Käyttäjätunnus (sähköpostiosoitteesi)
Salasana

BLOGIARKISTO

Aihesanalista

© 2012-2021 Tekstit Antti Heikkilä
Powered by NettiSite


Kirjoitettu 21.09.2010

RUSKA

Soittivat TV1:stä, kun olin viime tiistaina lastaamassa autoa Rovaniemen junaan, joten en päässyt mukaan torstain 16.9. A-talkiin. Ruska oli kaunis, kuten aina. Katsoin ohjelman Posiolla. Se meni hyvin. Kari Salminen ja kollega Taija Somppi loistivat. Sanotaan, että kuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa, ja niin tässäkin ohjelmassa. Voi –puolue löi kirkkaasti margariinimiehet. Pelkkä olemuskin kertoi kaiken. Salminen, joka oli porukan vanhin, heijasti olemuksellaan sellaista poweria, että margariinikaksikko näytti ennenaikaisesti harmaantuneita, kokoon lysähtäneiltä huru-ukoilta. Somppi edusti naiskauneutta ja vitaalisuutta parhaimmillaan. Jo siis pelkästään ulkonäön kannalta kannattaa syödä voita. Voi maistuu lisäksi hyvältä ja tekee elämästä hieman siedettävämmän.

Pekka Puska ei edelleenkään kyennyt vastaamaan selkeästi yhteenkään kysymykseen oman asiansa tieteellisistä perusteista. Ei ihmekään sillä niitä ei kerta kaikkiaan ole olemassa. Puska ei kyennyt sanomaan mitään järkevää. Hän ainoastaan irvaili Sompille tämän yksityisvastaanotosta unohtaen, että itse elää veronmaksajien siivellä. Pekka Puska on mainostanut margariinia julkisesti ja sai tässä taannoin 100.000 € palkinnon – palkkion – britti-viljaparonin yksityiseltä säätiöltä ja niin poispäin. Kun hän ei muuta keksinyt, hän sanoi totuuden paljastuvan tulevaisuudessa, kun 500-sivuinen Yhdysvaltojen maatalousministeriön raportti julkaistaan. Profeetallinen varoitus oli kuin jonkun uuden lahkon ydinopista. Kiusatut oikean tien kulkijat, margariinia öylättinä pitävät, saavat pelastuksen tulevaisuudessa ja voin syöjiä rangaistaan.

Tässä on koko Pekka Puskan ohjelman ydin kaikessa karmeudessaan ensimmäistä kertaa julkisesti sanottuna. Suomen terveydenhoito ja ruokatuotanto toteuttaa kokonaisuudessaan Yhdysvaltojen kauppapoliittisia päämääriä. Yksi Rockefellerin pääteemoista on, että se joka hallitsee ruokatuotantoa, hallitsee maailmaa. Siksi kasviöljyt ja GM-vilja.

MOT ja A-Talk olivat hienoa työtä. Uusi sukupolvi on päässyt tekemään ohjelmia. Se edellinen sukupolvi teki Kari Salmisesta epähenkilön, hän kun uskalsi väittää voita terveelliseksi. Se myös poltti studiossa Uffe Ravnskovin kirjan Kolesterolimyytti. Sen miehen, joka kertoi, että Pohjois-Karjala-tutkimus on ihan höpö höpöä. Kun nyt Puska ja Fogelholm joutuivat ensimäistä kertaa selittämään tekemisiään mediassa, niin Pohjois-Karjala projekti ei ollutkaan enää sitä, millä sitä oli aina mainostettu. Nyt onkin yllättäen yksilöllisiä eroja aineenvaihdunnassa, ja jopa rasvat eivät ole niin pahoja kuin on luultu. Ei siis todellakaan ole kysymys tiedosta, vaan luulosta. Siitä huolimatta vanhasta ja uudesta ruokakupista pidetään kiinni. Uskokoot ne, jotka uskovat. Onneksi ei vielä kaikkia pakoteta saman ruokakupin ääreen.

MOT jatkoi vielä maanantaina 20.9. aiheesta H1N1. Ylijohtaja Juhani Eskola loisti edelleen poissaolollaan, ja naiset saivat vastata ”miehen” teoista. Oli ilo kuunnella professori Heikki Peltolaa, jonka itse haluaisin nähdä THL:n johdossa. Siinä puhui todellinen kliinikko ja ihminen, jolta löytyy selkärankaa silloin, kun jotain täytyy päättää. Mutta paikka on varmasti varattu kepulle sillä uusi terveysministeri on julkisesti sanonut uskovansa margariiniin.

Ei hassumpi uutisviikko yhden ruskamatkan aikana. Lapin Kansakin kirjoitti rasva-asiasta, että puskaan meni.

Edellinen Seuraava