Käyttäjätunnus (sähköpostiosoitteesi)
Salasana

BLOGIARKISTO

Aihesanalista

© 2012-2021 Tekstit Antti Heikkilä
Powered by NettiSite


Kirjoitettu 27.10.2011

PROFESSORI UUSITUPA SEKOILEE TOSIASIOIDEN SUHTEEN

Viimeaikoina lähes joka lehti on antanut tilaa professori Matti Uusituvan raivolle vähähiilihydraatista ruokavaliota vastaan. Vastoin akateemisia tapoja Uusitupa lataa lähes psykoottisella vimmalla vasemmalta ja oikealta vailla mitään todellista faktaa, väristelee todellisuutta ja pelottelee ihmisiä väitteillä, jotka ovat enemmänkin hänen fantasiansa tuotetta kuin tosiasioita tästä maailmasta.www.iltalehti.fi Iltalehdessä on peräti kolme Uusituvan nimeämää kohtaa, miksi VHH olisi vaarallinen.

  1. RUOKAVALION YKSIPUOLISUUS Suojaravintoaineiden saanti voi olla vähähiilihydraattisessa ruokavaliossa puutteellista. Karppaaja jää ilman välttämättömiä kivennäis- ja hivenaineita sekä tiettyjä tarpeellisia vitamiineja. Todellista puppua. Professorin kuuluisi nimetä, mitä vitamiineja ja mineraaleja VHH-ruokavaliosta puuttuu. Virallisesta ruokavaliosta sen sijaan puuttuu paljon, etenkin rasvaliukoiset vitamiinit kuten D-3 ja K-2. Ei ole ihme, että osteoporoosia tavataan jo lapsillakin, jotka on pakotettu syömään margariinia.
  2. TÄYSJYVÄVILJAN KARTTAMINEN Tämän maan ravintovastaavilla on pakkomielle täysjyväviljojen suhteen. Professorit Uusitupa ja Fogelholm voisivat julkisesti esittää, mitä ihmeellistä on täysjyväviljoissa. Japanilaiset eivät ole kuulleetkaan ruisleivän ihanuudesta ja he elävät pitempään kuin suomalaiset. Täysjyvävilja nostaa verensokeria enemmän kuin valkaistu vilja ja molemmat enemmän kuin puhdas sokeri. Sehän on todella terveellistä, eikös juu. On todella härskiä väittää, että viljojen poisjättö aiheuttaisi II-tyypin diabetesta ja syöpää. Leipä ja viljat lihottavat ja vievät kohti metaboolista syndroomaa, diabetesta ja ennenaikaista kuolemaa. Professorit ovat unohtaneet, että viljat myös sellaisenaan aiheuttavat todella hankalia ja vaarallisia oireita suurelle osalle väestöä. Suolitaudeista on ennustettu seuraavaa suurta suomalaista kansantautia.
  3. KOVAT RASVAT Kovista rasvoista on tullut pakkoneuroosi suurelle joukolle lääke- ja ruokateollisuuden sponsaamia professoreita. Moneen kertaan on todettu, ettei eläinrasvoista ole mitään haittaa, mutta sen sijaan Uusituvan kehumista kasvirasvoista on. Niiden syntilista on pitkä. Uusitupa ei ole perehtynyt tai vaikenee Oliver Weingärtnerin tutkimuksesta:www.ncbi.nlm.nih.gov Weingärtner toteaa, että nämä kasvistanoleilla höystetyt supermargariinit alentavat kylläkin kolesterolia jonkin verran, mutta samalla lisäävät yli tuplasti sydänkuolleisuutta. Uusitupa on toimillaan tukenut juuri näiden keinorasvojen markkinointia. Professori on tuijottanut vain yhtä pientä muuttujaa, kolesterolia, sen sijaan, että olisi selvittänyt, mitä potilaille todellisuudessa tapahtuu. Mutta potilaathan ovat sivuseikka akateemisessa paperitodellisuudessa.Uusituvan käsitys maitorasvoista on täysin virheellinen, ellei hän suorastaan valehtele. Professoritason ihmisen pitäisi tietää, mitä tutkimuksia alalta on tehty. Maitorasvat vähentävät sydänkohtausriskiä. Joten Uusitupa, missä ovat näytöt kansan pelottamiselle? www.ncbi.nlm.nih.gov

