Käyttäjätunnus (sähköpostiosoitteesi)
Salasana

BLOGIARKISTO

Aihesanalista

© 2012-2021 Tekstit Antti Heikkilä
Powered by NettiSite


Kirjoitettu 15.08.2008

RISIKON PUOSKARILAUTAKUNTA

Valtiovalta on huolestunut puoskareiden aiheuttamasta uhasta maassamme ja on kaikessa viisaudessaan päättänyt panna vetkut kuriin. Tätä keskeistä terveydenhoidon ongelmaa ratkomaan on perustettu komitea. Pääasialliset jäsenet tulevat keskeisistä ammattiliitoista (lääkäriliitto, TEHY) ja sitten on edustajia valtion puolesta. Tavallista puoskareita käyttävää asiakasta ei ole kutsuttu sillä hänhän ei tiedä mistään mitään. Varmasti nämä liitot ovat huolissaan tavallisen ihmisen asemasta, eikö niin? Niiden pääasiallisena tehtävänähän on huolehtia jäsentensä eduista, ei muusta. Mistä moinen kiinnostus?

Komitean keskeisiä lääkärijäseniä ovat Veijo Saano ja Hannu Lauerma. Edellinen on lääkelaitoksen byrokraatti ja jälkimmäinen on Turun vankimielisairaalan psykiatri. Molempia herroja yhdistää vankka usko lääketehtaiden kovasti peräänkuuluttamaan EBM:ään eli tieteellisesti todistettuun lääketieteeseen. Molemmat ovat hurahtaneet skepsis-nimiseen uskontoon, joka pieteettisyydessään ei voi sietää mitään mitä ei voi selittää. Tässä mielessä skepsis lähenee körttiläisyyttä. Ukko Freud voisi puhua anaalisesta fiksaatiosta, mikä taas kansankielellä tarkoittaa, että äiti kielsi kakkimasta muualle kuin pottaan. Se kuulemma aiheuttaa myöhemmällä iällä pakottavan tarpeen saada kaikki ja koko maailma järjestykseen. Ehkä siksi lautakunnassa ei ole yhtään psykologia. Myös lääketehdas Pfizerin edustaja puuttuu jostain syystä.

fi.wikipedia.org/wiki/Hannu_Lauerma

www.skepsis.fi/ihmeellinen/saano_veijo.html

Mukaan on otettu homeopatiaa harrastava (hyi, hyi kuinka kauhean epätieteellistä) lääkäri vihreiden edustajana ja osteopaatti.

Muutama vuosi sitten arvostetussa lääketehtaan julkaisussa Lancetissa oli kirjoitus lääketieteen tieteellisyydestä. Siinä todettiin, että vain hyvällä tahdolla käytössä olevista hoidoista 17% täyttää jollakin tavalla tieteelliset kriteerit. Muu 83 % on sitten mutua.

Tuo EBM (Evidence Based Medicine) on erikoinen juttu. Käytännön lääkärinä voi vain sanoa että sellainen on lähinnä haave sillä todellisuus on hyvin monimutkainen. Tässä mielessä lääketiedettä voi verrata taloustieteeseen, jonka piirissä pyörii myös paljon viisaita tohtoreita ja professoreja. Yleistä tieteellistä talouden kaavaa ei ole löytynyt ja talous onkin menossa taas perseelleen vaikka kuinka yrittävät selittää että asiat ovat hyvin. Lääketieteen puolella diabeetikkojen määrä kasvaa koko ajan EBM:sta ja terveellisestä ravinnosta huolimatta. Lääkkeiden sivuvaikutuksiin kuolee arvioiden mukaan vähintäänkin 2000 vuodessa. Muuten luku on arvioni jonka olen laskenut muiden maiden tilastoista. Jostain syystä Saanon edustama laitos ei ole koskan viitsinyt tutkia asiaa Suomen kohdalta.

Miksi ei perusteta hätätilahallitusta tämän todellisen ongelman tiimoilta. Ovatko puoskarit aiheuttaneet paljonkin kuolemantapauksia Suomessa? Tietääkseni ei yhtään. Sillä jos olisi niin kyllä siitä kerrottaisiin kissankokoisin kirjaimin. Kansanparantajien manipulaatiohoitoihin ei ole kuollut kukaan mutta sen sijaan yksinomaan tulehduskipulääkkeet tappavat Suomessa 300 ihmistä vuodessa. Tämä tieto on suomalaisesta väitöskirjasta. Miksi siis leimata kansanparantajat puoskareiksi, eikö nimi sopisi paremmin niille jotka lääkkeitä määräävät? Missä siis ongelma? Eikö lautakuntia perusteta kun on todellinen ongelma? Onko ministeri typerä, mitä en usko, vaan syy on jokin muu. Nimittäin muuallakin maailmassa on vastaavaa päättäjien halua kieltää kaikki muu kuin lääketehtaiden johtama terveydenhoito. Vitamiinit, yrtit, ja kaikki lääkkeettömät hoidot ovat heidän mielestään puoskarointia. EU:ssakin vastaava komissaari on todellinen jäärä tämän asian suhteen. Totuus on että terveyden hoito kaiken kaikkiaan on kasvamassa maailman suurimmaksi teollisuudeksi. Ministerin pitäisi kysyä itseltään miksi ihmiset hakevat vaihtoehtoja. He hakevat niitä siksi että ovat pettyneet lääketieteen kyvyttömyyteen vastata heidän tarpeisiin. Tällä hetkellä Yhdysvalloissa ihmiset kuluttavat vaihtoehtohoitoihin enemmän rahaa kuin viralliseen lääketieteeseen. Eihän sellaista kakkua voi päästää käsitä. Siksi alan ammattiliitot ovat heränneet. Eihän se sovi, että yhteiskunnan maksamaan itsestäänselvyyteen olisi tulossa jokin toinen ratkaisu. Sellaista ei kerta kaikkiaan voida sietää.

Risikko näyttä olevan Siimeksen ohella toinen ministeritason poliitikko, joka ajaa lääketeollisuuden asiaa, valitettavasti. Siskot ja veljet, tämä on hyvä muistaa kun seuraavan kerran äänestämme sillä meitä pillereihin kyllästyneitä alkaa olla pian enemmistö.


Blogin aihesanat:
diabeetikko, Hannu Lauerma, homeopatia, Lancet, Lääkäriliitto, osteopaatti, Paula Risikko, Pfizer, psykologi, puoskari, Sigmund Freud, Suvi-Anne Siimes, talous, TEHY, tutkimus, uskonto, vaihtoehtohoito, vankimielisairaala, Veijo Saano

Edellinen Seuraava