Käyttäjätunnus (sähköpostiosoitteesi)
Salasana

BLOGIARKISTO

Aihesanalista

© 2012-2021 Tekstit Antti Heikkilä
Powered by NettiSite


Kirjoitettu 02.02.2015

REMISSIO

Remissio on anglosaksisen määritelmän mukaan "the state of absence of disease activity in patients with a chronic illness, with the possibility of return of disease activity" eli krooninen sairaus voi kadota, mutta on mahdollista, että sairaus voi myös palata. Remissiota tapaa yleisesti reumasairauksissa, jotka voivat rauhoittua itsestään ja pysyä poissa koko loppuelämän. Remissio medikalisoituneelle maailmalle tarkoittaa sitä, että remissio ei ole mahdollista ilman lääkkeitä. Vaikka remissio ilmaantuisi tavalla tai toisella, niin potilaat pakotetaan syömään lääkkeitä. Tuon tuostakin näkee potilaita, joille on määrätty vahva lääkitys selkärankareuman takia. Todellisuudessa selkärankareuma on nuorten sairaus, joka valtaosassa tapauksia häviää itsestään ilman mitään lääkityksiä. Sitten jossakin vaiheessa elämää selkärankakuvissa voidaan nähdä muutoksia nivelissä merkkinä siitä, että jotain oli joskus tapahtunut. Mutta, olen tavannut melkoisen paljon potilaita, joille on aloitettu massiivilääkitys, kun muutoksia on havaittu, vaikka tauti on ollut remissiossa vuosikymmeniä. Tässäkin näkee, että koko lääketiede on romahtanut, ja lääkärin sijaan lankoja vetelee lääketeollisuus, joka määrittelee, mikä on totta ja mikä ei. Hoitotrendejä luodaan illanistujaisissa viinilasin ääressä. Kliininen kokemus ei ole todellisuutta sellaisten henkilöiden mukaan kuin Pekka Puska, Matti Uusitupa ja agronomi Fogelholm. Listaa voisi venyttää vaikka kuinka. Osaavat lääkärit ovat hiljaa, jotta saisivat pitää virkansa.

Remissio on mahdollista ilman lääkkeitä. Usein elämäntavan muutos saa aikaan muutoksen myös sairauden kulussa. Reuma on autoimmuunisairaus, jolla on hyvin vahva ravitsemuksellinen tausta. Toinen sairaus, missä remissio syntyy vaivattomasti, on tyypin 2 diabetes. Lääkkeitä ei kerta kaikkiaan tarvita, jos muuttaa ruokavaliota siten kuin diabetesta ennen hoidettiin eli vähentämällä hiilihydraatteja ja poistamalla sokeri ruokavaliosta. Liika hiilihydraatti ja sokeri aiheuttavat diabeteksen ajan kanssa niillä, joilla on perinnöllistä taipumusta tautiin. Sama koskee myös tupakointia. Kaikki eivät sairastu, vaikka tupakoitsisivat. Monella on kokemusta vaarista tai mummosta, jotka vetävät tupakkaa korsteenin lailla sairastumatta. Emme vain tiedä, kuka sairastuu ja kuka ei, joten on parempi, ettei polta, sillä tupakan laukaisemat sairaudet vievät ennenaikaisesti hautaan. Vaikka lopettaisi tupakoinnin, niin remissiota ei yleensä enää synny. Sokerin suhteen tilanne on toisenlainen. Jos paino nousee ja verenpaine siinä samalla, rasva-arvot menevät sekaisin ja verensokeri alkaa heitellä, niin ruokavalion muutos tuo remission jokaiselle, joka siihen ryhtyy. Täydellinen remissio on saavutettavissa, vaikka sairaus olisi edennyt siihen pisteeseen, että lääkkeitä olisi kassikaupalla ja verensokeria yritettäisiin laskea epätoivoisesti jopa insuliinilla, jonka käyttö tyypin 2 diabeteksen hoidossa on mieletöntä ja vie ennenaikaisesti hautaan. Minulla on kokemusta diabeteksen remissiosta yli 2000 potilaan kohdalla, mikä ei ole lääketieteen eliitin mukaan tiedettä. Toisaalta eliitin luoma medikalisoitunut hoitotapa ei kykene esittämään yhtään remissiota, vaan sairaus jatkuu ja sitä ylläpidetään keinotekoisesti, jotta lääkekauppa jatkuisi. Missä ovat siis virallisen puolen hoitotulokset?

