Käyttäjätunnus (sähköpostiosoitteesi)
Salasana

BLOGIARKISTO

Aihesanalista

© 2012-2021 Tekstit Antti Heikkilä
Powered by NettiSite


Kirjoitettu 11.11.2015

SOTESOPPAA JA MUUTAKIN

Olisi luullut, että politiikan ulkopuolelta tulevalla miljonäärillä olisi ollut sen verran poweria, että olisi antanut järjen olla etusijalla soteasioissa. Aktiivista kliinistä työtä tekevät lääkärit ovat odottaneet, että tulisi jostakin luuta, joka lakaisisi roskat pois terveydenhoidosta ja asioita hoidettaisiin mahdollisimman kustannustehokkaasti, mutta Sipilä petti odotukset. Hän osoittautui tyypilliseksi kiukuttelevaksi siltarumpu-kepulaiseksi. Kyse ei ollut todellisesta johtajuudesta ja kyvystä organisoida järjestelmä työn ja kustannusten suhteen, vaan kakun jakamisesta puolueiden kesken. Kekkosen luoma versio DDR:n hengestä elää ja voi edelleen hyvin Suomessa. Sipilä käyttää lapsellista vatulointi-sanaa kuin ihmemantraa. Taitaa mies itse olla suuri vatuloija. On helppo torveilla, kun muut maksavat. Asiantuntijat katsovat, että sote on susi ja tulee kalliiksi. Miksi ei kysytä niiltä, jotka osaavat? Suomessa muutos on mahdollinen vain silloin, kun päättäjäkin pääsee mukaan hillopurkille. Tulemme näkemään, että politiikkojen lähellä olevat ja itse poliitikot tulevat rikastumaan tästä muutoksesta samaan tapaan kuin tuulimyllyasiassa, mikä on 3 miljardin puhallus. Media on tässäkin asiassa hiljaa.

Poliittisesti valitut virkamiehet ovat terveydenhoitojärjestelmän rapautumisen perussyy. Rappio alkoi kepulaisen Pekka Puskan tultua terveydenhoidon johtoon. Puska ja vastaavat ovat meritoituneet lääke- ja ruokateollisuuden tuella. Puskan aikana turhautuneet osaajalääkärit alkoivat valua yksityissektorille, ja tuo liike jatkuu. Entinen esimieheni, kokenut kirurgi tokaisi aikoinaan tavatessamme, että nyt alkaa systeemin rappio, kun kuuli Puskan valinnasta. Aivan keskeisiä akuuttihoidon alueita lukuun ottamatta koko terveydenhoito on täyttynyt oleilevista virallisia hoitosuosituksia myötäilevistä lääkäreistä, jotka ovat panneet aivonsa kaappiin, sillä työ on yksinkertaistunut. He määräävät potilaalle muutamia lääkkeitä ennalta sovitusta listasta. Lista koostuu statiineista, verenpainelääkkeistä, diabeteslääkkeistä ja masennuslääkkeistä. Sipilän kannattaisi harkita automaattia, joka korvaisi kokonaan tuon valkotakkisen ylihintaisen pillerirobotin. Silloin säästöjä tulisi todella paljon. Jos potilas kieltäytyisi pillereistä, häneltä leikattaisiin kaikki sosiaalietuisuudet. Muistaakseni jotkut kepulaiset poliitikot ehdottivatkin tässä taannoin, että niitä potilaita ei tulisi hoitaa, jotka renttuilevat ja elävät jumalatonta elämää, eivätkä noudata Puskan ohjeita.

