Käyttäjätunnus (sähköpostiosoitteesi)
Salasana

BLOGIARKISTO

Aihesanalista

© 2012-2021 Tekstit Antti Heikkilä
Powered by NettiSite


Kirjoitettu 07.06.2011

RASVATON MAITO

Rasvaton maito on yksi virallisen suomalaisen terveysdogmin keskeisimmistä kivijaoista siitäkin huolimatta, että mikään tutkimus ei todista rasvattoman maidon puolesta yhtään mitään. Sen sijaan rasvattomuuden haitat ovat mitä ilmeisemmät.

Myytti rasvojen lihottavasta vaikutuksista ei pidä paikkaansa. Asia näyttää olevan aivan päinvastoin. Lisääntyvässä määrin alkaa tulla tutkimuksia, joka osoittavat, etteivät maitorasvat lihota, vaan jopa laihduttavat.

Tukholman Karoliinisen instituutin 9 vuotta kestäneessä ja lähes 20.000 naista koskevassa seurantatutkimuksessa todettiin, että rasvaiset maitotuotteet estivät lihomista seuranta-aikana. Alussa naisten keskimääräinen BMI oli 23.7 ja seuranta-ajan lopussa todettiin, että niillä naisilla, jotka olivat käyttäneet täysmaitoa ja rasvaisia juustoja, oli selvästi matalampi BMI kuin muilla.

Tutkijat suosittelivat painonhallintaan jokapäiväistä lasillista täysmaitoa, jonka todettiin vähentävän 15 % painonnousua. Yksi annos täysrasvaista juustoa päivässä vähensi painonousua 30 %. Maitorasvat auttoivat siis painon hallinnassa.

www.ajcn.org

Nuorten ja lasten puolella on tehty saman suuntaisia havaintoja:

archpedi.ama-assn.org

Tutkijoiden johtopäätös oli seuraava: ”Children who drank the most milk gained more weight, but the added calories appeared responsible. Contrary to our hypotheses, dietary calcium and skim and 1% milk were associated with weight gain, but dairy fat was not.”

Eli lapset, jotka joivat eniten maitoa, lihoivat eniten, mutta se johtui lisääntyneestä kalorimäärästä. Vastoin olettamustamme, ravinnon kalsium, rasvaton maito ja 1%:nen maito olivat yhteydessä painon nousuun, kun taas maitorasvat eivät.

Sitten vielä väitöskirja Göteborgin Sahlgrenskasta. Sen viesti on: Lapset, jotka juovat usein täysmaitoa, ovat laihempia:

www.sahlgrenska.gu.se

Miten sitten Suomi, jonka terveysviranomaiset omaavat sellaista salaista tietoa, josta muu maailma ei ole edes tietoinen? Ruotsalaisethan ovat aina olleet hieman outoja ja eivätkä ymmärrä elämän realiteetteja. Mehän ollaan käyty sotaa niidenkin puolesta, joten niiden ei pitäisi tulla soittamaan poskea siitä, mikä on terveellistä ja mikä ei. THL:n tuoreessa tiedotteessa puhutaan kermasta ja voista, mutta missähän laitoksessa ovat käyneet, sillä kermaa ja voita ei ole tarjolla yhdessäkään viranomaisten valvomassa laitoksessa. Siitä terveysfasistit pitävät huolen.

www.mtv3.fi

Todellisuudesta vieraantumisesta kertoi myös pääjohtaja Pekka Puskan esiintyminen viikonloppuna MTV3:n uutisissa Saksan EHEC-epidemiaan liittyen. Vaikka toimittaja esitti pääjohtajalle selkeitä yksinkertaisia kysymyksiä, olivat hänen vastauksensa sekavia. Niitä ei parhaalla tahdollakaan voinut ymmärtää, mutta vanhalla rutiinilla kuitenkin sen verran, että makkara on epäterveellistä ja vihannekset terveellisiä. Tosin ei selvinnyt, ovatko vihannekset terveellisiä EHEC:in kanssa vai ilman. Mutta sehän ei ollut pääasia, vaan että pääsi taas sanomaan telkkarissa, että hyvin pyyhkii.

USA:n Länsirannikolla asuva psykiatrituttavani on hyvin tarkka ruuan suhteen. Hän pyrkii ostamaan kaiken ruokansa paikallisilta farmareilta. Hän kysyi taannoin siankasvattajalta, kuinka tämä ruokkii eläimet. Kasvattajan salainen resepti on rasvaton maito, joka saa siat lihomaan. Idea on siinä, että rasvaton maito yhdessä maitosokerin kanssa aiheuttaa sioissa nälkää ja saa nämä syömään entistä enemmän rasvaa muodostavaa maissia. Jos sitä vastoin sioille antaa rasvaa, ne eivät syö yli tarpeensa, eivätkä sitten liho. Itse asiassa keino on vanha. Siitä Farmareiden opas vuodelta 1912 kertoo seuraavaa:

Farmer’s Cyclopedia of Livestock, published in 1912:

"Skim milk is one of the most valuable adjuncts of the farm for fattening swine. Used with corn, kafir corn or any of the common grain by-products, an almost ideal ration is formed. Hogs like it, and relish rations mixed with it. As a result of five year’s work in feeding skim milk at the New York station at Cornell, it is concluded that the most economical returns are secured when the milk is fed with corn meal."

Joten, kaikki äidin pikku nassikat juomaan aamulla rasvatonta maitoa! Sen jälkeen leivät ja murot maistuvat entistä paremmin. Ja sitten taas parin tunnin päästä on nälkä. Ihmisen ja sian aineenvaihdunta ovat hyvin lähellä toisiaan.

Ilmeisesti THL:n asiantuntemus perustuu vuoden 1912 Farmareiden Cyclopediaan.

Mutta, valo tulee lännestä. Rouva Obama esitteli uudet ruokasuositukset. Nyt asia esitetään ympyränä entisen kolmion sijaan. Kun kehitys kulkee, niin seuraavaksi neliöidään ympyrä. Temppu, joka on matemaatikkojen mieleen.

Hesarikin kirjoitti asiasta ja oli tällä kertaa rehellinen. Oleellisin tieto oli, että ruokateollisuus oli riemuissaan. Kerrankin tulivat ulos kaapista julistamaan asiaa, josta olen yrittänyt kertoa ihmisille vuosikausia. Eli: ruokasuositukset tukevat teollisuutta, eivät ihmisten terveyttä.

Erikoisinta on, ettei ympyrässä näy lainkaan rasvaa. Toiseksi, se muistuttaa selvästi Farmer´s Cyclopedian ohjetta: rasvatonta maitoa ja ryynejä, niin kyllä siinä afroamerikkalaisen ahteri leviää entisestään siinä missä suomalaistenkin.

www.hs.fi

Edellinen Seuraava