Karjalainen julkaisi Matti Uusituvan haastattelun diabeteksesta. Jutussa on totta se, että talouden huomioiden diabetes tulee upottamaan tämän maan lopullisesti suohon, ellei jotain radikaalia tehdä, muu on sitten Uusituvan höpinää. Hän pitää lihavuutta diabeteksen syynä, ja syy lihavuuteen Uusituvan mukaan on liikkumattomuus. Perinpohjaista skeidanpuhumista. Uusitupa ei tunne edes fysiologian alkeita. Olen tavannut paljon laihoja urheilevia keski-ikäisiä, joilla on diabetes. Tauti on saavuttanut remission vain muuttamalla ruokavaliota. Liikunnan lisääminen ei aiheuta kuin stressiä ja se taas pahentaa sairautta. Diabetes on aineenvaihduntasairaus, josta on seurauksena monia erilaisia oireita. Ylipaino on yksi niistä, mutta ylipainoa ei esiinny kaikilla. Se on kuin päänsärky flunssassa, jota ei esiinny kaikilla, joilla on flunssa. Professorin tiedot ovat niin alkeellisella tasolla, ettei hän erota syytä seurauksista. Ja hän on opettanut nuoria vuosia! Toinen hänen uransa kohokohtia oli toimia sokeritehdas Dansicon palveluksessa. Mies jäi eläkkeelle tässä taannoin ja jostain syystä hänet palkittiin elämäntyöstä maksajina Pohjola ja Suomi-yhtiöt. Voi vain ihmetellä, miksi, sillä Uusituvan neuvojen takia eläkeyhtiöitä odottaa konkurssi. Uusitupa sallii sokerin diabeetikoille. Hänen käsityksensä ravinnosta tähtää pysyvään lääkkeiden käyttöön, ei remissioon.

Olen kirjoittanut aikaisemmin sellaisesta maailmankuulusta professorista kuin Tim Noakes. Hän on kotoisin Etelä-Afrikasta. Hänen erikoisalansa on pitkänmatkan juoksu ja hän on innokas alan harrastaja itsekin. Hän on sen perikuva, mihin diabetesklaani haluaa meidän uskovan: fyysisesti erittäin aktiivi, mentaalisti huipputasoa ja ennen kaikkea laiha. Kaikesta huolimatta Noakes sairastui tyypin 2 diabetekseen. Hän saavutti remission vähähiilihydraattisella ruokavaliolla. Noakes on todella suivaantunut tästä lääketehtaiden vedätyksestä ja saarnaa nyt kaikkialla aiheesta. Tietysti hänen kimppunsa on käyty. Häntä on lytätty, parjattu ja mustamaalattu oikein olan takaa, mutta kaikesta huolimatta isoveli ei mahda mitään sille, että viesti leviää kulovalkean tavoin maailmalla.

Professorit Pentti Mustajoki ja Kirsi Pietiläinen sekä ravintoterapeutti Patrik Borg ovat julkaisseet kirjan Lihavuus. Kuinkas ollakaan, kustantajana on Duodecim, tuo lääketeollisuuden ilosanoman suomentaja ja levittäjä. Kirjassa esitetään, että se perustuu tutkittuun tietoon. Luonnollisesti kirjassa haukutaan kaikki muut mahdolliset ja mahdottomat laihdutusmenetelmät. Muotidieetit ovat tietysti roskaa. Sana muotidieetti on mediatoimistojen luoma termi, jolla voidaan lytätä kaikki virallista linjaa kriittisesti arvioivat. Virallinen on jumalansanaa ja muu on roskaa. Kun lukee kirjaa niin näkee, että nämä kirjoittajat ovat yhtä lailla pihalla kuin Uusitupa. He eivät ymmärrä, että ilman insuliinia kukaan ei liho. Toiset ovat herkempiä ja erittävät insuliinia enemmän kuin toiset. Siksi jotkut ovat lihavampia kuin toiset. Erityisesti lapset ovat herkkiä insuliinistimulaatiolle. Sokeri stimuloi insuliinia, ja siksi lihavuus on levinnyt kuolovalkean tavoin. Kirjoittajien sanoma on todellista jumalansanaa, mutta tuon jumalan nimi on raha. Sokeri on ruokateollisuuden tärkein raaka-aine. Jos sitä parjaisi, niin giljotiini tippuisi apurahahakemuksien päälle ja sehän tietää akateemisen uran loppua. Luulisi, että Mustajoki miettisi asioita uudelleen, sillä hän on julkisuudessa kertonut sairastaneensa sydäninfarktin, vaikka on uskollisesti noudattanut virallista uskomushoitoa. Sokeri lisää sydäninfarktiriskiä huomattavasti. Voi vain todeta, että nämä "asiantuntijat" kirjoittavat valikoidusti todellisuudesta.

