Käyttäjätunnus (sähköpostiosoitteesi)
Salasana

BLOGIARKISTO

Aihesanalista

© 2012-2021 Tekstit Antti Heikkilä
Powered by NettiSite


Kirjoitettu 07.11.2018

SKEPSIS – AIKUISET MIEHET POLVIHOUSUISSA

Professori Nils Mustelin oli turkulainen tähtitieteilijä ja fyysikko, joka aikoinaan perusti Suomeen Skepsis- yhdistyksen. Mustelinin viha kohdistui astrologiaan. Astrologiallahan pitkä historiallinen tausta. Se on yksi tapa havainnoida maailmaa. Astrologia on keskeinen piirre monissa kulttuureissa. Intiassa astrologialla on edelleenkin vankka jalansija liike-elämässä, aina vallankäytön ylimmille portaille asti. Päätöksiä ei tehdä, ellei taivaan merkit ole suotuisat. Munstelin ja koko Skepsis nauravat toisenlaisuudelle, eri kulttuureille ja ihmisille, joiden maailmankuva poikkeaa heidän ryhmäajatteluun perustuvasta uskomusjärjestelmästään.

Mustelin hyppäsi oman alueensa ulkopuolelle. Ei fysiikan tiedoilla pysty selittämään ihmisten käyttäytymistä. Se kuuluu psykologiaan, sosiologiaan tai uskontotieteeseen. Mutta nämä ovat aloja, joita tavalliset fyysikot eivät edes pidä tieteenä. Huippufyysikot näkevät kylläkin asiat laajemmin.

Ehkä Mustelin ja Skepsiksen jäsenillä on korostaakseen omaa tärkeyttään tarve nauraa astrologiaa harrastaville ja muille, jotka eivät suostu sopeutumaan heidän maailmankuvaansa. Kuin pyhä mies Mustelin korosti kriittisen ajattelun tärkeyttä. Hän vaati sitä muilta, mutta ei itseltään. Hänhän oli jumalkastia ja kaiken kritiikin yläpuolella. Munstelin, kuten tuo nykyinen professorikaarti Skepsiksen taustalla, on tyystin unohtanut tai ei ole edes tiedostanut, että aito kriitikko selvittää omia tekemisiään eikä syyttele muita. Skepsiksen listassa on paljon sellaisia nimiä, jotka asemaansa hyväksikäyttäen mitätöivät julkisuudessa muita kykenemättä kertomaan, mitä hyvää he itse ovat saaneet aikaan. Kun ei ole mitään, mitä esittää, niin heillä on aikaa puuhastella sellaisen turhakkeen kuin Skepsiksen kanssa.

Kritisoidessaan muita Skepsis on klassinen esimerkki uskonnosta tai poliittisesta ääriliikkeestä, joiden koossapysymiseksi tarvitaan aina ulkopuolinen toisenlaisuutta edustava esimerkki. Toisten kiusaaminen tai tuhoaminen tiivistää yhteisön rivejä. Tässä mielessä Skepsis ry valehtelee viranomaisten suuntaan kertomalla yhdistyksen tarkoituksena olevan kriittisen ajattelun edistäminen. Koko toimintansa aikana Skepsis ei ole esittänyt mitään tämän suuntaista vaan on toiminnallaan leimannut ulkopuolisia vuosittain jaettavalla HuuHaa- palkinnolla. Yleensä nimityksen saaneet ovat sen verran heikossa asemassa, etteivät he ole kyenneet puolustautumaan. On aika erikoista, että yhteiskunnassa voidaan leimata julkisesti kenet tahansa ilman, että siitä joutuu vastuuseen. Ilmeisesti leimaaminen sallitaan joillekin, kuten professoreille, kun taas tavallinen ihminen joutuu välittömästi edesvastuuseen puheistaan. Loogisuuden mukaan Skepsiken teemoihin pitäisi kuulua myös uskontojen kritiikki. Ehdotankin seuraavan HuuHaa- palkinnon saajaksi edesmennyttä profeetta Muhamedia. Katsotaan sitten, miten äijille käy sen jälkeen.

