Käyttäjätunnus (sähköpostiosoitteesi)
Salasana

BLOGIARKISTO

Aihesanalista

© 2012-2021 Tekstit Antti Heikkilä
Powered by NettiSite


Kirjoitettu 26.05.2014

SENSUURI ISKI

Australialainen televisioyhtiö ABC teki 2 loistavaa dokumenttia kolesterolista ja kolesterolilääkkeistä. Nyt yhtiö on ilmoittanut poistaneensa molemmat ohjelmat omilta nettisivuiltaan. Selitykset ontuvat ja ovat sitä tavallista höpinää. Todellisuudessa yhtiö joutui ennennäkemättömän painostuksen kohteeksi lääketeollisuuden ja sitä lähellä olevien taholta. Toistaiseksi nämä kaksi ohjelmaa ovat vielä nähtävissä Youtubessa: Ohjelma 1 Ohjelma 2. Kannattaa katsoa ennen kuin nekin tuhotaan.

Statiiniklaani on iskenyt myös Britanniassa. Aikaisemmassa blogissani kerroin Harvardin proffa John Abrasomin BMJ:ssa julkaistusta artikkelista, jossa hän kritisoi terveiden ihmisten lääkitsemistä ja että lähes 20 %:lla lääkityistä potilaista on huomattavia sivuvaikutuksia. Samaan tulokseen on tullut Huabing Zhangin johtama tutkijaryhmä, jonka tulokset julkaistiin Annals of Internal Medicine -lehdessä 2013 keväällä. Staiineihin liittyy huomattava määrä hankalia sivuvaikutuksia, minkä takia monet potilaat jättävät lääkityksen. Sitten imperiumi iski professori Rory Collinsin hahmossa. Hän on kolesteroliklaanin miehiä Britanniassa ja lääketeollisuuden rakastama mielipidevaikuttaja. Collins sitten lyttäsi kaikki tutkimukset haitoista ja sai tilaa jopa sellaisesta lehdestä kuin The Guardian samaan tyyliin kuin Helsingin Sanomat täällä Suomessa, joka on imperiumin asialla sekin.

Matala kolesteroli on yhdistetty väkivaltaiseen käyttäytymiseen ja itsemurhiin. Nyt on osoittautunut, että statiinit aiheuttavat samoja ongelmia ja hyvin rajujakin mielialan vaihteluita ja ärtymystä. Tilanne on potilaiden ja heidän omaistensa kannalta sietämätön. Statiinit aiheuttavat myös väsymystä ja vetämättömyyttä, joka myös heikentää oleellisella tavalla ikääntyvien elämänlaatua ja altistaa dementialle.

Virallinen puoli on ummistanut silmät tyystin statiinien haitoilta. Esimerkkinä yhdysvaltalainen nainen, joka kertoo miehensä mielialan ongelmista ja kuinka lääkäri huomioi näitä sivuvaikutuksia. Lääkäri luki vain lääketeollisuuden julkaisemaa opaskirjasta eikä löytänyt moista sivuvaikutusta statiinien kohdalla. Hoitotyö on rappiolla tässä Yhdysvaltojen vetämässä lääketieteessä. Lääkärit eivät enää kykene tekemään havaintoja potilaan todellisuudesta vaan muokkaavat potilaan sopivaksi käypähoitosuosituksille.

"Some years ago, my husband&rsuo;s cardiologist had him on Lipitor. When I questioned whether the Lipitor was contributing to my husband&rsuo;s anxiety and irritability, the doctor laughed, grabbed the physician&rsuo;s desk reference, and finding no mention of either anxiety or irritability in the list of recognized adverse effects of LIpitor, derisively dismissed my concerns. We don&rsuo;t see that doctor anymore".

