Käyttäjätunnus (sähköpostiosoitteesi)
Salasana

BLOGIARKISTO

Aihesanalista

© 2012-2021 Tekstit Antti Heikkilä
Powered by NettiSite


Kirjoitettu 04.05.2020

SUOJAAVATKO MASKIT KORONALTA?

Juhani Knuuti kertoo exit -strategiastaan ja miten päästä CORONA-19-eristyksestä. Hän siteeraa tutkimusta kasvomaskeista, jonka hän on löytänyt twitteristä. Kyse on kuvitteellisesta esityksestä ja toiveajattelusta, siitä, miten maskit estäisivät tartuntoja ja miten tauti häviäisi, jos kaikki käyttävät maskeja. Knuuti vetelee näitä juttuja hatusta, milloin mistäkin selvittämättä faktoja. Mutta mitä sanoo todellinen tutkimuksellinen tieto? Estävätkö maskit todella virustartuntoja? Todellinen tutkittu tieto kertoo, että ei.

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000006493442.html

Kangasnaamarit, liinat tai nenäliinat eivät estä viruksia ja voivat jopa lisätä riskiä sairastua korona- ja muihin influenssan kaltaisisiin sairauksiin. Vuonna 2015 tehdyssä tutkimuksessa todettiin, että kangasnaamarit verrattuna kirurgisiin naamioihin lisäävät influenssamaisten sairauksien määrää jopa 13x (kolmetoista kertaa)! Parempi ilman kuin liinavirityksen kanssa:

https://bmjopen.bmj.com/content/bmjopen/5/4/e006577.full.pdf

Tavanomaiset kirurgiset maskit eivät ole paljon parempia. COVID-19-virus on kooltaan 0,125 nanometriä (nm). Kirurgisten naamioiden on osoitettu riittävän suodattamatta aerosoleja vastaan, joiden mitat ovat 0,9-3,1 (nm).

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/18455048

Muut tutkijat ovat osoittaneet, että hiukkaset, joiden koko on 0,04-0,2 nm, voivat tunkeutua kirurgisissa naamioissa.

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/18326870

Etelä-Koreassa Soulissa vuonna 2020 tehdyssä tutkimuksessa selvitettiin kirurgisten ja puuvillamaskien tehokkuutta COVID-19:n estämisessä neljän potilaan kontrolloidussa vertailussa. Tutkimuksessa todettiin, että maskit saastuivat viruksista.

https://annals.org/aim/fullarticle/2764367/effectiveness-surgical-cotton-masks-blocking-sars-cov-2-controlled-comparison

Yhdysvalloissa on todettu, että tiiviimmät maskit nostavat käyttäjän veren hiilidioksiditasoja aiheuttaen hiilidioksidinarkoosin, jonka oireina ovat väsymys ja jopa sekavuus. USA:ssa on raportoitu muutamia liikenneonnettomuus ajajan käytettyä erikoistiivistä maskia.

https://nypost.com/2020/04/24/driver-crashes-car-after-passing-out-from-wearing-n95-mask/

Maskit ovat ongelmallisia astmaatikoille COPD-potilaille. Pienten lasten ei tulisi käyttää niitä lainkaan.

Kasvosuojat ovat Knuutin oman maailman mukaan HuuHaata eli uskomushoitoa. Ukolta on jäänyt faktantarkastus tekemättä. Kasvosuojat luovat vaarallisen illuusion, että on suojassa ja antavat päättäjille lisäarvoa, että jotain on osattu tehdä.

Edellinen Seuraava