Käyttäjätunnus (sähköpostiosoitteesi)
Salasana

BLOGIARKISTO

Aihesanalista

© 2012-2021 Tekstit Antti Heikkilä
Powered by NettiSite


Kirjoitettu 03.12.2008

STEVIA – & ASPARTAAMI – JA LEIPÄMANIPULAATIOTA

”Kolajätit himoitsevat intiaanikasvia” otsikoi Taloussanomat. Suurten kolayhtiöiden myynnit ovat romahtaneet ja siksi tarvitaan jotain uutta, jotta bisnes sujuisi. Ei ole kauan siitä, kun markkinoille tuotiin massiivisilla mainoskampanjoilla nollasokerijuomat. Silti niiden myynti ei ole onnistunut odotusten mukaan.

Sokerin haitoista on puhuttu. Nollasokerijuomissa sokeri on korvattu aspartaamilla, joka on viranomaisten mukaan ihan oivallinen lisäaine. Sitä suosittaa myös Suomen diabetesliitto. Ruoka- ja juomatehtaiden harmiksi kuluttajien tietoisuus on kuitenkin netin ansiosta lisääntynyt, niin että ihmiset kautta maailman ovat äänestäneet jaloillaan. Kun on mahdollista valita, terveydelle vaarallista aspartaamia ei kenenkään tarvitse käyttää.

www.taloussanomat.fi

Pelastusta juomatehtaat hakevat nyt steviasta. Stevia on ollut jo vuosia ruokatietoisten makeutusaine numero yksi viranomaisten vastustuksesta huolimatta. EU:n viranomaiset pitävät nimittäin aspartaamia (joka on mm. hermomyrkky) terveysruokana, kun taas intiaanien vuosisatoja käyttämä yrtti on heidän mielestään haitallinen terveydelle. Näin ollen EU ovat kaiken kattavassa viisaudessaan kieltänyt aineen myynnin alueellaan. Saa sitten nähdä, kuinka viranomaisten mieli muuttuu, kun Coca-Cola koputtaa ovelle. Sama firma tekee muuten yhteistyötä EU:n viranomaisten kanssa taistelussa lihavuutta vastaan. Ihmisistä viis, kunhan bisnekset sujuvat! EU:n päätöksenteon syvällisestä tietoisuudesta elävästä elämästä kertoo kurkkuesimerkki: hiljattain sallittiin jälleen pitkään kiellettynä ollut kierojen kurkkujen myynti. EU:n mahtikäskyllähän oli määrätty, että vain täsmällisen suoria kurkkuja sai laittaa myyntiin. Mistähän moinen viisaus löytyi? Tuliko sekin määräys ruokatehtailta?

Tätä kirjoittaessani (2. joulukuuta) televisio oli auki pääuutislähetyksen aikaan. Valtakunnan pääuutiskanavalla oltiin huolestuneita kouluruokailusta. Leipätiedotuskeskuksen (leipäbisneksen äänitorvi) tiedottaja kauhisteli, etteivät lapset syö riittävästi leipää ja jotkut koulut ovat jopa rajoittaneet leivän saantia. Tämä tietoisku siis TV-1:n uutisissa! Valtakunnallinen kanava mainosti siinä leipää lupamaksujen avulla. Todellisuudessa nuoret eivät halua syödä leipää, koska he tietävät, että LEIPÄ LIHOTTAA. Päättäjät voivat kokeilla. Sama kalorimäärä leipää verrattuna samaan määrään vihanneksia ja jokainen voi omin silmin havaita, minkä ryhmän takapuoli alkaa levitä.


Blogin aihesanat:
aspartaami, Coca Cola, Diabetesliitto, EU, hermomyrkky, intiaanikasvi, koulu, kouluruokailu, leipä, lihavuus, lisäaine, makeutusaine, manipulaatio, nollasokeri, sokeri, stevia, YLE

Edellinen Seuraava