Käyttäjätunnus (sähköpostiosoitteesi)
Salasana

BLOGIARKISTO

Aihesanalista

© 2012-2021 Tekstit Antti Heikkilä
Powered by NettiSite


Kirjoitettu 04.07.2013

PUSKA POTKII MEDIAAKIN

Iltalehti julkaisi 2. heinäkuuta 2013 artikkelin otsikolla THL:n pääjohtaja tuohtui tv-kanavalle. Juttu sai alkunsa edellisestä blogistani, jossa kerroin pääjohtajan soittaneen MTV3:n toimitukseen vaatien minun poistamistani ohjelmasta, joka oli ylivoimaisesti suosituin Studio55:n osio. Iltalehden artikkelissa pääjohtaja itse myöntää tapahtuneen ja kertoo olleensa yhteydessä myös moniin muihin medioihin aina, kun joku on esittänyt julkisuudessa vähänkin toisenlaista kuin mitä THL:n virallinen uskomussuositus esittää.

Artikkelissa pääjohtaja Puska kertoo, ettei "pidä median tyylistä kertoa uusista tutkimuksista vanhat kumoavina". Tässä hän paljastaa itsensä, vaikkakin formuloi lauseensa viattomaksi. Se on tyypillistä tietyn luonteen omaaville. Jos Puska vilpittömästi haluaisi tasapuolisuutta, niin hän olisi tullut suoraan TV1:n ohjelmaan keskustelemaan ravintoasioista kanssani. Mutta, hän ei uskaltanut, vaan kieltäytyi neljä eri kertaa. Pekka Puska ei halua vapaata mediaa. Hän haluaa kaltaistensa tavoin hallita mediaa. Suomi ei ole demokratia, sillä Puska toimii nykyisen hallituksen siunauksella. Tämä on politiikkaa, ei tiedettä.

Aitoa tiedettä on se, että jos yksikin tutkimus kertoo toista kuin mitä on ennen uskottu, niin vallassa oleva totuus menettää merkityksensä. Niin ainakin pitäisi olla. Nyt on niin, että jos totuus ei kuulu Puskan esittämään viralliseen dogmiin, käy kuin Galileolle. Pekka Puska ei ole pyynnöistä huolimatta kyennyt esittämään yhtään selkeää tutkimusta, joka tukisi hänen väitteitään. Mutta kysymys ei olekaan tieteestä, vaan virallisista suosituksista, jotka ovat jotain muuta kuin tutkittu tieto.

Ravintoasioiden käsittely Suomessa on hyvin merkillistä. Jos olisin ollut väärässä, minusta olisi pitänyt tehdä yksilöity valitus Valviraan. Vain silloin oltaisiin voitu tarkastella asioita molemmilta puolilta. Juurin tätä nämä konsulit eivät ole halunneet. Kun kirjani Diabeteksen hoito ruokavaliolla ilmestyi, Suomen diabetesliitto lähetti kirjakauppojen sisäänostajille pelottelukirjeen, jossa sanoivat kirjan olevan hengenvaarallisen. He tekivät sen siitä syystä, että samasta asiasta oli käyty kiistely Ruotsissa ja siellä Socialstyrelsen totesi vähähiilihydraattisen ruokavalion olevan osa diabeteksen hoitoa, mitä se on ollut yli 200 vuotta. Eihän sellainen tieto saanut tulla Suomessa julki.

Kaikki tämä on loogisessa yhteydessä Puskan yhteydenottoihin median suuntaan. Hän ja muutama professori muodostavat tiiviin yhteisön, joka määrää, mikä on oikein tässä maassa. Olen kirjoittanut aiheesta aikaisemminkin, mutta en usko että mikään muuttuu ennen kuin tuo klaani on siirtynyt historian hämärään, jos sittenkään.

Puska on vastuussa kaikesta, mikä koskee terveydenhoitoa tässä maassa. Hänen aikanaan Suomen terveydenhoito on romahtanut kehitysmaatasolle. Kun aloitin lääkärintyöt runsas 43 vuotta sitten, oli dementia hyvin harvinainen sairaus. HYKSin klinikalla näytettiin kaikille potilasta, jolla oli harvinainen Alzheimerin sairaus ja jonka nimikin oli hankala muistaa. Nyt lapsikin tietää, mitä tuo nimi tarkoittaa. Dementiaa sairastaa yhä nuoremmat, ja tulevaisuus on synkkä, sillä tällä menolla enemmistö sairastuu tähän unohduksen tautiin. Diabetes lisääntyy vauhdilla, eikä taudilta säästy edes lapset. Ongelmat eivät professoreiden mukaan johdu heidän neuvoistaan vaan ihmisistä, jotka eivät noudata heidän neuvojaan. Proffat eivät käy marketissa katsomassa, kuinka höperöt, kiltit mummut sijoittavat viimeiset rahansa margariineihin, jotka ovat huomattavasti kalliimpia kuin voi.

Mitään uutta ei synny ilman tiedon ristiriitaa.


Blogin aihesanat:
Alzheimerin sairaus, blogi, dementia, demokratia, Diabeteksen hoito ruokavaliolla, diabetes, diabetesliitto, dogmi, hallitus, hengenvaarallinen, Iltalehti, kehitysmaa, klaani, luonne, lääkärintyö, margariini, market, media, MTV3, Pekka Puska, politiikka, professori, pääjohtaja, ravinto, Socialatyrelsen, Studio55, terveydenhoito, THL, tiede, tutkimus, tv, TV1, valitus, Valvira, virallinen suositus, vähähiilihydraattinen, YLE

Edellinen Seuraava