Palkinto on myös osoitus, ettei yhdistys toimi ilmoituksensa mukaan, sillä kriittisen keskustelun pitäisi olla avointa ilman leimautumisen pelkoa. Löysin tiedon, jossa kerrottiin Rokotusinfo -nimisen netissä toimivan sivuston saaneen HuuHaa-palkinnon. En tiedä miksi, mutta kun olen selannut Rokotusinfon sivuja, olen todennut ne asiallisiksi ja niiden sisältävän huomattavasti paljon enemmän informaatiota kuin mitä valtio jakaa. Valtiohan vain tuppisuuna pakkorokottaa ihmisiä. Valtion toiminta ei herätä mitään kriittistä keskustelua skeptikoiden parissa ikään kuin se olisi jokin jumalallinen totuus, jota ei tarvitse kritisoida. Sama Skepsiksen asenne on nähtävissä kaikessa, mikä koskee virallista terveydenhoitoa, hoitosuosituksia, ravitsemusta jne. Skepsiksen kohteeksi joutuvat vain ne, jotka uskaltavat kyseenalaistaa virallisia totuuksia. Skepsis toimii kuten Stalin tai ihmisiä roviolle lähettävä paavi, eräänlainen moderni versio inkvisitiosta.

Koko Yhdysvaltojen oikkuja seuraavan maailman terveydenhoito on lähellä romahdusta niin taloudellisesti kuin sisällöllisesti. Ei tämäkään hetkauta Skeptikoita, mutta minua saa vapaasti potkia esitettyäni kriittisiä ajatuksia, kun sairaudet sen kuin vain lisääntyvät, ja nuoret ovat alkaneet kuolla ennen vanhempiaan.

Eipä taida pojilla kantti kestää kritisoida lääke- ja ruokateollisuuden tieteellistä tasoa. Siinä voi loppua apurahat, mutta jos korostaa kriittisyyden tärkeyttä, niin pitäisi olla johdonmukainen. Tästä voi tehdä yksinkertaisen johtopäätöksen, että Skepsiksen kritiikki on hyvin valikoivaa ja että Skepsis ry:n tarkoitus on ylistää virallista järjestelmää polkemalla muita. Klassinen noitavainomekanismi, mitä juutalaiset ovat saaneet kokea nahoissaan vuosisatoja.

HuuHaa-palkinto on tavallaan hyvin paljastava ja kertoo kuinka alkeellisia ja henkisesti kehittymättömiä nuo Skepsiksen professorit todellisuudessa ovat. Kuinka ylipäänsä aikuisina pidetyt ihmiset kuluttavat aikaansa moiseen. Todellista polvihousu-porukkaa.

Professori Juhani Knuuti on jo pitempään repostellut minua, kirjaani ja kaikkia tekemisiäni Turun Sanomissa. Tässäkin on hyvä esimerkki siitä, että jotkut saavat mediassa tilaa omalle pahoinvoinnilleen, ja toiset ei. Knuuti on toiminut aktiivisti nettitrollaajien kanssa ajaessaan omia agendojaan. Hän kiihottaa nuoria arveluttavalla tavalla osoittaen siten kykenemättömyytensä toimia nuorten opettajana ja kasvattajana. Knuutin pitäisi mennä töihin terveyskeskukseen oppimaan, mikä on todellinen ei- tieteellinen elämä. Mutta tuskin hän viitsii liata käsiään. Knuuti houkuttelee näitä syrjäytyneitä nuoria miehiä heidän etsiessään auktoriteettia. Heiltä Knuuti saa varauksetonta ihailua, missä tunteessa on maanista elää. Nämä nuoret ovat periaatteessa kilttejä ja tottelevaisia, eivätkä kritisoi auktoriteetteja. He ovat löytäneet oman kolonsa maailmassa.