Uuden Rooman konsulit (USA:n sylttytehdas) ovat päättäneet, että kaikki yli viisikymppiset on statinoitava huolimatta kolesteroliarvoista, jotta siten vähennettäisiin kuoleman riskiä. Enää ei puhuta kolesterolista, vaan jostakin muusta. Statiinit siten jollakin mystisellä tavalla vähentävät sydänkohtauksia näiden suosittelijoiden mukaan. Voi vain kysyä tässäkin asiassa, mihin tieteelliseen tosiasiaan tämäkin perustuu? Todellisuudessa ikä on suurin kuolemanriski ja kaikista lääkkeistä huolimatta kuolleisuus on lopulta aina 100 %. Ihmiset elävät entistä pitempään ja kaikkialla alle 65-vuotiaiden sydänkuolleisuus on laskenut huimasti ilman, että he olisivat kuullet Pohjois-Karjala -tutkimuksesta. Sydänkuolemat koskevat nykyisin yli 65-vuotiaita. Yli 80- ja 90-vuotiaiden tavallisin kuolinsyy on sydänkohtaus. Nyt tämä halutaan estää massiivisella lääkityksellä, vaikka kaikki aikaisemmat tutkimukset ovat osittaneet, ettei ikääntyvien statiinilääkityksestä ole muuta kuin haittaa.

Ehkä parhaiten asiaa valaisee Leino Utriainen. Hän on ollut yritysjohtajana ja uskonut kaiken, mitä on puhuttu terveydestä. Hän on ollut koko ikänsä laiha, syönyt rasvattomia tuotteita ja liikkunut runsaasti. Siitäkin huolimatta kolesterolit olivat koholla ja luottaen systeemiin Leino aloitti statiinit. Niistä hän sai haimatulehduksen. Leinolle kävi samoin kuin tuolle amerikkalaiselle. Lääkärit kielsivät tämänkin sivuvaikutuksen, kun sitä ei ollut mainittu lääketeollisuuden laatimissa listoissa. Leino sairastui myös sydäntautiin. Mutta Leino oli kuitenkin toista maata: hän on sinnikkäästi tutkinut asioita, joista virallinen puoli tyystin vaikenee. Leino on kerännyt laajan tilastollisen aineiston ja haastanut THL:n Vartiaisen, HUS:in M.Tikkasen ja Oulun Strandbergin ynnä muut kommentoimaan hänen löydöksiään, jotka kumoavat kaikki viralliset väitteet ja myös median luoman terveysuskonnon. Kaikki ovat vaienneet. Kukaan ei ole viitsinyt vastata. Leino kysyykin aiheellisesti:

Millä vakioinneilla, rajauksilla, suhteellisilla prosenteilla, sekoittavilla tekijöillä yms. Tilastokeskuksen käyrät saadaan näyttämään statiinilääkityksen valtavan hyvät tulokset ja tuhannet estetyt sydänkuolemat vuosittain? Itse asiassa statiinien vaikutusaikana kuolleisuus on alkanut nousta.

Millä tempuilla saadaan Pohjois-Karjala -projektin pelastamat neljännesmiljoonaa suomalaista esille yllä olevista Tilastokeskuksen numeroista. Säätelemättömät numerot kertovat, että esimerkiksi aikavälillä 1972-1985 verenkiertoelimien sairauksien aiheuttamat kuolemat (poisluettuna alkoholin aiheuttamat kuolemat) lisääntyivät 2 145 tapauksella vuositasolla ( 23 158 < 25 303).

Leinon tilastot ovat suoraan Tilastokeskuksesta, kun taas viranomaiset käyttävät vakioituja tilastoja, joiden peruskaavat tulevat lääketeollisuudesta. Oheisena Leino Utriaisen tilastot, jotka ovat todella mielenkiintoista luettavaa. Olisi mielenkiintoista saada nähdä THL:n omat tilastot vai ovatko nekin salaista tietoa kuten moni muukin asia tässä maassa.

Utriainen ei ole yksin, sillä Euroopan tilastot kertovat samaa:

Harvardin proffa Dariush Mozaffarian on mies, jonka läsnäollessa Suomen lääke- ja ruokateollisuuden perässähiihtäjät tekevät asennon. Mutta, miten selitetään suomalaisille, että suuresti kunnioitetun Mozaffarianin mukaan mitä enemmän ihmiset syövät tyydytettyä rasvaa, sitä vähemmän ateroskleroosia ja sydäntautia. Mozaffarian pistää vielä paremmaksi. Rasvoista vain kasviperäiset transrasvat aiheuttavat sydäntautia.

