Käyttäjätunnus (sähköpostiosoitteesi)
Salasana

BLOGIARKISTO

Aihesanalista

© 2012-2021 Tekstit Antti Heikkilä
Powered by NettiSite


Kirjoitettu 13.02.2009

SUOMALAINEN VAPAUS

Saan päivittäin postia ihmisiltä, jotka tuntevat syvää stressaantumista siitä, että Diabetesliito ja entinen Kansanterveyslaitos eivät ole ymmärtäneet viisauksia, joista olen kirjoittanut.

Nämä ihmiset ahdistuvat siksi, että vaikka kokevat ruokavalion muutoksen parantavan heidän jokapäiväisen olonsa, niin he ikään kuin tekevät syntiä kun eivät noudata virallista linjaa. Niin eksyksissä ihmiset ovat, että saavat mielenrauhan vasta jos uskovat ja elävät keisarin ja taivaan Jumalan (tosin pappien tulkitseman sellaisen) tahdon mukaan, vaikka itse kärsisivät helvetin tulessa.

Olen ollut naiivi uskoessani ihmisen itsenäisyyteen ja kykyyn päättää omista asioistaan. Jo pitkään on puhuttu ns. Pareton suhteesta. 80% ihmisistä uskoo mitä vain, ja he kulkevat lauman mukana. 20 % on itsenäisiä ihmisiä. En ole aikaisemmin uskonut tuota mutta nyt on pakko vähitellen uskoa. Suomalainen ottaa mukisematta todesta sen mitä virallinen taho esittää. Mahdollinen ristiriita oman elämän todellisuuden kanssa upotetaan syvälle tiedostamattomaan. Ei ihme että ahdistus purkautuu aika ajoin itseä ja lähimmäisiä kohtaan. Suomi on läntisen maailman väkivaltaisin maa.

Lopullinen usko suomalaisia kohtaan romahti kun 8. helmikuuta uutisissa mainittiin valtaenemmistön suomalaisista kannattavan presidentin valtaoikeuksia. Voi herran pieksut! Asenne on tyypillinen keskiajan ihmiselle, joka uskoi kuninkaan suojelevan kansalaisia paikallisten herrojen mielivaltaa vastaan. Elämme sentään 2000-luvulla! Hyvästi vapaasti ajatteleva suomalainen, sillä jos ottaa pannuun, katsele ympärillesi. Miten ihmisten päähän voi pälkähtää ajatus, että yksi poliitikko olisi viisaampi kuin eduskunta. Suomalaiset eivät kerta kaikkiaan ole kypsiä ja kykeneviä demokratiaan. Enemmistön sydämessä elää pieni pyhä tsaari, joka suojelee maailman pahuudelta ja tarjoaa ehtymättömän äidin rinnan, jota imeä. Ehkä Aku Ankka tai Muumi ovat ainoita kirjoja joita voi tarjota suomalaisille, ettei maailmankuva särkyisi.


Blogin aihesanat:
ahdistus, Diabetesliitto, itsenäisyys, KELA, mielenrauha, mieli, ruokavalio

Edellinen Seuraava