Käyttäjätunnus (sähköpostiosoitteesi)
Salasana

BLOGIARKISTO

Aihesanalista

© 2012-2021 Tekstit Antti Heikkilä
Powered by NettiSite


Kirjoitettu 19.11.2015

SUOMI ON JÄÄNYT JUNASTA

Marraskuun 6. päivänä 2015 Frankfurter Allgemeine, yksi Saksan keskeisimmistä printtimedioista, julkaisi artikkelin Diabetes in Deutschland eli diabetes Saksassa. Juttu oli aivan toista, mihin olemme tottuneet Suomessa. Siellä virallisen käsityksen mukaan, jos sellaista edes on, diabetes on kuin taivaasta tippunut vitsaus, jonka perussyy on kovat rasvat. Saksassa asia nähdään toisin eli vanhaan tapaan: diabetes johtuu huonolaatuisesta ruuasta ja liiasta sokerista. Etenkin Lähi-idän maahanmuuttajat sairastuvat joukolla juuri tuon ruuan takia. Surkuhupaisinta on, että tuo ruoka on sitä, mitä Suomessa pidetään terveysruokana. Se muodostuu pääasiassa hiilihydraateista, sokerista ja kasvirasvoista. Näin erilaiset ovat näkemykset, vaikka asumme samaan meren äärellä. Propagoitu Itämeren dieetti ei ole todellisuutta Saksassa, missä lääketieteellinen todellisuus muodostuu pitkästä perinteestä ja tieteestä. Suomessa ei ole perinnettä, mutta kylläkin tiede, joka on lääketehtaiden luoma synteettinen todellisuus.

Suomen media toimii edelleenkin totalitaarisen valtion malliin, missä vallitsee virallinen totuus. Mitä tahansa maailmalla tapahtuukin, niin virallinen Suomi tietää aina, mikä on se todellinen totuus. The Telegraph julkaisi Leicesterin De Montfordin -yliopiston tutkimuksen kasviöljyistä, miten niissä syntyy syöpää aiheuttavia aineita ruuanlaiton yhteydessä. Mitä tekee sitten suomalainen media. Julkaisee uutisen ja sitten tulee mukaan todellinen viisaus Ursula Schwabilta, joka lyttää koko uutisen ja kehottaa käyttämään kasvirasvoja ruuantaitossa. Mitään faktaa Schwab ei esitä, vaan kaikki on mutua. Edesvastuutonta, mutta Schwabhan on juuri se henkilö, joka vaati lasten huostaanottoa, jos heille tarjotaan vähähiilihydraattista ruokaa kotona. Miksi suomalainen lehdistö ei kykene julkaisemaan uutisia sellaisenaan ilman näitä kommentteja? Miksi media ei anna lukijoiden itse päättää, mistä on kysymys. Media halveksii yleisöä, eikä sen vuoksi ole ihme, että maan medialla menee surkeasti. Ei ihmiset tyhmiä ole. Tämä median tapa hyysätä ja kaveerata valtaeliitin kanssa on yksi keskeisimpiä syitä, miksi maa muutenkin on katastrofin kynnyksellä. Kun ei siedetä poikkeavia näkemyksiä, vie ryhmäajattelu väistämättä helvettiin. Eikö median olisi aika herätä näiden lausuntoautomaattiasiantuntijoiden kytköksiin. Fogelholm on Coca-Colan mies ja Schwab saa rahoitusta rypsiöljyteollisuudelta. Molemmat ovat jäseninä valtion ravitsemusneuvottelukunnassa ja kaikessa muussa, joten eikä olisi mediankin aika palata juurilleen ja hakea oppia Saksasta, missä media repisi kylmän rauhallisesti moiset tyypit kappaleiksi.

Suomi on etääntymässä maailman todellisuudesta. Jopa sellainen nettiaviisi kuin Huffington Post julkaisi perustellun artikkelin, joka tyrmää täysin Puska-Fogelholm-Schwab -näkemykset. Tämä troikka saa aina ihmeellisesti tilaa mediassa. Ainoa perustelu, mikä heillä on esittää, on kansainväliset suositukset. Ne eivät ole tiedettä, vaan politiikkaa, jonka peräsimessä istuu ruoka- ja lääketeollisuus.


Blogin aihesanat:
Coca-Cola, diabetes, diabetes in Deutschland, Frankfurter Allgemeine, Huffington Post, huono ruoka, Itämeren dieetti, kasviöljy, lasten huostaanotto, lääketehdas, lääketeollisuus, maahanmuuttaja, media, Mikael Fogelholm, mutu, Pekka Puska, Puska, ruokateollisuus, rypsiteollisuus, Saksa rasva, sokeri, Suomi, syöpä, tiede, totalitaarinen valtio, troikka, Ursula Schwab, valtaeliitti, valtion ravitsemusneuvottelukunta, virallinen Suomi, vähähiilihydraattinen

Edellinen Seuraava