Sitten Uusitupa kieltää lapsilta karppaamisen? Mihinköhän sekin ajatus perustuu.www.iltalehti.fi Jälleen idioottimaisia väitteitä. Tietysti Uusitupa puhuu sokerin puolesta, kun itse on sokerijätti Dansicon palkkalistoilla. Tottahan toki glukoosi on tärkeä polttoaine, mutta niin on rasvakin, minkä Uusitupa jättää mainitsematta. Uusitupa ei myöskään kerro tai ymmärrä, että maksa tekee kaiken tarvittavan glukoosin ilman, että tarvitsee syödä muruakaan hiilihydraattia. Useimmilla maksa tekee liikaa sokeria, kuten DM II-potilailla. Maksan glukoosi nostaa aamusokerit pilviin taudissa, kun maksan säätelymekanismi on sekaisin. Ne, jotka ymmärtävät systeemisäätelyn päälle, ymmärtävät myös, että jos ihmisen sokeritasapaino olisi ulkopuolisen lähteen varassa, niin kuolemahan seuraisi välittömästi, kun elimistön sokerivarastot loppuvat. Mutta niinhän ei käy, vaan elimistö itse ylläpitää sokeritasapainoa. Sen tajuaminen menee Uusituvan hilseen yli. Ketoaineet, joita syntyy VHH -dieetin aikana rasvan hajotessa, ovat runsas 25 %:a parempi polttoaine kuin glukoosi. Järki kulkee paremmin, minkä moni on kohdallaan kokenut. Ruokavalion myötä aivojen glukoositarve laskee alle 50 gramman vuorokaudessa, minkä maksa kykenee tuottamaan moninkertaisesti.Uusitupa ei ilmeisesti tiedä, että tiukkaa hiilihydraattirajoitusta (ketogeeninen) on alettu käyttää monen sairauden hoidossa. Esimerkkinä vaikeaa epilepsiaa sairastavat lapset. He pärjäävät hyvin ruokavaliolla, ja liika sokeri on heille myrkkyä.www.ncbi.nlm.nih.gov Vanha kunnon Atkins on nousemassa arvoon arvaamattomaan, mikä sinänsä saa margariiniporukalla verenpaineen nousemaan. MAD eli modifioitu Atkins -dieetti on ketogeenistä ruokavaliota lievempi versio. Uranuurtaja tällä saralla on Johns Hopkins- yliopisto USA:ssa.Menneisyyden miehet ilmeisesti pelkäävät maineensa romahtavan. Siksi he karjuvat kuin pienet lapset kaikesta, mitä maailmassa on muuttumassa. Ilmeisesti heille on mahdoton ajatus, että ihmiset valitsevat itse. Eivät ihmiset ole mainosten uhreja, vaan valitsevat sellaisia asioita, jotka sopivat heille. Koskaan en ole nähnyt Hesarin etusivun täyttävää VHH –mainosta, vaan Floora on tuon tuostakin koko etusivulla aina kun lehti kirjoittaa maitorasvoja vastaan tai Puska pääsee ääneen.Uusitupa oli silloin Diabetesliiton kummisetä, kun sieltä käytiin oikein olan takaa kimppuuni. Sieltä hän sitten siirtyi Sydänliittoon Puskan paikalle. Ihme ja kumma, että Puska luopui tuosta lääketeollisuuden etäpäätteen johdosta, vaikka oli saman aikaisesti THL:n johdossa. Ehkä joku vihjaisi, mutta viinafirman johdossa hän istuu kuin tatti. Sain lukijalta linkin sivustolle, jossa on selvitelty Uusituvan kytköksiä rahapuolelle. Taitaa olla Suomen ennätys. Ja muistakaa, Suomessahan ei ole korruptiota.ravitsemusjaterveys.wordpress.com

Edellinen Seuraava