Käyttäjätunnus (sähköpostiosoitteesi)
Salasana

BLOGIARKISTO

Aihesanalista

© 2012-2021 Tekstit Antti Heikkilä
Powered by NettiSite


Kirjoitettu 18.05.2009

RAISIO JA PFIZER

Raisio myy margariinituotantonsa Yhdysvaltoihin. Erikoinen uutinen. Eikö Keiju tuonutkaan läpimurtoa terveysmarkkinoilla? Voi taisi sittenkin voittaa, vai miten on? Jos tuote olisi todella niin hyvä kuin professorit ovat kehuneet, ja lisäksi valtio on tukenut rasvaa pakkosyöttämällä Keijua kaikille laitoksissaan ikään ja sukupuolen katsomatta. Jopa Finnair käyttää Keijua. Tästä huolimatta bisnes ei kannattanut. Onko taustalla sittenkin muut syyt? Esimeriksi ne, joista olen blogeissani kertonut. Eli, että margariini ei kerta kaikkiaan ole terveysruokaa. Kysymys on nyt siitä, että on hyvä päästä eroon roskasta ennen kuin EU:n vaatimukset astuvat voimaan ja on esitettävä näyttö terveysvaikutusten tehosta.

www.taloussanomat.fi

Toinen mielenkiintoinen uutinen on Pfizerin päätös luopua kolesterolilääkkeistä kokonaan. Olen kertonut asiasta blogissani aikaisemmin:

Blogi 26.1.2009: LIPITOR KATOAA MARKKINOILTA

Aihetta on käsitellyt myös NEJM. Oheisena linkki, mutta valitettavasti artikkeli täytyy ostaa.

content.nejm.org

On todella outoa, että tehdas luopuu yli 13 miljardin dollarin vuotuisesta liikevaihdosta. Syyksi on sanottu patenttien umpeutumien, mutta Bayer tienaa hyvin myydessään Asperiinia, vaikka lääke on toista sataa vuotta vanha. Jos Lipitor olisi todellinen ihmelääke, kuten viranomaisia totteleva Suomikin uskoo, niin miksi luopua lääkkeestä? Onko ilmaantunut jotain, mistä me ulkopuoliset emme tiedä, kuten hankalia sivuvaikutuksia tai muuta vastaavaa? Atlantin tuolla puolen oikeudenkäynnit tunnetusti eivät ole pikkurahan areenoita. Talouden kannalta päätös on mieletön.

Onko meitä petetty? Eikö Keijun ja Lipitorin ilosanoma ollutkaan totta? Pitääkö nyt mennä mäelle repimään paitansa ja karjua? Apua, koko terveysuskonto on romahtamassa, sillä kaksi sen keskeisintä ja pyhintä sakramenttia riistetään meiltä.

Edellinen Seuraava