Käyttäjätunnus (sähköpostiosoitteesi)
Salasana

BLOGIARKISTO

Aihesanalista

© 2012-2021 Tekstit Antti Heikkilä
Powered by NettiSite


Kirjoitettu 17.07.2008

RUOKAVALIOUUTISIA

Tämä ei ole mätäkuun juttu kuin joidenkin mielestä. Jälleen on julkaistu uusi tutkimus vähähiilihydraattisen ruokavalion eduista. Israelissa tehty ja maailman johtavimmassa lääketieteellisessä lehdessä julkaistu tutkimus osoittaa vähähiilihydraattisen ruokavalion edut laihdutuksessa. Vähähiilihydraattinen ruokavalio paransi myös verenrasva-arvoja seikka, jota lääketieteen eliitti ei tunnu vieläkään tajuavan. Niin todellisuudesta vieraantuneita terveysasioista vastaavat ovat aina olleet ja ehkä tulevat olemaan jos sama meno jatkuu. Lääketieteessä asioista päättäjillä ei kerta kaikkiaan ole kokemusta kliinisestä potilastyöstä. Heidän aikansa on kulunut papereita selaillessa ja toisia kyynärpäillä töniessä. Ihmiset ovat heille pelkkää teoriaa ja objekteja eivätkä eläviä itsenäisiä vuorovaikutteisia subjekteja.

Olen käytännön työssä nähnyt vuosien varrella kuinka tehokasta ruokavaliohoito on. Lähes järjestään potilaat ovat päässeet kaikista lääkkeistä mitä nykyisin tuputetaan keski-ikäisille ja lisääntyvässä määrin myös lapsille. Olen vanhanaikainen lääkäri. Mielestäni sairaus ei johdu lääkkeiden puutteesta vaan enemmänkin päinvastoin. Vähähiilihydraattinen ruokavalio on paljon enemmän kuin pelkkä laihdutusmenetelmä. Vie tosin vuosia ennen kuin tutkimus ymmärtää mistä kaikesta vähähiilihydraattisessa dieetistä on kysymys. Kaiken hyvän lisäksi dieetillä pystyy vaikuttamaan tehokkaasti jopa lasten epilepsiaan, sellaiseen johon lääkkeet eivät tunnu tehoavan.

Ruokavalion vaikutukset elimistöön

Olen myös sitä mieltä, että nykyinen vähärasvainen runsashiilihydraattinen ruokavalio on katastrofi ja on sairastuttanut miljoonat ihmiset. Esimerkiksi diabetes, joka on hiilihydraattiaineenvaihdunnan sairaus, on lisääntynyt viimeisen 50 vuoden aikana 700% Ei voi sanoa että syy olisi geeneissä vaan jossakin mikä on tehty totaalisen väärin ja se väärä on nykyinen ruokavaliosuositus. Mutta ei hätiä lääkkeitä, ja taas lääkkeitä sen sijaan, että hoidettaisiin sairauden todellista syytä. Lue lisää (www.hs.fi)

content.nejm.org/cgi/content/abstract/359/3/229

ontent.nejm.org/cgi/content/abstract/348/21/2074

content.nejm.org/cgi/content/abstract/355/19/1991

content.nejm.org/cgi/content/abstract/348/21/2082


Blogin aihesanat:
diabetes, geeni, hiilihydraatti, kliininen lääkärintyö, rasva, ruokavaliohoito, tutkimus, veri, VHH, vähähiilihydraattinen

Edellinen Seuraava