Käyttäjätunnus (sähköpostiosoitteesi)
Salasana

BLOGIARKISTO

Aihesanalista

© 2012-2021 Tekstit Antti Heikkilä
Powered by NettiSite


Kirjoitettu 24.10.2013

SUOMEN MYYTIT

Suomi elää myyteistä. Perinteiset myytit kuten talvisota ja Mannerheim ovat muuttuneet Nokiaksi, suomalaiseksi laaduksi, Pohjois-Karjala -projektiksi ja cleantech-Talvivaaraksi. Nyt viimeksi olemme tarrautuneet internetpelien pelastavaan voimaan.

Todellisuudessa myytit ovat suuri harha, joka johtaa väärään suuntaan, onnettomuuteen ja jopa tuhoon. Myytit kuuluvat lapsuuden maailmaan, ja ovat primitiivisten kulttuurien tyypillinen piirre: minun isäni on vahvempi kuin sinun isäsi, viisas Matti tulee ja pelastaa hölmöläisten kylän, suomalainen vastaa kymmentä ryssää ja suomalaiset ovat Jumalan valittu kansa.

Väitteet voivat hymyilyttää, mutta jos on rehellinen itselleen, niin jokainen löytää näitä aihioita itsestään. Syntyminen tähän maailmaan tuo mukanaan ahdistuksen, joka seuraa meitä elämämme ajan. Mikään ei ole tässä maailmassa varmaa. Terveeseen elämään kuuluu kyky tunnistaa oma ahdistus ja kyky sietää sitä. Vain siten voi löytyä todellinen vapaus. Aikuisuus tarkoittaa kykyä sietää ahdistusta.

Valitettavasti suurin osa ihmisistä ei tiedosta oma ahdistustaan. Siksi he pakenevat todellisuutta. Myytit ovat yksi, mutta hyvin alkeellinen tapa käsitellä ahdistusta. Tämän ovat myös valtaapitävät havainneet. Entisen pakottamisen sijaan massoja hallitaan myyttien kautta. Ei tarvitse kuin katsoa TV:n mainosmaailmaa, kun voi todeta tämän. Jos haluaa tutkia itseään, seuraavaksi voi miettiä omaa kulutuskäyttäytymistään eli kuinka paljon se perustuu todellisiin tarpeisiin vai antaako tunteiden viedä.

Terveydenhoito, jos mikään, lepää myyttien varassa. Lääketieteessä vallitsevat tunteet rationaalisen ajattelun sijaan. Esimerkiksi termeillä "hyvä ja paha kolesteroli" on saatu ihmiset uskomaan mitä tahansa. Kolesterolilääke tai Benecol ovat klassisia esimerkkejä hyvistä myyteistä, jotka pelastavat meidät pahalta kolesterolilta. Terveydenhoitojärjestelmä on tehnyt ihmisistä lapsia, joiden omalla kokemuksella ei ole mitään merkitystä, vaan kaiken ratkaisee laboratorioarvot, jotka ovat Jumalaakin todellisimpia.

Asialle voi nauraa, mutta "jos minun kolesterolini onkin hieman yli sallitun, niin voihan aina ottaa sitä Benecolia voin sijaan! Ei siitä haittaakaan ole (mikä ei ole totta, sillä Benecolin stanolit lisäävät sydäreitä kaksinkertaisesti), ja kun se on sitä pehmeää rasvaa, pehmeää kuin äidin syli". Kova on kylmää ja koskee kuin vitsan isku tapapuoleen.

