Käyttäjätunnus (sähköpostiosoitteesi)
Salasana

BLOGIARKISTO

Aihesanalista

© 2012-2021 Tekstit Antti Heikkilä
Powered by NettiSite


Kirjoitettu 18.05.2009

STATIINEISTA

Circulation –lehdessä oli statiinivillitystä toppuutteleva artikkeli, jota myös suomalaisen lääkäriseuran lehti Duodecim kommentoi. Jo pitempään on statiinien ihmevaikutuksia hehkuteltu. Aineen on sanottu parantavan vähän kaikkea hilseestä kuppaan. Sivuvaikutuksista ei ole ollut puhetta. Niitähän lääketehtaat vähättelevät, vaikka eräiden havaintojen mukaan jopa 50 % lääkkeitä käyttävistä lopettaa niiden käytön juuri kivuista muistinmenetykseen ja kaikkea siltä väliltä olevien sivuvaikutusten takia siitä lääkärilleen kertomatta.

www.statinanswers.com

Duodecimin uutiset:

Statiini-kolesterolilääkkeiden on toistuvasti vihjattu vähentävänvarsinaisen vaikutuksensa lisäksi mm. syöpiä, osteoporoosia, dementiaaja verenmyrkytyksiä. Tuoreen yhdysvaltalaistutkimuksen mukaan onkuitenkin todennäköistä, että nämä selittyvät vain sillä, ettästatiineja aktiivisesti käyttävät ovat monella tapaa terveempiä kuinlääkityksensä laiminlyövät. Lääkkeisiin liitetty vaikutus johtuneesiis potilaiden muista ominaisuuksista, eikä statiineista.

Circulation -lehdessä julkaistujen tulosten perusteella statiininsakiltisti syövät joutuvat muita harvemmin onnettomuuksiin, käyvätahkerammin esimerkiksi syöpäseulonnoissa ja heillä todetaan vähemmänsairauksia, jotka eivät liity statiinihoitoon. Tutkimukseen osallistuiyli 140. 000 statiinilääkityksen hiljattain aloittanutta miestä janaista.

Jos statiineja syövät todella elävät terveellisemmin kuin lääkkeitävierastavat, vaikuttaa se myös heitä tarkastelevien tutkimustentuloksiin. Tutkijat kehottavatkin suhtautumaan hyvin varovaisestitutkimuksiin, jotka selvittävät statiinien ja muiden ehkäisevienhoitojen vaikutuksia etenkin, jos tulokset ovat yllättäviä taiepävarmoja.

circ.ahajournals.org


Blogin aihesanat:
Asperiini, Bayer, dementia, Duodecim, EU,Pfizer, Keiju, kolesteroli, Lipitor, margariini, osteoporoosi, Raisio, sivuvaikutus, statiini, syöpä, verenmyrkytys

Edellinen Seuraava