Käyttäjätunnus (sähköpostiosoitteesi)
Salasana

BLOGIARKISTO

Aihesanalista

© 2012-2021 Tekstit Antti Heikkilä
Powered by NettiSite


Kirjoitettu 12.07.2010

SUOMALAISTA VÄKIVALTAA

Taas heinäkuussa tapahtui vastenmielinen väkivallanteko täällä Porvoossa, mikä ei ole uutta. "Idyllisessä" Porvoossa voidaan huonosti. Pari vuotta sitten riehuja puukotti hollantilasituristin hengiltä K-kaupan ovella, samaisen kaupan missä on maan parhaita kalatiskejä. Olisin itse voinut olla paikalla, nyt tilalla oli joku toinen. Mäkkäri, missä tämänkertaiset murhat tapahtuivat, sijaitsee sen huoltoaseman vieressä, jossa käyn tankkaamassa autoani. Voi siis sanoa, että murhia tapahtuu kotipiirissäni. Moniko voi kertoa samaa? Käymme vaimoni kanssa vuosittain New Yorkissa ja mitään vastaava emme ole siellä koskaan kokeneet.

Ei niin pahaa asia ole, etteikö joko yrittäisi hyötyä tapahtumasta. Välittömästi tapahtumien jälkeen sähköinen media täyttyi kaupunginjohtaja Pekka Saurin (vihr.) turpeasta naamasta. Hän vaati aseiden täyskieltoa. En vain ymmärrä, miten täysikielto olisi estänyt tämän teon sillä ase oli laiton, ja miten se olisi estänyt hollantilaisturistin murhan.

Jos halutaan vaikuttaa Suomessa tapahtuvaan väkivaltaan, asia ei muutu niin kauan kuin Saurin kaltaiset yhden asian liikkeen tyypit saavat yksinoikeuden mediassa. Missä on asiallinen keskustelu vai kielletäänkö sekin jonkun rasismi- ja fasismi- verukkeen avulla? Se, mistä ei puhuta, kertoo enemmän kuin Saurin sata sanaa (ei, ei, ei... ja ei). Suomi ei halua katsoa omaa pimeää puoltaan.

Kouluampumiset ja nämä kaksi, Sellon ja nyt Porvoon, tapahtumaa eroavat toisistaan. Kouluampuminen on epätoivoisen ihmisen laajennettu itsemurha. Henkilö joutuu syrjinnän, kiusaamisen ja kaikenlaisen mitätöinnin seurauksena yksinäisyyden ja eristyneisyyden kierteeseen, mistä ainoa ulospääsy voi olla väkivalta. Itsensä räjäyttäminen tai muiden ampuminen julkisella paikalla nostaa kyseisen henkilön omanarvontuntoa ja antaa jumalalliset mittasuhteet täyttävän merkityksen omalle elämälle. Edes hetkeksi sillä kaikkihan me kuolemme. Miksi sitten ei lähtisi komeasti ja samalla nousisi mitättömyydestä kuninkaaksi. Näitä ihmisiä voisi auttaa, jos ongelma nähtäisiin laajemmin. Laitosten on mentävä itseensä ja mietittävä vakavasti, mitä tehdä, ettei tällaisia kierteitä pääsisi syntymään. Tavallaan olemme kaikki syyllisiä, kun annamme kiusaamisen jatkua.

Sellon ja Porvoon tapauksessa asia on toinen. Ampujat kuuluvat ihmisryhmään, jonka ei kuuluisi olla vapaana koskaan. Heidän tekojensa syitä voi selitellä eri teorioilla, mutta todellisuudessa tilanne heidän kohdaltaan pysyy aina samana. He eivät muutu koskaan ja tappavat aina, kun tuntevat siihen tarvetta. Edesmennyt psykiatrian professorini Kalle Acté sanoi kerran minulle, että Suomessa on vajaat 200 henkilöä, joiden tulisi olla pysyvästi eristettynä yhteiskunnasta. He ovat toivottomia tapauksia, eikä heihin päde mikään terapia, eikä kuntoutus. Vankimäärää voitaisiin vähentää oleellisesti, jos haluttaisiin poimia nämä henkilöt muiden joukosta.

Voi siis kysyä, miksi Saurin puoluetoveri-oikeusministeri ei ole tehnyt mitään asian suhteen, vaan jauhaa samaa asekieltoa kuin muut vihreät patenttiratkaisuna kaikkeen? Maassa on tarpeeksi päteviä kriminaalipsykiatreja, joiden mielipiteitä ei valitettavasti haluta kuulla.

Ehkä tarkoitus onkin kyykyttää meitä tavallisia tallaajia. Suomessahan väkivaltarikolliset pääsevät uskomattoman helpolla, kun taas etenkin ne, jotka kuppaavat valtiolta, rääkätään hengitä ja heitä metsästetään loppuelämän ajan. Tällä tavoin kansa pysyy nöyränä. Ihminen on valtiota varten, eikä päinvastoin, eli tavallista tykinruokaa kuten sanoi J.V. Snellman, jota palvotaan Suomessa suurmiehenä. Todella pervoa.

Tulee vain mieleen, että kuinkahan paljon tässä maassa elää ihmisiä jatkuvassa pelossa ja että koskahan se Sellon ja Porvoon tapainen tyyppi tulee ja tappaa. Molemmissa tapauksissahan oli edeltä käsin täysin selvää, mitä tulee tapahtumaan. Asiat olisivat voineet saada toisenlaisen käänteen, jos väkivaltaan haluttaisiin todella puuttua.

Demokratian nimessä Brax ja Sauri voisivat ottaa tämmöisen tyypin hyyryläiseksi ja yrittää samalla muuttaa tämän käytöstä rakkauden suuntaan. Niin kauan kun asia ei koske itseä, voi jauhaa mitä tahansa sontaa. Olen väkivaltakirurgi ja tiedän, mistä puhun.

Muutama mätäkuun juttu:

Varokaa tätä miestä ja pitäkää naama mielessä, kun menette seuraavan kerran äänestyskoppiin

www.iltalehti.fi

Ei-puolue Vihreät on kuin meloni. Vihreä päältä, mutta punainen sisältä.

Edellinen Seuraava