Päällisin puolin näillä nuorilla miehillä on kaikki kunnossa, mutta heiltä puuttuu yhteys omaan sieluun ja samalla omiin todellisiin tarpeisiin. Minuus löytyy nyt auktoriteeteista ja ryhmästä. Kun ei ole ymmärrystä omista aidoista tarpeista, synnyttää se mielen perukoilla pahaa oloa. Jotta löytyisi oma itse, pitäisi kyetä kriittiseen ajatteluun ulkomaailmaa kohtaan - ja jopa kapinoida. Se vaatii uskallusta ja kykyä altistaa itsensä muutoksille ja sietää erillisyyttä. Tämä kehitys kuuluu yleensä teini-ikään, mutta kasvava joukko nuoria miehiä ei kykene nykyään muutokseen ja kasvamaan itsenäiseksi yksilöksi vaan äidin korvaa joku ryhmä, kuten tässä tapauksessa Skepsis tai professori, joka käyttää sitten näitä nuoria omiin tarkoituksiin sen sijaan, että auttaisi heitä itsenäistymään. Tyypillistä näille nuorille on se, etteivät he saa oikeastaan mitään aikaan omassa elämässään vaan ajelehtivat ilman määränpäätä. Energia, joka toisi muutoksen, kytee sisällä ja on syy tiedostamattomaan pahoinvointiin. Ryhmän on siten helppo kanavoida tuo pahoinvointi ulkopuolisiin. Näin toimivat natsit, anarkistit - ja nyt myös Skepsis. On todella erikoista, että professori kuluttaa tiiviisti aikaansa tunnetun trolliryhmän kanssa. Ilmeisesti professorilla ei ole muuta elämää ja hän kokee henkisesti kuuluvansa tuohon ryhmään. Hänenkin pitää päästä potkimaan muita lievittääkseen pahaa oloaan.

Skepsiksella on myös Facebook-sivu. Suosittelen lukijoita käymään tuolla sivulla. Täydellistä vihapuhetta kriittisyyden sijaan. Siellä toimii joukkohysteria, missä jokainen yrittää keksiä parempaa sontaa kuin edellinen päästäkseen ryhmän hierarkiassa korkeammalle. Nyt tämä ryhmä syyllistyy rikoksiin.

Toni Lahnalampi-niminen kaveri on tehnyt identiteettivarkauden minun nimelläni. Se on vakava rikos. Erityisen raskauttavaksi asian tekee se, että Lahnalampi on koodaaja Codetag Oy-nimisessä firmassa. Identiteettivarkauden lisäksi hän rikkoo karkeasti oman alansa moraalista koodistoa. Tilanne on sama kuin, että palomies päivällä sammuttaa tulipaloja ja yöllä sitten sytyttelee niitä. Lahnalampi haluaa pistää porukassa paremmaksi saadakseen erityisesti Knuutin suosiota, mitä tämä näyttää selvästi jakavan. Knuuti peukuttaa innoissaan Lahnalammen identiteettivarkaudelle.

Tällaista Knuuti skeptikkona on saanut aikaan Skepsiksen sivuilla. Hän ei tajua, että toimessaan näin hän tuhoaa nuorten elämän pysyvästi, sillä kukapa ottaisi töihin palomiestä, joka sytyttelee tulipaloja.

Sana "skeptismi" tulee vanhasta kreikasta ja alun perin tarkoitti "tutkia". Se on muuttunut ajan kanssa tarkoittamaan epäilyä ja kyseenalaistamista. Skeptikko periaatteessa on kyseenalaistaja tai epäilijä, mikä ääritilanteessa on mielisairautta. Sepsis tarkoittaa verenmyrkytystä. Nyt Skepsis = Sepsis ja se myrkyttää koko Suomen henkisen ilmapiirin.

blogi-2018-11-07

[Avaa kuva isompana]

Toni Lahnalampi

Edellinen Seuraava