Poliittisten pisteiden hakemien terveydenhoidon kustannuksella on johtanut siihen, että meillä on ylikapasiteettia ja liikaa lääkäreitä. Lisävirat eivät ole tuoneet tehoa vaan halvaannuttaneet koko järjestelmän, ja jonot ovat käsittämättömän pitkät. Sitten nämä lääkärit vedättävät järjestelmää määräämällä tarpeettomia tutkimuksia ja hoitoja. Tämä siksi, että lääkäreiden osaamisen taso on romahtanut, kiitos lääketehtaiden kanssa yhteistyötä tekevän lääketieteen eliitin, joka opettaa ja vahtii nuoria lääkäreitä. Asiaa on tutkittu jopa USA:ssa. Siellä on arvioitu, että moinen show maksaa vuodessa 210 miljardia taalaa. Kun Suomi apinoi Amerikkaa, niin luku suhteutettuna Suomeen tekee noin 3,2 miljardia €. Eli, pelkästään nostamalla laatua saataisiin nuo tarvittavat säästöt. Olen tässä vuosia yrittänyt esittää, että suurin osa tämän hetken kustannuksia aiheuttavista sairauksista voitaisiin saada remissioon lääkkeettömästi ja hyvin halvalla. Esimerkiksi diabeteksesta on arvioitu (tämäkin USA:sta) että vuoteen 2025 mennessä 40 % väestöstä sairastaa tyypin 2 diabetesta. Suomen oloissa tuo tarkoittaa kahta miljoonaa diabeetikkoa. Jos heitä sitten hoidetaan virallisen kaavion mukaan, voi sanoa hyvästit Suomen terveyden-hoitojärjestelmälle, sillä rahat loppuvat. Todellisuudessa diabetes on hoidettavissa pelkän ruokavalion avulla, mutta lääke- ja ruokateollisuuden ostamat asiantuntijat ovat asiasta muuta mieltä ja vastustavat ruokavaliohoitoja, vaikka se oli ennen diabeteksen perushoito. Toinen esimerkki on selkäsairaudet. 2000-luvun alussa Ruotsin valtion tutkimuslaitos, joka arvioi hoitojen tehoa, totesi että tuolloin käytettiin Ruotsissa turhiin selkähoitoihin vuosittain 4 miljardia kruunua. Tämän hetken Suomessa se tarkoittaa vähintään 400-500 miljoonaa € ja kaikki täysin turhaan. Selkäkipu on hoidettavissa hyvin yksinkertaisella manipulointitavalla. Pahinkin kipu saattaa laueta laakista, joskus tarvitsee uusintakäsittelyn. Potilas menee töihin eikä sairaslomalle. Hoidon kustannukset ovat murto-osa siitä, mitä tavanomainen terveyskeskus maksaa sairaslomineen ja lähetteineen. Tätäkin olen yrittänyt tarjota konsuleille, mutta on käsketty pitää turpa kiinni. iImeisesti siksi, että se häiritsee monien bisneksiä. Tietysti moinen hölmöys turhauttaa, mutta siinä mielessä olen saanut mielenrauhan, että olen ainakin vastustanut aktiivisti hulluutta, joka vie maan terveydenhoidon tuhoon. Valtiovalta penää innovaatioita, mutta ongelma on siinä, miten esittää sellaisia ideoita, etteivät ne häiritse eliitin rauhaa ja vielä ovat jotain uutta. Minua lohduttaa myös se, että on paikkoja kuten Saksa, jossa on hyvä asua. Tässä maassa järki ja avoimuus ovat etusijalla ja ennen kaikkea siksi, että printtimedialla on hain hampaat hyvässä mielessä.

Lääkehoitojen vedätyksestä statiinit ovat hyvä esimerkki. Potilaat pelotellaan puolikuoliaaksi, jolleivät syö näitä kolesterolin alentamiseen tähdättyjä lääkkeitä. Alkuun niitä määrättiin varhaiskeski-ikäisille, joilla on valmis sydäntauti. Nyt kohderyhmää on laajennettu vauvasta vaariin syistä, jotka ei kestä päivänvaloa. Riittää kun lauma professoreja väittää niin, vaikka on selvää näyttöä tuon porukan kytköksistä lääketeollisuuteen. Kaikki uskovat mitä tahansa idioottimaisuuksia, kunhan sanoja on professori. Koskaan ei ole esitetty mitään, mikä on statiinien todellinen vaikuttavuus reaalielämässä. Yleisön mieltä on vapaasti manipuloitu sekoittamalla suhteelliset ja absoluuttiset tilastoluvut keskenään. Kun 1000 ihmistä syö statiineja (A) ja 1000 (B), niin seuranta-aikana esimerkiksi A-ryhmässä yksi saa sydärin ja vastaavasti B- ryhmässä 2, niin lääketeollisuus toitottaa torvet soiden 50 %:n tehosta, kun todellisuudessa ero on promilleluokkaa ja voi johtua pelkästään siitä, että tutkimuksen on maksanut lääketehdas. Kertoo maan lääkäreiden kliinisestä rappiosta, kun eivät ymmärrä näin yksinkertaista asiaa. Laumasieluisuus ja ryhmäajattelu on koko lääkärikunnan perusominaisuus ja järjenkäyttö on pannassa. Käytännössä statiineista ei ole hyötyä. Nyt asia on tutkittu. Tanskalaisryhmä julkaisi tänä syksynä tutkimuksen, jossa on selvitetty, kuinka paljon elämää statiinilääkitys voi lisätä. Tutkimuksessa läpikäytiin 6 primaaripreventio- ja 5 sekundaari-preventiotutkimusta, jotka olivat vielä randomisoituja. Primaaripreventio tarkoitta, että potilaat ovat terveitä ja sekundaaripreventio, että potilailla on jokin sairaus kuten sairastettu sydänkohtaus. Primaariryhmässä vuodessa potilas sai 3.2 ja sekundaariryhmässä 4.1 päivää lisää. Jos siis syö lääkkeitä 30 vuotta, voi saada lisää elämää kolmesta neljään kuukautta. Eli, jos lääkärisi urputtaa, niin printtaa tämä tutkimus ja vaadi lukemaan. Tietysti tässä tutkimuksessa ei ole huomioitu sivuvaikutuksia, joiden osuus uusimman arvion mukaan on 20 % kaikista potilaista. Huomattava osa potilaista lopettaa lääkityksen mainitsematta sitä lääkärilleen, sillä he eivät halua järkyttää lääkärin lapsellista uskomusjärjestelmää. Tutkimus ilmestyi tänä syksynä, mutta asiasta ei ole Suomen mediassa hiiskuttu sanaakaan. Kyseessä on todellinen uutispommi vuosikausiin mutta sitähän ei saa kertoa kansalle.

