Käyttäjätunnus (sähköpostiosoitteesi)
Salasana

BLOGIARKISTO

Aihesanalista

© 2012-2021 Tekstit Antti Heikkilä
Powered by NettiSite


Kirjoitettu 06.02.2008

PUSKAN PALKINTO

Media markkinoi hiljattain näyttävästi pääjohtaja Puskan saamaa englantilaista palkintoa. Kunnianosoitusta pidettiin huomattavana. Huomattava oli ainakin palkintosumma, joka oli poikkeuksellisen suuri, kokonaista 100 000 €.

www.ktl.fi/portal/suomi/esittely/ajankohtaista/?id=1660

Palkinnon syyksi sanottiin Puskan mittava työ Suomen terveyden hyväksi. Kansanterveyslaitoksen tiedotteessa sanotaan:

Suomalaisten ruokavaliomuutokset ovat olleet niin huomattavia, että väestön veren kolesterolitaso on laskenut yli 20 prosenttia ja myös verenpainetasot ovat laskeneet. Ruokavaliomuutosten seurauksena työikäisten vuotuinen sydäntautikuolleisuus on 1970-luvun alun jälkeen pienentynyt noin 80 prosenttia.

Voi sanoa suoraan että ei odottaisi valtion laitokselta tämänlaatuista puppua. Tiedote antaa ymmärtää että yksinomaan Puskan toimenpiteet, mitä ne sitten lienevätkin, olisivat saaneet aikaan moisen muutoksen maassa, mikä missään tapauksessa ei pidä paikkansa. Todellisuudessa sydäntaudit ovat vähentyneet sitten 70-luvun tasaisesti kaikkialla länsimaissa olisivat ne sitten kuulleet Puskasta tai eivät. Väittäisin, että myönteinen sydäntautien kehitys on johtunut pääjohtaja Puskan margariiniteollisuutta suosivasta linjasta huolimatta. Jos joku haluaa todella tietää mistä koko Pohjois-Karjalan projektissa oli kysymys niin suosittelen Uffe Ravnskovin kirjaa Kolesterolimyytti. Kun Puska aloitti tutkimuksensa niin Pohjois-Karjalassa kuoltiin sydäntauteihin enemmän kuin muualla Suomessa. Vaikka tauti sinänsä on vähentynyt niin erot ovat entiset. Joten täytyy olla uskovainen tai vajaaälyinen jos uskoo mitä KTL kirjoittaa.

www.rasalas.fi/kirja.php?id=45

Kirja on maailmalla lisääntyvän kiinnostuksen kohteena sillä silmät ovat avautuneet mistä kaikesta koko kolesterolihysteriasta on oikein kysymys. Taannoin amerikkalainen Business Week ryttäsi koko kolesteroliasian, mistä sitten myöhemmin lisää.

Mikä tämä Rank-säätiö sitten on? Se on viljateollisuudella rikastuneen sittemmin aateloidun perheen yksityinen säätiö

http:/www.rankfoundation.com/

Lordi Rank on vakaumuksellinen kristitty ja jakaa rahoja lähinnä kristilliseen työhön mutta palkitsee myös henkilöitä, jotka ovat tutkineet viljojen kaupallista hyödyntämistä. Voikin kysyä, että millä ansioilla pääjohtaja on palkintonsa saanut, joko työstä Suomen kansan tai kansainvälisen ruokateollisuuden hyväksi? Palkinnon suuruus viittaa jälkimmäisen vaihtoehdon puolesta. Mutta armon Lordi on oikeassa sillä uskostahan on kysymys koko Pohjois-Karjala projektissa


Blogin aihesanat:
KELA, kolesteroli, Kolesterolimyytti, margariini, media, Pekka Puska, Pohjois-Karjala, RANK-säätiö, sydäntauti, tiedote, tutkimus, Uffe Ravnskov, verenpaine, vilja

Edellinen Seuraava