Isoveli on aktivoitunut minunkin suhteeni julkaistuani päivitetyn ja laajennetun painoksen diabeteskirjastani joka on saanut huomattavaa suosiota ihmisten parissa. Uutena painostuskeinona oli facebook-sivujeni täydellinen manipulaatio. Koko Googlen sähköposti oli pitkään poikki, jolloin arvokkaita tiedeostoja hävisi. Ilmiannot olivat lähtöisin Suomesta.

Kaikesta huolimatta huomattava määrä ihmisiä on pääsyyt remissioon kirjan ohjeiden avulla ilman valkotakkisten apua ja tämä kaikki pelkästään ruokavalion ansiosta ilman, että nostaa ahteria penkistä. Tietysti monia sieppaa, että olen kertonut avoimesti, kuinka minua on jallitettu ensimmäisestä kirjasta lähtien. Eräs kirjan lukija intoutui kyselemään Diabetesliitolta, miksi he pyrkivät sensuroimaan ensimmäisen kirjani. Oheisena tämän henkilön liitolta sähköpostitse saama vastaus:

Hei J,

Kiitos kysymyksestäsi. Emme ole estäneet tai yrittäneet estää kenenkään kirjan myyntiä kirjakaupoissa. Väite ei siis ole totta. Olemme aikanaan, kun kyseinen kirja ensi kertaa ilmestyi, kertoneet kirjakaupoille näkemyksemme kirjan sisällöstä. Meistä oli ja on edelleen huolestuttavaa, jos kuka tahansa julkisuudessa väittää, että tyypin 1 diabetesta voidaan hoitaa ilman insuliinia. Seuraukset voivat olla hengenvaaralliset. Meidän on pakko mahdollisuuksiemme mukaan oikoa vakavasti virheelliset ja diabeetikoille mahdollisesti hengenvaaralliset tiedot .

Facebookissa meillä on vaikutusvaltaa ainoastaan omiin sivuihimme, muiden toimista siellä tähän asiaan liittyen en tiedä mitään.

Ystävällisin terveisin,

Johanna Häme-Sahinoja
Tiedottaja

Suomen Diabetesliitto ry

Kirjoniementie 15, 33680 Tampere

p. 03 2860 431, 050 310 6601

f. 03 2860 422

johanna.hame-sahinoja@diabetes.fi

www.diabetes.fi

Tiedottaja on saanut koulutuksensa Tampereen yliopistossa taistolaisuuden hengessä ja oppinut siellä sen perusasian, että tarkoitus pyhittää keinot. Isäntä on vain vaihtunut setä Leninistä riihikuivaan dollariin.

Potilaan Lääkärilehti on Suomen Lääkärilehden populaari jatke, jonka tarkoituksena on jakaa lääketeollisuuden ilosanomaa meille tavallisille tallaajille. Juttu on otsikoitu: Dieetti - kun tunne voittaa järjen. Jutussa muun muassa HYKS:n lihavuustutkimusyksikön sisätautilääkärin, professori Aila Rissasen mukaan lihavuuden syy on yksinkertaisesti se, että ihmiset syövät liikaa ja liikkuvat liian vähän. Ensinnäkin ei ole olemassa sellaista kuin HYKS, vaan nykyisin se on HUS. Potilaspalautteen mukaan tuossa klinikassa anoreksiapotilaiden painoa on yritetty nostaa syöttämällä heille sokeria, mikä on idioottimainen ajatus, joten luulisi Rissasen tietävän, että sokeri lihottaa. Uutena viisaana mm. ravintokeskusteluun on ilmaantunut turkulaisproffa Juhani Knuuti, joka yrittää vakuuttaa ihmiset pitkällä meriittilistallaan. Hän on tarkastellut koko uraansa ajan maailmaa avaimen reiän läpi, niin kapea-alainen Juhani Knuuti kokemukseltaan on. Knuutia ärsyttää eri dieettien nimet, kuten Pellinkidieetti. Miksi hän ei ihmettele virallisen tahon Itämeren dieettiä. Minulle sana Itämeren dieetti tuo mieleen kelluvan paskan, levälautat ja PCP-silakat. Todella sopiva nimi viralliselle hypelle.