Uusin tutkimus rasvoista on tämän vuoden maaliskuulta ja toteaa, että nykyiset rasvasuositukset eivät perustu todellisuuteen. Australialainen tutkimus totesi taannoin, että virallisesti suositellut kasvirasvat lisäävät oleellisesti sydänkuolemia. Suomen kuluttaja-asiamiehen siunauksella saa mainostaa Floraa ja Beceliä sydänystävällisinä tuotteina. Voi vain kysyä, miksi moinen virka, joka ajaa vain yhtiöiden asiaa? Jokaisesta myydystä "sydänystävällisestä" rasvapaketista menee bonukset Suomen Sydänyhdistykselle amerikkalaisen käytännön mukaisesti. Näin firmat ja potilasyhdistykset hyödyttävät toisistaan. Hiljattain julkaistu tanskalainen tutkimus toteaa, että todellinen ongelma on triglyseridit, joita nostavat vain hiilihydraatit. Syödyllä rasvalla ei ole vaikutusta triglyserideihin.

Todellinen tiedonjulkistamispalkinto tulisi antaa tälle herralle: Yhdysvaltojen senaattori Al Franken on ehdottanut, että internetiin rakennetaan kaksi kaistaa: toinen maksullinen, joka olisi huippunopea ja toinen ilmainen, joka sitten etenisi etanan vauhtia. Tämä johtaisi käytännössä siihen, että isot yhtiöt valtaisivat netin ja kaikki vapaa tieto jäisi käytännössä suuren lukijakunnan ulottumattomiin.

Tätä samaa uutisointia Suomesta: tunnettu "Karppaus on humpuukia" -Uusitupa on saanut Savon Sanomien Saima -mitalin ansiokkaasta yhteistyöstä lehden kanssa. Ylekin innostui asiasta, kuten odottaa saattaa. Kun lukee haastattelua niin ymmärtää, miksi Suomella menee heikosti.

Savonmaan omnipotenssia uutisoitiin jälleen. Kansainväliset D-vitamiiniasiantuntijat kokoontuivat, ja endokrinologian professori David Heanley suosittaa 100 mcg D3-vitamiinia päivässä meille suomalaisille. Mutta, Savon maan kaikkitietävä agronomilääkäri

Ursula Schwab lyttää Heanleyn. En tiedä, itkeäkö vai nauraa. Iltalehden valinta kertoo paljon.

TED on puhujafoorumi, jossa ihmiset esittävät uusia ideoitaan. TED on cityneurootikkojen suosiossa. Todellisuudessa TED:ssä puhutaan enemmän "möchte gern" (haluaisin niin mielelläni) kikkakuutosjuttuja kuin todellista asiaa. Nyt TED on siirtynyt sensuurilinjalle, kun kerrankin puhuttiin asiaa. Tunnettu Cambridgen yliopiston solubiologian professori Rupert Sheldrake piti esitelmän TED:ssä. Esitelmä sensuroitiin TEDin videoilta, mutta on nähtävissä youtubessa, onneksi. Voi vain ihmetellä, miksi sensuuri, sillä proffa esittää jotain täysin uutta, mikä valitettavasti uhkaa monien mukavuusaluetta. Mutta ei pidä ajatella. Sen sijaan kannattaa ottaa statiinipilleri ja uskoa tieteen pelastavaan voimaan.


Blogin aihesanat:
agronomi, Al Franken, ateroskleroosi, Becel, Dariush Mozaffarian, David Heanley, dementia, dokumentti, Flora, haimatulehdus, hiilihydraatti, Huabing Zhang, humpuuki, internet, itsemurha, John Abrasom, karppaus, kasviperäinen rasva, kolesteroli, kolesteroliarvo, kolesterolilääke, kuolema, käypähoito, Leino Utriainen, lääke, M.Tikkanen, matala kolesteroli, mielialan vaihtelu, mielipidevaikuttaja, perässähiihtäjä, Pohjois-Karjala, Pohjois-Karjala –tutkimus, puhujafoorumi, rasva, rasvasuositus, Rory Collins, Rubert Sheldrake, sensuuri, sivuvaikutus, statiini, statiinipilleri, Strandberg, Suomen Sydänyhdistys, sydän, sydänkohtaus, sydäntauti, sylttytehdas, TED, terveysuskonto, THL, tiede, tilastokeskus, transrasva, triglyseridi, tutkija, tutkijaryhmä, tutkimus, tyydytetty rasva, Ursula Schwab, Uusi Rooma, Uusitupa, Vartiainen, verenkiertoelin, vetämättömyys, väkivalta, väsymys, Yle, ärtymys

Edellinen Seuraava