www.rasalas.fi

Aiheesta löytyi brittien tekemä selkeä ja tyhjentävä analyysi koko projektista. Siellä päin maailmaa osataan pöytätavat ja small talk, mitä taas Hulkon tapaiset eivät kuunaan päivänä opi ja ymmärrä. Mutta jos tuon brittien ajatukset Puskan tutkimuksesta kääntäisi ymmärrettävään muotoon, niin tutkimus on täysi nolla.

ije.oxfordjournals.org

Kun suomalaiset uskovat nykyisin professoreihin enemmän kuin Jumalaan ja monella on kielivaikeuksia, niin esitän asian mahdollisimman selkeästi kuvan kera jota jokainen voi päätellä mistä oikein on kysymys.

Kun Pohjois-Karjala tutkimus alkoi 70-luvun alussa oli sydän- ja verisuonitautikuolleisuus laskussa koko läntisessä maailmassa ja myös Suomessa. Eli kun noita käppyröitä katselee oli alamäki alkanut sydäntautien suhteen koko maassa. Siis Puska pääsi touhuamaan laskevan trendin aikana sillä vaikka hän olisi ainoastaan leikannut paikkakunnan ukoilta varpaankynnet olisi tulos ollut sama. Kunnon tieteelliseen tutkimukseen kuulu myös ns. verrokkiryhmä, joka tässä tapauksessa oli Kuopion lääni. Pohjois-Karjalassa häärättiin sitä sun tätä, joka on jäänyt epäselväksi, mutta oleellista oli, että ihmiset söisivät kevyemmin. Luoja tietää mitä se sitten tarkoitti, sillä kilo margariinia painaa yhtä paljon kuin kilo voita. Voi kuitenkin korvattiin margariinilla ja samalla alkoi Suomen maatalouden alasajo.

Kun sitten tutkimus loppui havaittiin sydäntautien vähentyneen, Hurraa, eläköön margariini !! Mutta totuus oli se että Kuopiossa missä ei tehty mitään sydäntautien määrä laski enemmän ja kun katsoo kuvaa sama tapahtui koko maassa. Tästä taas Puska ei ole puhunut meille mitään. Nyt voidaan tehdä pari päätelmää. Meitä on joko huijattu tai siten asia on niin, että Sankari Puskan toimet Pohjois-Karjalassa saivat aikaan positiivisen parantumisen aallon koko maahan. Karjalan margariini romautti koko maan sydäntautitilastot. Ei tässä vielä kaikki. Myös muualla Länsi-Euroopan maissa aina Amerikkaa myöten tilanne eteni samalla tavalla. Siis meillä on Suomessa todellinen ihmemies, samanlainen kuin tuo Pohjois-Korean hole-in-one Kim.

Näinhän on meille uskoteltu kymmeniä vuosia ja edelleen kaikki kovien rasvojen haittoihin ja kolesterolilääkkeisiin uskovat professorit pitävät tiukasti kiinni tästä myytistä, sillä se on koko low-fat teollisuuden elinehto. Julkisesti Puska toistaa edelleen mantraa tuhannesta tutkimuksesta, jotka todistavat kovien rasvojen olevan vaarallisia. Kukaan ei tosin ole nähnyt noita tutkimuksia kuten eivät mormoonit noita kultaisia tauluja. Ei tietenkään. Olet hölmö jos edes kyselet niiden perään. Ota vain kiltisti lääkkeesi ja mene nukkumaan. Jos ei nukuta niin ota lisää pillereitä.

Kukaan järkevä ihminen ei voi väittää, että Puskan tutkimus todistaisi mitään todellista. Ei voi ajatella, että puuhastelu Pohjois-Karjalassa, olisi vaikuttanut millään tavalla sydäntautien myönteiseen kehitykseen. Vaan muutos parempaan on joutunut jostakin muusta syystä, jota ilmeisesti ei haluta tutkia ja huomioida. Siten kaikki puheet rasvoista on täysin perusteettomia kuten nykyiset ruokasuositukset, jotka eivät perustu mihinkään faktaan ja ovat vastoin ihmisen fysiologian todellisuutta. Ei ihme että meillä on diabetes epidemia ja syövän sekä sydäntautien suhteen tilanne on ennallaan kaikista julistuksista huolimatta. Todellisuutta ei haluta myöntää sillä moni professori Puskan lailla on noussut asemaansa valheellisen teorian avulla. Kun siten todellisuus on osoittautunut muuksi kuin on haaveiltu on paettu mystiseen geeniselittelyyn. Kun meidän teoria ei toimi niin vika on potilaissa. Tämä taas on johtanut ennennäkemättömään lääkitsemiskierteeseen. Tämän teoreettisen mallin mukaan täysin terveitä ihmisiä lääkitään loppuiäksi, mikä on lääketieteen etiikan vastaista. Pohjois-Karjala tutkimus ja koko low-fat uskonto on klassinen esimerkki suurenluokan kusetuksesta. Ehkä parhaiten koko touhua kuvaa tuo brittien ajatus: Hanurista koko Pohjois-Karjala tutkimus. Joten syökää rauhassa voita sillä nykytutkimuksen mukaan se estää muun muassa dementiaa.


Blogin aihesanat:
A-studio, diabetes, ennaltaehkäisevä, Jumala, jääkiekko, kirjarovio, kolesteroli, Kolesterolimyytti, kuolleisuus, Kustaa Hulkko, low fat, maatalous, margariini, mormoni, mystiikka, myytti, opus, Pekka Puska, Pohjois-Karjala, Rasalas, rasva, rovio, small talk, sydäntauti, syöpä, tutkimus, Uffe Ravnskov, uskonto, vale, verisuoni, verisuonitauti, verrokkiryhmä, voi, YLE

Edellinen Seuraava