Ruotsalaisten analyysistä tuli kirjoitettua jo aikaisemmin. He totesivat vähähiilihydraattisen ruokavalion olevan tehokkain laihdutusmenetelmä. Olen asiasta hieman eri mieltä. Ensinnäkin VHH ei laihduta kaikkia yhtä tehokkaasti. Se tehoaa parhaiten niillä potilailla, joilla on insuliiniresistenssi tai alkava sellainen. Tätä seikkaa tuo ruotsalaistutkimus ei ole havainnut, vaikka aiheesta on tutkimuksia. Myös oma kliininen kokemukseni kertoo tästä. Protestoin myös yleistä tapaa keskittyä vain laihdutukseen, sillä ylipaino on vain oire eikä syy. On paljon ylipainoisia, jotka ovat terveitä ja vastaavasti laihoja jotka ovat sairaita. Ylipaino on yksi nykyajan ulkonäköön liittyvistä myyteistä, joilla ihmisiä kyykytetään. Ihmisten mieleen on taottu, että läski on rumaa ja laiha on kaunis, vaikka olisi käynyt rasvaimussa.

On erikoista, että maassa vastustetaan rasismia, joka tapahtuu valikoiden. Jos joku kirjoittaa afrikkalaisista tai homoista negatiivisesti, saa poliisin niskaansa, mutta jos parjaa ylipainoisia, niin se on virallisen dogmin mukaista ja hyväksyttävää. Terveydenhoidossa pesii todellinen fasismi, joka elää omien myyttiensä voimasta, samalla tavalla kuin maahanmuuttajien ja homojen etujen ajajat saavat käyttövoimansa. Miten on mahdollista, että joku professori voi vaatia suurempaa lääkärilaskua lihaville. Miksi hän ei joudu syytteeseen ihmisten syrjinnästä?

Noita narsistisia älypäitä on tämä ala pullollaan. Jopa niin, että humaanit lääkärit ovat poikkeuksia. Vaarallisinta tällä alalla on omaksua valmis terveysmalli, johon kaikki on istutettava väkisin. Uskotaan, että statiineja ja margariinia syömällä syntyy aitoja pikku arjalaisia. Tämä malli ei poikkea lainkaan siitä, mitä ajettiin Kolmannen valtakunnan aikaan. Puskan ja tuon professorin terveysideologia on täysin yhteneväinen natsien ajatusten kanssa. Ihmisen tulee olla terve, ei itsensä, vaan Valtakunnan takia. Tämä on yksi esimerkki siitä, kuinka tuhoisaa on, kun myytit korvaavat rationaalisen ajattelun, ja historia unohtuu.

Suomen ongelma on puhumattomuus ja keskustelun puute. Se, jos mikään, luo pohjan myyttiselle ajattelulle. Aito dialogi murtaa myyttejä, mutta Suomessa keskustelua ei hyväksytä. Rationaalista ajattelua pidetään häiritsevänä ilon pilaamisena, ja sitä harrastava on kiusallinen veneen keikuttaja.

Britannia on periteisesti maa, jossa keskustelulla on sijaa. Daily Mail kirjoittaa kansalle, ja BMJ :ssä lääkärit keskustelevat. Suomessa taas Lääkärilehti sensuroi moiset ajatukset. Kun on selvästi todettu, että tämä vähärasvaisuuden myytti on suuri erehdys ja sosiaalinen kokeilu, niin herää kysymys, miten nämä Suomen asiantuntijat pärjäävät jatkossa. Ursula Schwab selittää nyt, että on aina tiedetty hiilihydraattien lihottavan. Miksi sitten hän ei ole kertonut sitä meille, vaan on vuosikausia puhunut toista? Mihin me tarvitsemme moisia asiantuntijoita ?


Blogin aihesanat:
kolesteroli, ahdistus, aikuisuus, Benecol, cleantech, fasismi, homo, insuliini, insuliiniresistenssi, internetpeli, Jumala, kulutuskäyttäytyminen, laatu, laihdutus, läski, maahanmuuttaja, Mannerheim, myytti, Nokia, Pohjois-Karjala-projekti, poliisi, primitiivinen kulttuuri, professori, rasismi, rasvaimu, rationaalinen ajattelu, ruokavalio, syrjintä, talvisota, Talvivaara, terveydenhoito, tunteet, VHH, vitsa, vähähiilihydraattinen, ylipaino

Edellinen Seuraava