Vedätys jatkuu kolesteroliasiassa. Uusia kolesterolilääkkeitä on tulossa markkinoille. Näiden PCSK9-inhibiittoreiden (Repatha, Praludent) sanotaan laskevan LDL-kolesterolia tehokkaammin kuin statiinit. Ongelma on siinä, ettei ole kyetty esittämään, estävätkö ne sydänkohtauksia tai halvauksia. Lännessä ne ovat tullet markkinoille pelkästään siksi, että ne tehoavat LDL-kolesteroliin, mutta eivät muuhun. Kun ihmiset on saatu uskomaan LDL:n pahuuteen riittää, että LDL saadaan laskettua siitäkin huolimatta, että siitä ei ole mitään käytännön hyötyä. Mielenkiintoiseksi asian tekee se, että jopa lääkejätti Pfizer alkaa esittää, että statiineilla on vaarallisia sivuvaikutuksia. Nyt kerrotaan että jos LDL lasketaan statinilla hyvin matalaksi, voi tulla syöpää, aivoverenvuotoa, ei-sydänperäisiä kuolemia ja kognitiivisia oireita. Kaikki tämähän on ollut kansan tiedossa raa´an omakohtaisen kokemuksen kautta, mutta lääkärit ovat systemaattisesti mitätöineet asian ja selittäneet, ettei statiineista ole mitään haittaa ja niitä voi syödä kuin karkkia. Todellisuudessa kyse on rikollisesta vedätyksestä. Tässä vaiheessa maalaisjärki ihmettelee, että eikö LDL:n lasku kaikilla keinolla ole haitallista, on kyse sitten uudesta tai vanhasta lääkkeestä. Statiinien haittojen esilletuomisen ideana on tukea uuden lääkkeen markkinointia. Eikö Pfizerin pomot pitäisi panna linnaan, jos he ovat tienneet haitoista ja puhuneet julkisuudessa muuta?

Tämä kansallisen terveydenhoidon alasajo on totta myös tämän päivän Britanniassa, mistä oheinen kuva. Brittipoliitikkojen päät voisi vaihtaa suomalaisiin, sillä prosessi on sama molemmissa maissa.

