Käyttäjätunnus (sähköpostiosoitteesi)
Salasana

BLOGIARKISTO

Aihesanalista

© 2012-2021 Tekstit Antti Heikkilä
Powered by NettiSite


Kirjoitettu 13.05.2013

PROFESSORITASON HARHAUTUS JA MUUTAKIN

Tiistaina 7. toukokuuta 2013 Helsingin sanomat julkaisi mielipidesivuilla professori Johan Erikssonin ja tohtori Pirjo Ilanne-Parikan mielipiteen otsikolla "Diabeteksen hyvä hoito on uhattuna". Molemmat ovat lääketeollisuuden sponsoroiman Diabetesliiton asiantuntijoita. Heidän suurin huolensa on, ettei yhteiskunta korvaa potilaille viimeisiä lääketeollisuuden diabeteslääkeuutuuksia. (Victoza, Byetta ja Bydureon). Ne ovat huomattavasti kalliimpia lääkkeitä kuin entiset ja ovat statiinien jälkeen seuraava aluevaltaus, jolla lääketeollisuus aikoo tyhjentää yhteiskuntien terveyskassat.

Lääketeollisuuden tapa markkinoida on saanut entistä härskimpiä piirteitä. Yksi näkyvimmistä ylilyönneistä on ollut lääkefirman kampanja, jossa taiteilija Vesa-Matti Loiri kehui käyttämäänsä diabeteslääkettä. Lääkeyhtiö määrättiin tästä yhteensä 45.000 euron seuraamusmaksuihin, koska Loirilla oli sopimus yhtiön kanssa. Ilman kytköksiä lääkefirmaan hän olisi voinut puhua lääkkeestä vapaasti, mitä taas kansantaiteilija ei tee ilmaiseksi.

Tätä taktiikkaa käytetään myös muualla. Lääketeollisuus sponsoroi jonkun julkun ajamaan asiaa, heillä kun on helppo pääsy mediaan. Julkku sitten levittää ilosanomaa, kuinka taivas on auennut mainostettavan uuden lääkkeen ansiosta. Entinen vaimokin palasi takaisin ja lapset ovat iloisia, kiitos lääkkeen.

Toisesta markkinointirintamasta pitävät huolen alan ammattilaiset, joilla on tiivis yhteistyö lääketeollisuuden kanssa. Esimerkkinä tämä kirjoitus HS:ssa. Lahjontaa käytetään edelleen, mistä kiinnijäämisen riski on äärimmäisen pieni. Ja jos jää kiinni, niin sakot ovat pieniä papuja miljardikaupan rinnalla.

Koskahan Suomessa aletaan vakavasti tutkia näitä kytköksiä? Opettajan voi erottaa pienestä rikkeestä ja tehdä hänestä julkisuudessa suuri roisto. Vaikka erottaja olisi luonnehäiriöinen kiusaaja, hän saa jatkaa. Se, ettei puututa todelliseen ongelmaan johtuu, että ylin virkaporras on koskematon Jumalan armosta. Siihen porukkaan kuuluvat myös nämä lääkärit.

Diabetesliiton peräämiin lääkkeisiin liittyy huomattava terveysriski. Kaiken lisäksi ne hoitavat oireita, eivätkä itse syytä, mutta sehän on bisneksen perusidea. Näihin lääkkeiden sivuvaikutuksiin kuuluu muun muassa kilpirauhasen vaajatoiminta, kilpirauhasen syöpä, munuaisten vajaatoiminta jopa niin, että potilaat joutuvat dialyysiin, haimatulehdus, joka voi johtaa kuolemaan etenkin niillä, joilla on rasvamaksa, mikä on tavallinen II-tyypin diabeteksessa. Lääkkeisiin liittyy myös paljon oireita, jotka tekevät arkipäivän elämän sietämättömäksi. Byetta oli vuosia Yhdysvaltojen viranomaisten syynissä sen lukuisten haittavaikutusten takia. Yhdysvalloissa potilasjärjestöt ovat vaatineet viranomaisia kieltämään tämän tyyppiset lääkkeet. Koko diabeteksen hoito lääkkein on todellinen tragedia. Hoito on tehotonta puolueettomien tutkimusten mukaan. Markkinointikoneisto tuudittaa ihmiset illuusioon, että lääke pelastaisi. Lisääntyvä tutkimustieto osoittaa, että meitä on pahasti harhautettu.

