Käyttäjätunnus (sähköpostiosoitteesi)
Salasana

BLOGIARKISTO

Aihesanalista

© 2012-2021 Tekstit Antti Heikkilä
Powered by NettiSite


Kirjoitettu 14.04.2009

RISIKON KOMITEASTA

Nyt pääsiäisen jälkeen komitean mielipide vaihtoehtohoidoista on vihdoin julkistettu. Täytyy sanoa, että yllätyin positiivisesti. Alustavien tietojen pohjalta ehdotus ei ole lainkaan hassumpi, Pas mal, sanoisi ranskalainen.

www.hs.fi

Itse olen keikkunut epävirallisen ja virallisen välillä, joten tunnen molemmat. Vaikka omaan tiettyä anarkistista mielenlaatua, tulisi hoidossa noudattaa aina yleisesti hyväksyttyjä eettisiä sääntöjä ja pitää jalat maassa. Vaihtoehtopuolella valitettavasti monella on pää pilvissä ja omat toiveet korvanneet todellisuuden.

Siksi kannatan samaa terveydenhoidon peruskoulutusta kaikille hoitotyöstä kiinnostuneille. On hyvä oppia ymmärtämään, mitä virallinen puoli osaa ja ymmärtää. Peruskoulutus myös takaisi, että henkilö olisi vilpittömästi potilaan asialla, eikä vain vedä hatusta erilaisia temppuja.

Olemme länsimaisen kulttuurin kasvatteja ja matka Hippokrateesta on ollut pitkä. Emme voi ottaa osia muiden kulttuurien traditiosta ja istuttaa niitä sellaisenaan omaan ympäristöömme. Esimerkiksi kiinalainen lääketiede on paljon muuta kuin pelkkä akupunktio tai yrtit. Se on kokonainen elämäntapa, jota kukaan länsimaissa, eikä nykyajan Kiinassakaan, kykene noudattamaan.

Myös ehdotus vaihtoehtohoitojen tietopankista on loistava idea, joka on omiaan hälventämään epäluuloja eri osapuolten välillä. Ainoa, mitä jäin kaipaamaan on psykologilaki, jota pidän erittäin tärkeänä ja kiireellisenä asiana. Vaihtoehtohoitojen ongelma on vähäinen verrattuna siihen mielten manipulaation sekamelskaan, joka hallitsee nykyajan elämää. Tietysti asia on vaikea, sillä helposti astutaan erilaisten uskontolahkojen varpaille. Mutta siitäkin huolimatta meidän tulisi vetää raja, mitä hädänalaisille ihmisille saa tehdä henkisellä tasolla.


Blogin aihesanat:
akupunktio, Hippokrates, kiinalainen lääketiede, koulutus, kulttuuri, mieli, Paula Risikko, uskonto, vaihtoehtohoito, vaihtoehtopuoli, yrtit

Edellinen Seuraava