blogi-2015-11-11-1

Motivaatio löytyy rahasta. Kun statiinien hinta romahti patentin umpeuduttua, täytyi keksiä jotain, että pörssiyhtiö saa kehitettyä tulosta. Nämä uudet lääkkeet maksavat maltaita. Vuoden hoidon hinta keikkuu annoksesta riippuen 5500 €:n ja 11000 €:n välillä. Ymmärtääkseni tällä hetkellä statiineja mussuttaa kiltisti 600 000 suomalaista. Heti alkuun ainakin 10 % näistä potilaista todetaan korruptoituneiden proffien taholta sellaisiksi, joille tulisi määrätä tätä uutta lääkettä. 60000 potilaan hoito tulisi maksamaan 8250 x 60 000 = 495 miljoonaa € vuodessa. Siis uusi ylimääräinen lasku yhteiskunnalle. Ja kiitos proffien, Sydänliiton ja median mielten manipulaation seurauksena yhä useamman todetaan tarvitsevan tuota uutta ihmettä. Vähitellen 20 % sitten 30 % jne. Kaikki tämä pelkästään siitä syystä, että lääke laskee LDL- kolesterolia, josta ei ole millään tavalla kyetty esittämään, että siitä olisi mitään muuta hyötyä. Tietysti sivuvaikutusten määrä on nolla, kunnes taas patentit umpeutuvat. Sipilän tulisi miettiä säästöjä tästä päästä eikä kyykyttää naisia. Mutta kyse on siitä, riittääkö kantti ja kapasiteetti.

Poliitikot ovat itse luoneet maailman tämän hetken ongelmat. Kun he ovat ensin sössineet, niin sitten he alkavat kampanjoida niitä ongelmia vastaan, mitä itse loivat. Ei tarvitse lukea kuin edellisen vuoden päätöksiä ja tämän päivän puheita ja verrata niitä keskenään. Näin Suomeen ja muuallekin on syntynyt itseään ylläpitävä poliittinen eliitti, joka luo ongelmia ja sitten taas puuhastelee ongelmien parissa.

Suomen media on osa tuota laajaa markkinointikoneistoa. Hesari julkaisi todellisen roskauutisen proteiineista, jonka ilmeisenä tarkoituksena on myydä maitoteollisuuden luomia uutuustuotteita, joissa rasvaa on korvattu proteiinilla. Maitoproteiinien lisääminen on terveyden kannalta hyvin kyseenalaista, sillä maitoproteiinit stimuloivat insuliinia ja lihottavat. Sitten samaisen lehden uutinen suolistosairauksista. Totta on, että sairaudet ovat lisääntyneet, mutta muu on puppua ja kyseinen tutkimus on joko tieten tehty niin että todelliset syyt eivät tule esille. Viljat yhdessä sokerin kanssa räjäyttää suoliston, mutta ilosanoma on se, että kun jättää nuo aineet, niin toipuu. Tätähän ei haluta. Törkein esimerkki on keliakialiitto joka vastustaa viljattomuutta. Tosiasiassa yhtään gluteenitonta viljaa ei ole olemassa. Se on käytännössä mahdotonta, sillä gluteeniton vilja sisältää aina gluteenia viranomaisten salliman määrän. Kun reagoi gluteenille, niin silloin gluteenin määrä ruokavaliossa on yhtä kuin tasan nolla. Ihmiset, herätkää näiden potilasjärjestöjen suhteen. Ne kaikki ovat rahan saastuttamia ja ovat osa manipulaatiokoneistoa. Potilaiden todellisten ongelmien kanssa potilasjärjestöillä ei ole mitään tekemistä. Ei äänestäkää jaloillanne.

MTV3 on monessa suhteessa rappiolla. Talous on kuralla, sillä yhä harvempi viitsii katsoa tai mainostaa kyseisessä välineessä. Kanavan ohjelma Studio55 on nykyään todellista puppua ja toimii pelkästään lääketeollisuuden tuuttina. Kolesterolilääkkeitä mainostetaan jopa lapsille, ja diabeetikot saavat syödä sokeria. Hiljan kanava haastatteli eläkkeellä olevaa professori Uusitupaa, jonka kaikki väitteet on todistettu paikkansa pitämättömiksi ja sairautta aiheuttaviksi. Uusitupa on todellinen korruption kukkanen. Samaan aikaan hän oli sokeritehtaan palveluksessa ja diabetesliitossa antamassa ruokavalio-ohjeita. Tässä jutussa hän kertoi saman kuin ennenkin, joten jokainen voi tsekata, pitääkö paikkansa.

Yksi studion vetäjistä tiputti taannoin rankasti painoaan VHH-ruokavalion avulla. Sen avulla hän pääsi julkisuuteen, ja höyty nousi päähän. Yhdessä virallisen linjan ravintoterapeutin Patrik Borgin kanssa hän laati oman, fysiikan lakien vastaisen ruokavalion ja läkähdyttävän liikuntaohjelman, jonka markkinakoneisto otti ilolla vastaan. Kukaan ei jaksa pomppia pitempään, ja kun ruokavalion kanssa oli niin ja näin, alkoi hänen painonsa nousta. Sitten lonkka petti ja leikattiin. Lopuksi hän yhdessä Borgin kanssa ohjelmassa selitti, ettei ruokavalioista ole hyötyä. Täydellinen älyn pohjanoteeraus, mutta menee ilmeisesti täydestä, kun esitetään televisiossa. Kauankohan kanava tulee toimimaan, sillä korruptio toimii myös kuoleman suudelmana.