Potilaat koukutetaan lääkkeisiin koko loppuiäksi. Ainoa todellinen diabeteksen hoito on vähentää hiilihydraatteja, mikä on itse asiassa yli 200 vuotta vanha hoito. Kun itse aloitin lääkärin työt 1970, niin silloin ruokavaliohoito oli diabeetikoiden perushoito. Sitten myöhemmin raha astui kuvaan. Professori Matti Uusitupa julisti, ettei diabeetikoiden tarvitse enää noudattaa hankalaa ruokavaliota, vaan mitä tahansa voi syödä, kunhan vain ottaa lääkkeensä. Professorin järjenjuoksu on kuin että, jos olet allerginen paprikalle, niin voit syödä vapaasti sitä, kunhan otat riittävästi kortisonia. Myöhemmin samainen professori selitti julkisuudessa, että vähähiilihydraattinen ruokavalio on humpuukia. Professori on syntynyt samana vuonna kuin minä ja hänen pitäisi tietää, miten diabetesta hoidettiin ennen. Hän on joko dementti tai sitten raha on pyyhkinyt tyhjäksi hänen aivojensa kovalevyn. Kun julkaisin kirjani Diabeteksen hoito ruokavaliolla 2008, niin sain koko tuon klaanin kimppuuni. Kun valitin asiasta, kukaan ei tehnyt mitään.

Suomi on paha maa, ja sitä johtavat pahat ihmiset. En ole ainoa, jota on potkittu vapaasti. Nythän on nähty, miten kaappausdraamaa on hoidettu. Samanlaista luonnehäiriöisten ihmisten touhua kuin koulujen johdossa. Sotilastiedustelu on surkealla tasolla, ilmeisesti siellä juodaan votkaa venäläisten kanssa. Kun asioita ei osattu hoitaa, niin kaapattuja alettiin systemaattisesti parjata viranomaisten taholta ennen kuin he edes pääsivät kotiin. Menetelmä oli sama kuin opettajan tapauksessa.

Puolustusministeri Haglundin ja muiden logiikka haisee. He penäävät takaisin rahoja, joita heidän mukaansa ei ole edes maksettu. Todella erikoista ajattelua, jos yleensä voisi edes puhua ajattelusta. Tätä voisi verrata siihen, että joiltakin tuollaista esittäviltä vaadittaisiin kustannuksia takaisin heidän jouduttuaan auto-onnettomuuteen, joka johtaisi kallisiin keskussairaalatason hoitoihin, jolloin kustannukset nousevat helposti yli puolen miljoonan. Poliisisetähän on aina kehottanut varovaisuuteen liikenteessä, joten jos töppäät, niin maksat. Taitavat pitää meitä ihan tyhminä, kun kuvittelevat, ettemme muista mitä he eilen laukoivat pokkana.

Ihmiset ovat kyllästyneitä maan asioiden hoitoon ja alkavat äänestää jaloillaan. Paras väki lähtee. Veroeurot hupenevat, jolloin jossakin vaiheessa kaikkien keskiviikkoseuralaisten on lähettävä kerjuulle tai pelloille hankkimaan särvintä, sillä heillä ei ole mitään, kun maksajat lähtevät ja heillä kun ei ole mahdollisuuksia muualla.

Tätä kirjoittaessa saapui uutinen, missä Puolustusministeriö ja ulkoministeri kiistävät kaiken. Itävaltalainen Kurier on heidän mielestä skandaalilehti. Ei suomalainen töppää, vaan ne muut. Kuka sitä puhuikaan, että pitäisi olla nöyrempi, jos haetaan Turvallisuusneuvoston paikkaa. Osaaminen on todella kadoksissa.


Blogin aihesanat:
asiantuntija, Bydureon, Byetta, Diabeteksen hoito ruokavaliolla, Diabetes, Diabetesliitto, erottaja, haima, haimatulehdus, haittavaikutus, hiilihydraatti, HS, II-tyypin diabetes, Johan Eriksson, kaappaus, kassa, kilpirauhasen syöpä, kilpirauhasen vajaatoiminta, korruptio, kortisoni, Kurier, lahjonta, luonnehäiriöinen, luonnehäiriöinen, maksa, markkinointi, Matti Uusitupa, media, munuainen, opettaja, Pirjo Ilanne-Parikka, poliisi, puolustusministeri, Puolustusministeriö, rasvamaksa, roisto, ruokavalio, statiini, syöpä, Turvallisuusneuvosto, tutkimus, vero, Vesa-Matti Loiri, Victoza, vähähiilihydraattinen

Edellinen Seuraava