Vuosi sitten TIME-lehti katui 30 vuotta sitten hehkuttamaansa artikkelia, joka demonisoi rasvat. TIME totesi, ettei rasvoista ole haittaa. Nyt TIME on laukaisut toisen pommin ja se romuttaa Suomen lääketieteen eliitin hellimän ajatuksen sokerista. TIME kirjoittaa, että sokeri on numero yksi lihavuuden ja diabeteksen syynä. Muutos on alkanut, mutta peräkylän professorit haraavat vastaan kasvojen menettämisen pelossa.

Remissio on mahdollista saavuttaa myös monessa muussa sairaudessa kuin diabeteksessa. Ei tarvita kuin neuvoja ja hieman tukea, niin mahdoton tulee monessa tapauksessa mahdolliseksi. Tätä varten olen luonut nettiklubin, joka on toiminut erittäin hyvin.

Yksi esimerkki remissiosta henkilöllä, jota en ole tavannut. Hän teki itse kaiken luettuaan kirjani:

Henkilökohtaisesta kokemuksesta johtuen voin taata, että vähähiilihydraattinen ruokavalio toimii loistavasti 2-tyypin diabeteksen hoidossa: Helmikuussa 2014 paastosokerini oli 15,2 ja lääkäri tyrkytti lääkettä. En halunnut enää lisätä lääkearsenaalia, vaan mutkien kautta löysin Antin kirjan "Diabeteksen ruokavaliohoito". Seurasin kirjan ohjeita ja nyt noin vuosi myöhemmin olen 30 kg laihempi ja paastosokeri on 4,9-5,3:n välillä. Syön hyvää ja maukasta ruokaa ja otanpa pienen känninkin aika-ajoin :-.) Samaan aikaan lääkehoidossa olevat kohtalotoverini lihovat, mutta ovat tyytyväisiä, kun saavat jatkaa "pullalinjalla". Anttia lainatakseni "otin homman handuun". Olen tyytyväinen, kun en lihota lääketehtaiden pohjatonta massia, vaan käytän rahani hyvään ja laadukkaaseen ruokaan. SUOSITTELEN! Varokaa kaksinaamaisia "asiantuntijoita", jotka ovat vain teollisuuden marionetteja!


Blogin aihesanat:
1 tyypin diabetes, 2 tyypin diabetes, 2000 potilasta, Aila Rissanen, aineenvaihduntasairaus, anoreksia, apurahat, autoimmuunisairaus, Diabeteksen hoito ruokavaliolla, Diabeteksen ruokavaliohoito, diabetes, diabetesklaani, Diabetesliitto, dieetti, Duodecin, eläke, elämäntavan muutos, facebook, flunssa, google, hiilihydraatti, hoitotrendi, HUS, HYKS, ilmianto, insuliini, insuliinistimulaatio, Itämeren dieetti, Johanna Häme-Sahinoja, Juhani Knuuti, juokseminen, Karjalainen, keski-ikäinen, kirja, kirjakauppa, kliininen kokemus, klinikka, krooninen sairaus, laiha, laihdutusmenetelmä, lihavuus, lihavuustutkimusyksikkö, liikkumattomuus, lääketeollisuus, lääkkeet, Matti Uusitupa, media, medikalisoituminen, Mikael Fogelholm, muotidieetti, nettiklubi, nivel, oire, paino, Patrik Borg, Pekka Puska, Pellinki dieetti, Pentti Mustajoki Kirsi Pietiläinen, perinnöllinen, Potilaan lääkärilehti, professori, päänsärky, rasva, rasva-arvot, ravitsemus, remissio, reuma, ruokavalio, ruokavalion muutos, selkärankareuma, sensurointi, sisätautilääkäri, sokeri, sokeritehdas Danisco, Suomen lääkärilehti, sydän, sydäninfarkti, tiedottaja, Tim Noakes, TIME, trendi, tupakointi, tutkittu tieto, verenpaine, verensokeri, vähähiilihydraattinen, ylipaino

Edellinen Seuraava