Olen kirjoittanut aikaisemmin Mikael Fogelholmin lasten lihavuustutkimuksesta, jonka rahoittajana on Coca-Cola. Tästäkään ei Suomen media hiisku sanaakaan, vaikka pölkyllä on koko Helsingin yliopiston maine. Tutkimus on aiheuttanut melkoista kritiikkiä muualla. Kyse on puhtaasta korruptiosta. Fogelholm on ollut aikaisemminkin tekemisissä Coca-Colan kanssa. Hän oli mukana sokeria puolustavassa kampanjassa "sokeri on luonnontuote". Tiedän, että raha on vaihtanut omistajaa ja tekee sen myös tässä uudessakin projektissa. Mielenkiintoinen asia on, siirtyykö raha kuitilla vai ilman. Tunne erään kansainvälisen tilitoimiston kaverin, joka kertoi että suuryhtiöillä on oma kassa joka maassa. Palkkiot siirtyvät aina jostakin maasta toiseen, jolloin viranomaisten mahdollisuus selvittää asiaa on melkoisen vaikeaa.

Tämä rahan mukaan tulo juontuu siihen aikaan, kun Puska esiintyi margariinimainoksissa edistämässä tuotteiden myyntiä. Tannoin Puska sai 100 000 € putsina käteen brittiläiseltä viljaparonilta palveluksista tieteen hyväksi. Todellisuudessa se oli lahja paronin bisnesten tukemisesta. Kirjoitin aiheesta blogin 2008.

Tapahtuu maailmassa muutakin. Coloradon yliopisto palautti lahjoituksena saamansa miljoona dollaria takaisin Coca-Colalle. On selvää näyttöä, että ajat ovat muuttumassa. Yhdysvalloissa yleisö äänestää jaloillaan, ja Coca-Colan myynti on romahtanut 25 %. Fogelholmin ja muiden vastaavien lahjominen on epätoivoinen yritys muuttaa kehityksen suuntaa. Uskon, että Coca-Cola on pian historiaa ja sille käy kuin aikoinaan Kodakille, joka ei ymmärtänyt muuttua ajan mukana. En ole teollisuutta vastaan, mutta vastustan yllämainittua tapa hoitaa asioita. Suomessa on hyviä yrityksiä kuten lihajalosteita valmistava Snellman, joka on haistanut ajan hengen ja osoittanut, että kunnon pöperöä voi valmistaa tehtaassakin.

Uusi Suomi julkaisi mielenkiintoisen uutisen nuorista. Otsikossa puhutaan huolestuttavasta kehityksestä nuorison parissa. Mielestäni muutos on kaikkea muuta kuin huolestuttava. Tervehdin ilolla sitä, että nuoret reagoivat, sillä nuoret ovat rehellisiä. Nuoret reagoivat kaikkialle levittäytyvään kollektiiviseen valheeseen. Nykyisin on helppo saada tietoa, ja jos koulu ei pysy perässä, se on koulun häpeä. Itsekin reagoi samoin tuossa iässä, sillä koin koulun vain aivopesuna normaaliksi ihmiseksi, joka kiltisti istuu sorvin ääressä ja tottelee. Muutos ei koske vain nuoria vaan lisääntyvässä määrin aikuiset ovat lopen kyllästyneitä tähän yleiseen manipulaatioon. Puska, Kepu, Hesari, MTV3 ja kaikki muut, joiden ainoana tarkoituksena on myydä meille jotain, ei tuo muutosta. Mutta muutos etenee vääjäämättömästi. Kaikki tulee muuttumaan. Ensimmäistä kertaa maailman historiassa ihminen on herännyt tietoon uskomisen sijaan.


Blogin aihesanat:
akuuttihoito, DDR, johtajuus, Juha Sipilä, Kekkonen, kepu, kustannustehokas, Pekka Puska, poliitikko, politiikka lääkäri, puolueet, sotesoppa, vatulointi

Edellinen Seuraava