Käyttäjätunnus (sähköpostiosoitteesi)
Salasana

BLOGIARKISTO

Aihesanalista

© 2012-2021 Tekstit Antti Heikkilä
Powered by NettiSite


Kirjoitettu 14.10.2007

Sikamainen juttu

Olen kirjoittanut uusimmassa kirjassani Näin me keitämme suomalaisen makkarateollisuuden taustoista. Mutta meni melkein löysät housuun kun luin, että suomalainen sikatalous on jo pitempään käyttänyt geenimanipuloitua soijaa sikojen ruokinnassa. Kuinka tämä on mahdollista?

Kaikki on tapahtunut salaa kuluttajien mielipidettä kysymättä. Muutama maatalousministeriön vikamies ja maatalousministeri ovat vain päättäneet, että näin vain on. Kaikki tehtiin ihmisten tietämättä vaikka kyseessä on päätös joka on paljon vakavampi kuin konsanaan Nato, mistä jauhetaan loputtomasti tyhjänpäiväisyyksiä. Vihreiden puheenjohtajakaan ei ole huolissaan muusta kuin Suomen lämpenevistä Yhdysvaltain suhteista. Geenimanipuloitu ruoka on äärimmäisen vakava asia, joka koskee meitä kaikkia ja ennen kaikkea tulevia sukupolvia. Maatalousministeri ja sikafarmari Sirkka-Liisa Anttila selitti asian paljastuttua tekopyhästi että pitäisi merkitä tuoteselosteisiin kaikki mitä kaikkea tuote sisältää. Itse asiassa hän on tiennyt asian jo pitemmän aikaa ja jälkikäteen jauhaa suoraan suomeksi sanottuna tuotantolaitoksensa ongelmajätettä.

Ruokaa markkinoidaan suomalaisena. Mutta mikä on suomalaista jos koko rehu on keinotekoisesti manipuloitua ja tuodaan ulkoa? Mitä tekemistä koko asialla on perinteisen suomalaisen maatalouden kanssa ? Ei EU vaan omat syövät pohjan uskottavuudelta suomalaisesta puhtaasta ruuasta. Periaatteessa koko maatalouden voi lopettaa sillä mitä ideaa on keinotekoisessa, joka teollisuudeksi muuttuneena pilaa luonnon kun meidän ainoa valttimme olisi luonnollisuus ja puhtaus.

Sikajuttu on osa sitä kokonaista suomalaisen maatalouden alasajoa ja prostituointia joka itse asiassa alkoi Pohjois-Karjala tutkimuksen tiimoilta. Niin tuhottiin perinteinen suomalainen karjatalous vain sen takia että margariiniteollisuus voisi hyvin.

Nyt olemme siirtyneet seuraavaan vaiheeseen. Meidät manipuloidaan vähitellen uskomaan geenimanipuloidun ruuan siunauksellisuuteen. Väite, että geenimanipuloitu ruoka olisi terveellistä ja vailla haittoja, perustuu yksinomaan myyjän väitteisiin ja alan teollisuuden palkkalistoilla olevien asiantuntijoiden lausuntoihin. Vapaata tutkimustietoa asiasta ei juuri ole. Maatalousministeriön virkamiehillä ja ministerillä ei ole ollut muuta kuin myyjän tietoa mikä panee tietysti miettimään päätöksen perusteita.

Mutta se mitä on ilmaantunut tähän mennessä, on todella huolestuttavaa. On todettu esimerkiksi geenimanipuloidun viljan geenin siirtyneen ihmisen suoliston bakteereihin ja nämä vuorostaan muokkaantuvat uuden geenin mukaisesti. Kukaan ei tiedä mitä siitä seuraa. Mutta on tosiasia, että ihmisen suoliston bakteerit ovat äärimmäisen tärkeä osa immuunijärjestelmää. Onkin loogista ajatella että siirtogeeni aiheuttaa immuniteettihäiriöitä pitkällä aikavälillä. Jo nyt lasten ja myös aikuisten allergia- ja autoimmuunisairauksien määrä on huimassa kasvussa johtuen liian käsitellystä ruuan ja antibioottien aiheuttamasta immuniteettihäiriöstä. Tämä on asia, joka on kaikkien alan ihmisten tiedossa mutta josta ollaan vain hiljaa. Eikö olisi nyt aika miettiä mihin ollaan menossa ennen kuin olemme tilanteessa jossa ilmenee sairauksia joihin ei edes perinteiden oireiden poistoon tarkoitettu kortisonikaan pure.

Soija, tuo terveysintoilijoiden ja sikafarmareiden ihanneruoka on itse asiassa aine joka tuhoaa sademetsiä eniten tällä hetkellä. Soija-bisnes on maailmalla nykisin pop. Sitä on helppo viljellä. Brasilia näki tilaisuutensa kun ihmiset alkoivat vaatia puhdasta gm-soijan sijaan. Siksi täytyy hakata metsiä, jotta peltoa riittäisi. Mutta mikä pahinta manipuloitu geeni on alkanut saastuttaa alkuperäistä lajiketta. Metsät siis savuna ilmaan turhan takia.

Tietysti voi ajatella että mitä helvettiä se merkitsee minun elämässä jokin soija ja muiden metsät. Jauhan saunan lauteilla sitä sinipunaista suomalaista makkaraa joka maistuu entiseltä. Mutta jokainen voi valita. Jos haluaa vaikuttaa maailman asioihin niin minä en ainakaan missään tapauksessa koske suomalaiseen sianlihaan ja siitä tehtyihin tuotteisiin ellei sitten liha ole takuuvarmasti tuotettu suomalaisella manipuloimattomalla rehulla. Boikotoin myös koko asiaan sotkeutunutta ”suomalaista” ruokateollisuutta. Jos makkarat mätänevät hyllyihin niin luulisi se olevan jonkinlainen ääni erämaassa.

Monsanto, tuo maailman manipuloidun ruokateollisuuden jättiläistuottaja, joutui nöyrtymään omien työntekijöidensä edessä. Työntekijät kieltäytyivät maailmanlajuisesti syömästä kanttiinien geenimanipuloitua ruokaa. Firma joutui vaihtamaan pöperönsä perinteisesti kasvatettuun jotta työrauha säilyisi.

Katso Hauska filmi makkarasta ja muista lihajalosteista. Todellisuutta myös Suomessa.

Edellinen Seuraava